Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tamtama píše:
My odjakživa rýmu léčíme kapesníkem
To není léčba rýmy, to je likvidace projevů..
Zakladatelko, mám na rýmu sprej do nosu SinuOrega. Je drahý, ale zabírá. A není to návykové a škodlivé jako Olynth. Ještě docela pomáhá zbavit se hlenu mazání hrudníku a dutin (tedy čelo, pod očima, nos) tymianovou masti nebo psím sádlem a podobnými mastmi.
@Sadman píše:
Toto je prosím pěkně lidstvo. Miliony vymožeností, od mikroskopů po audiny, ale lék na rýmu jestě nikdo nevymyslel. Nauč je smrkat, odsává se miminům.
Ji, to jsem si taky myslela u prvniho ditete, ktere od 18 mesicu smrkalo dobre samo. Druhe dite potrebuje holt odsat i ve 3r a 2m a muzes se stavet na hlavu.
@ProfZav píše:
To není léčba rýmy, to je likvidace projevů..
Zakladatelko, mám na rýmu sprej do nosu SinuOrega. Je drahý, ale zabírá. A není to návykové a škodlivé jako Olynth. Ještě docela pomáhá zbavit se hlenu mazání hrudníku a dutin (tedy čelo, pod očima, nos) tymianovou masti nebo psím sádlem a podobnými mastmi.
Je to vyprodaný ![]()
@Lubuch píše:
Zkus jeste eukalyptovy olej. Davam jen par kapek na vaticku do mistnosti. Provoni to hezky a navic to zvolnuje dutiny
Lepsi do aromalampy ![]()
@Janča6 píše:
Lepsi do aromalampy
Vůbec. Éterické oleje, když se v aroma lampě přepálí, tak jsou pěkný svinstvo.. maximálně do difuzeru.
@ProfZav píše:
Vůbec. Éterické oleje, když se v aroma lampě přepálí, tak jsou pěkný svinstvo.. maximálně do difuzeru.
To je fakt, na to je potreba davat pozor. My ji zapalujeme vzdy jen na chvilku.
@ProfZav píše:
Jak se to muze prepalit..?
@Lucie_Sx píše:
Kdyz se odpari voda a ten samotny olej je stale zahrivan plamenem, tak se to prepali. A je to sileny smrad. Stalo se nedavno manzelovi. Pri viroze zcela ztratil cich, na chvili si chtel zapalit aromalampu, ale jak mu bylo zle, tak zapomnel ji sfouknout a ten smrad proste necitil.
@ProfZav píše:
Kde jsi koukala?
Prvnich asi 6 odkazu na google
@Lucie_Sx píše:
Normálně. Nezdá se to, ale svíčka je na to malé množství oleje dostatečně výhřevná, aby ho zahrala na teplotu rozkladu a pak se uvolňují toxické látky. Takže je lepší použít difuzér nebo nebulizer nebo fakt jen nakapat na kámen/ houbičku..
@Bubla Bůčková píše:
Prvnich asi 6 odkazu na google
To je smůla, ještě minulý týden jsem to někde viděla.
@Anonymní píše:
Tak uz ma jedno dite opet ucpanej nos.
Nadopuj to fenistilem a vyrazte ![]()
Aha, ok. Ja davam do aromalampy vody vice, takze se vzdy prvni odpari ten olej z hladiny a neprepali se nic.