Co na příšerné afty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
541
30.5.20 13:01
@rejžička píše:
@Ou Prosim te, co maji afty spolecneho s hladinou zeleza? Slysim to poprve.. :think: :think:
Mozna to
@rejžička píše:
@Ou Prosim te, co maji afty spolecneho s hladinou zeleza? Slysim to poprve.. :think: :think:
Mozna to Ou vysvetli lip.Ale pokud se nedostava telu vit. B12,at uz poruchou zaludku, jak to mam ja, nebo jinym oslabenim tela, nemuze se zelezo dostatecne vstrebavat, odchazi z tela ven. Takze nedostatek techto dvou slozek v krvi zpusobuje afty, o kterych se Vam s jednim dvema aftiky ani nezdalo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
30.5.20 14:46

@Ou Jak s tím souvisí hladiny železa?

• Citovat
  • Upravit
pet p
30.5.20 14:48

@cecetka Co to B12 a železo, co tu někdo zmiňoval, to taky nic?

• Citovat
  • Upravit
161
11.6.20 17:18

Ahoj, za mě je nejlepší propolis, pokud znáš nějakého včelaře, nebo se dá určitě někde koupit. Mám ho naložený ve slivovici a je to uplně nej… :) pak mi taky hodně pomáhá jakykoliv cucací bonbon na bolení v krku. s afty bojuju od mala. Hodně štěstí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4280
25.7.20 14:56

Rozjely se mi afty hned v 4+4, jedna na rtu, jedna na patře, během 24 hodin je mám všude na patře za předníma zubama :(

Přitom jsem na ně nikdy netrpěla, užívám multivitamín+kvalitní strava, B12 a všechny další Bčka mam v tom mulťáku, železo taky a navíc jsem železa spíš vždy měla hodně než málo.

Našla jsem toto, což docela odpovídá, afty mi vyskákaly včera, když jsem byla hodně rozhořčená a emotivní.

***Jaké jsou duševní příčiny potíží s afty?**
Afty představují naši zlost nad nesprávným rozhodnutím. Afty mají lidé, kteří v sobě mají negativní myšlenky nebo se trápí negativním myšlením. Většinou je toto myšlení spojeno s jinou osobou, na kterou se zlobí. Touha pomstít se někomu, kdo se k dotyčnému zachoval špatně, je pro afty živnou půdou.

Afty se mohou objevit také tehdy, pokud se nám něco stále nelíbí, nejsme spokojeni se životem. Pokud nevyřkneme to, co se nám nelibí a převalujeme svůj vztek v dutině ústní. Neláska k sobě přináší opakované afty a také to, že se sami sobě nelíbíme, vyčítáme si určité věci, chceme změnit svůj vzhled a nejde nám to, protože pro to nic nedokážeme udělat.
Položte si následující otázky:

Trápíte se zlobou na druhé? Máte sami sebe dostatečně rádi? Nezapomínáte na sebe? Máte často stres? Trpíte strachem?

Afty se mi objevovaly od dětství. A především v době, kdy jsem se hádala s rodiči. Vždy jsem zažívala obrovský vztek a nakonec jsem neuměla říci, co si myslím, a svůj vztek jsem držela v sobě. Od té doby, co jsem se už naučila komunikovat a svého vzteku se zbavit, afty se mi objevují jen výjimečně. Především, když se zlobím sama na sebe a nelíbím se sama sobě, tak za nějaký čas se mi aft objeví. Už se snažím vždy těmto stavům předcházet, ale ne vždy se mi to daří. Pomáhají mi i větší dávky B-komplexu.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
30.3.21 21:46

Mam velike a strasne bolestive afty na jazyku, dalsi se objevuji. Je to fakt utrpeni, boli mluvit, pit, o jidle ani nemluvim.
Polykam B komplex, C, to zelezo tedy pridam. Cucam Strepsils, strikam Tantum verde.
U lekare, treba na ORL nebo zubnim neexistuje nejaky zakrok? Uz jsem fskt zoufala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
2.4.21 21:26

@Eliška Zajdete na rozbor krve. Opravdu afty na jazyku muzou signalizovat problem.Ja jsem si rikala, ze doktory muj jazyk nemuze zajimat a pul roku jsem trpela. Zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
2.4.21 22:10
@dyňa píše:
@Eliška Zajdete na rozbor krve. Opravdu afty na jazyku muzou signalizovat problem.Ja jsem si rikala, ze doktory muj jazyk nemuze zajimat a pul roku jsem trpela. Zbytecne.

běžný krevní obraz? a co vám řekli za diagnózu a co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
5.4.21 22:24

@Eliška Tak mne rekli diagnozu nezvyklou-afty jsem mela kvuli nedostatku B12,diky tomu se nevstrebavalo ani zelezo. Spatny krevni obraz rozjel kolecko vysetreni-koloskopie, plus vysetreni zaludku na gastru, diagnoza chronicka gastritida a dozivotni injekce B12.Ale afty uz nemam. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
5.4.21 22:27

Tablety Lysinu z lékárny. Jestli to pomůže, to nevím, ale říká se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
6.4.21 15:45
@dyňa píše:
@Eliška Tak mne rekli diagnozu nezvyklou-afty jsem mela kvuli nedostatku B12,diky tomu se nevstrebavalo ani zelezo. Spatny krevni obraz rozjel kolecko vysetreni-koloskopie, plus vysetreni zaludku na gastru, diagnoza chronicka gastritida a dozivotni injekce B12.Ale afty uz nemam. :D

Aha, díky. Super, že ses jich zbavila, bolí to fakt hrozně. Já mám reflux a gastritidu taky, tak asi budu poctivěji brát B komplex (teď ho beru, co se mi vysely ty afty, a nevím, jestli ej to tím, ale opravdu už nejsou! Beru k tomu céčko a déčko a občas selzink. železo jsem zatím nenasadila, na žaludek mi nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.4.21 22:50
@Eliška píše:
Aha, díky. Super, že ses jich zbavila, bolí to fakt hrozně. Já mám reflux a gastritidu taky, tak asi budu poctivěji brát B komplex (teď ho beru, co se mi vysely ty afty, a nevím, jestli ej to tím, ale opravdu už nejsou! Beru k tomu céčko a déčko a občas selzink. železo jsem zatím nenasadila, na žaludek mi nedělá dobře.

No ale bylo by fakt lepsi zajit na ten krevni obraz.Ono to neni jen o zobani toho Bkomplexu, ty injekce jsou daleko silnejsi.Neni to jen o aftech (a ty me teda tak bolely, ze jsem nemohla ani mluvit),ale je to i o vypadavani vlasu, u nekoho i rychle sediveni vlasu, hubnuti (za pul roku jsem mela dole 13kg),o unave.Tim fakt nic nezkazis.Ten reflux mas jakej? Jicnovej nebo dvanacternikovej? Ten druhej mam totiz taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
6.4.21 23:02
@dyňa píše:
No ale bylo by fakt lepsi zajit na ten krevni obraz.Ono to neni jen o zobani toho Bkomplexu, ty injekce jsou daleko silnejsi.Neni to jen o aftech (a ty me teda tak bolely, ze jsem nemohla ani mluvit),ale je to i o vypadavani vlasu, u nekoho i rychle sediveni vlasu, hubnuti (za pul roku jsem mela dole 13kg),o unave.Tim fakt nic nezkazis.Ten reflux mas jakej? Jicnovej nebo dvanacternikovej? Ten druhej mam totiz taky.

Jícnovej. Rozhodně nehubnu, ale vlasy šediví (no však mám věk) a padají už dlouho fest (něco na to beru, teď si nepamatuju název). Přesně - s afty jsem nemohla ani mluvit a mě mluvení živí :roll:
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.21 23:44

Já se k vám tedy přidávám a soucítím s vámi… je to děs, na afty trpím od mala ale vždycky to byl jeden aft za čas… poslední rok je to děs, v puse 6 aft najednou, když se jedné zbavim vzápětí se někde vyklube další, bolí to jak čert… vodicky se dají dát na tváře, nebo když je mám pod jazykem, ale když se udělá v krku to je mazec. Hrozně mi padají i vlasy, ale zubař i prakticky lékař to odmítli řešit… různé vitamíny jsem zkoušela brát ale bez výsledku. Známá chodí na vypalování ale moc to prý nepomáhá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
10.5.21 08:47

Já to velmi nechci zakřiknout, ale poslední měsíc nic, jen teď asi před pěti dny se objevila malinká afta a zázrak, sama zmizela po těch asi pěti dnech bez jakéhokoli zákroku! Beru pořád denně déčko, céčko, selzink, B-komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí