Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nemám sil hledat ve starších diskuzích, proto se omlouvám, určitě už to tu bylo mnohokrát zmíněno.. Prosím, co si můžu vzít na teplotu, když kojím? sice už jen asi 4× denně, ale přesto… Celou noc jsem prozvracela a proprůjmovala, mám šílenou zimnici, manžel v práci a všichni prarodičové na chalupách
A ještě k tomu víkend… to je pech
Ivunko, určitě můžeš paralen, jen nevím, jestli jen jeden nebo dva najednou. Zkusila bych vzít ten jeden, uvidíš.
A na zvracení a průjem zkus smectu, tu jsem dávala malému, když mu nebyl ani rok, tak se určitě může i při kojení
Ahoj, určitě můžeš paralen, myslím, že až 3 denně. Smecta je taky bez problémů a pomůže ti! Tak ať je ti brzy líp!!!
ahoj Ivunko, to co popisuješ mi nápadně připomíná to, co jsem před necelým rokem prodělala já.
Slo o nejakou strevní virozu. Zvracela jsem jsem a prujmovala o sto sest, k tomu teploty a hrozna unava celeho tela. Nastesti to trvalo pomerne kratce - (akutni 1 den, unava cca 2 dni).
Pomohl paralen na srazeni teploty. A hlavne dostatek tekutin, abys měla ty i na kojo. Mne bylo spatne i z vody, tak mi doporucili srkat chlazenou kolu. Takže jsem si vždycky usrkla trochu té ledové koly a pak se trohcu napila vody/čaje (co tělo vzalo) a to opakovala co nejčastěji tělo dovolilo. Filip byl v tu dobu cca rocni dite a kupodivu jakoby vedel, ze je mi zle, tak byl moc hodny.
Tak drzim palecky, at uz to mas za sebou.
Chivisek
Holky potřebovala bych radu, v šest večer sem si vzala paralen měla sem 38- a teď sem se měřila znovu a mámm 38,4 chci se zeptat zda neohrožuju ňák mimi tou teplotou a nebo říct manžovi ať radši koupí ňáké mlíčko( ale nevim jaké) malýmu je 6týdnů
a když tak po kolika hodinách si ho mám vzít zas…
jinak mne bolelo prso, tak sem dávala tvaroh, to už trochu povolilo, ale za to ta dementní teplota ![]()
@Zlobísek:)) kojila jsem i se čtyřicítkama - týden po porodu.. Jiný mlíčko nekupuj.. Je to od prsa? Před kojením nahřát, po kojení naopak chladit, případné zatvrdliny rozmasírovat.. S odtříkáváním opatrně.. Můžeš klidně Ibalgin - naopak je lepší, protože je i protizánětlivý.. A neboj se jí k dr pro antibiotika, někdy není vyhnutí ![]()
No jestli nemáš teplotu právě z toho prsa, při každém pocitu napětí v prsů a když zrovna miminko nebudeš kojit, tak alespoň do úlevy odstříkat, ať ještě nemáš zánět, jinak teplotou dítě neohrozíš, právě mu tím předáš protilátky, paralen můžeš normálně dle příbalového letáku. Chvíli trvá, než zabere, zkus se změřit třeba po sedmé, podle mě klesne a hlavně pozor na ta prsa
Kojit by se nemělo tuším nad 39°C., jestli je to zánět v prsu, budou třeba ATB. Paralen bych brala po 4 hodinách, a aby bylo možné kojit, asi bych si dala vlažnou sprchu na ochlazení.
Přesně jak píše gabriela před kojo si prso zahřej teplou vodou a neboj se z něj kojit i když to bude bolet, malý to většinou vytáhnou. Já brala jen paralen a to sem měla taky 40,ale nevím jak často už. Zavolej si na pohotovost, oni ti poradí ![]()
Na vánoce jsem byla v podobné situaci, měla sem skoro čtyřicítky..zimice…atd..Lékařka mi řekla, pokud chci dál malého kojit, tak pouze paralen a nic jiného..prostě čajík a snažit se odpočívat…Takže zakladatelce držím palce ![]()
Taky jsem při kojení měla jednou angínu a přes 39, volala jsem si na dětský oddělení, řekli mi klidně Ibalgin, vzít těsně před kojením, to se nedostane do mlíka a do dalšího to zas už klesá. Jinak že tu teplotu „vykojím“. Kojila jsem dvojčata.
Pokud tě bolí prso, tak tipuju, že od prsa. Můžeš střídat paralen (panadol) a brufen (ibalgin, nurofen) po 3h, zároveň teda ten brufen je dobrý na bolest. Hodně z toho prsa koj, střídej polohy při kojení, po kojení prso zchlaď, stačí plína namočená do studení vody a plácnout na chvíli na prso. Přeju ať to brzo poleví, poprvé jsem skončila na atb, to se fakt nedalo, teď podruhé to trvalo jen den a byl klid, ale neměla jsem tu starší děti a mohla se pořádně vyspat, to pomohlo, že jsem spala, když spal malý.