Co na zem do "herny" - puzzle, matrace...?

11117
5.2.14 12:51

Co na zem do "herny" - puzzle, matrace...?

Mame doma male torpedo 18m, co momentalne nejvic radi na rozlozene pohovce (silny molitan). Casem bude mit svoji „hernu“, malinku pokojicek urceny jen ke hrani. Na zemi je drevena podlaha a chci mu tam dat neco, co bude tlumit pady (momentalne je oblibenou zabavou se zkouset stavet na hlavu :roll: )
uvazovala jsem o XL penovem puzzle, ma to vysku 16mm, rozmer dilku 60×60, nemate nekdo zkusenost? nevim, jestli mi to nerozebere, jak klasicke penove puzzle :roll:
pak jsem uvazovala neco jako velkou skladaci matraci/podlozku, ale nevim, jestli to stoji za ty penize a jestli to neklouze
http://www.slune-cz.cz/…inenka-dasa/
chtela bych pokryt tak cca 2×2m. nemate nekdo nejaky tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
5.2.14 13:05

U nás máme pěnová puzzle, ale ta bez vkládacích obrázků, rptoože ty děti vydloubávají a já jsem na infarkt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
5.2.14 13:05

Puzzle ti rozebere. Já jsem jej jeden čas zrušila, protože mě nebavilo jej x krát denně skládat, i když tada máme menší. Jinak mám doma matrace ze staré postele- klasický molitan. Na tom skáčou a blbnou, večer je šupnu pod postýlku, ať nezavazí. A co bude tlumit pády? Děcka mi zásadně padají tam, kde nic k měkčení není- narazí do dveří, hlavou do skříně a tak. Musela bych mít vypolstrovaný byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.2.14 13:13

@poplach
no to je jasne, u nas taky samozrejme havarie probihaji vsude mozne. ale nejvic stejne blbne, tak kde ma svuj „koutek“, tam proste radi fakt fest, vcetne toho staveni na hlavu, balancovani na balonu atd.
takze aspon neco na tu drevenou podlahu hodit chci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
5.2.14 13:16

S pěnovými puzzle máme taky zkušenosti jen takové, že je naše dcera (21 měsíců) rozebere téměř do mrtě a jde od toho. Všude nacházím jen kousky z našeho puzzle a večer se bavím tím, že to dávám dohromady.
Pády jsme zkoušeli taky jistit molitanem, ale jak píše @poplach, pády se zásadně děly tam, kde nebylo žádné zbrždění…
Zprvu jsem se děsila, teď už jen mávnu rukou a pofoukám bouli. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
5.2.14 13:16

A co kusový koberec? Nebo prostě koberec jako takový? Přijde mi to lepší, než puzzle, to asi nepůjde tak snadno rozebrat. A aby neklouzal, tak se dá koupit protiskluzová podložka nebo přilepit oboustrannou izolepou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
5.2.14 13:22

Máme to puzzle i matraci, puzzle jsem kupovala když byl mimino, ted to máme ve volném pokoji jako další hrací místo a dítě to rádo rozebírá a nosí všude po bytě.. a máme bez těch serepetiček uvnitř.. v obýváku, kde má hrací koutek máme tenkou matraci z Ikea za 300, je to luxus, nesedí na zemi, případně my si máme kam sednout když nás je hodně, když se zničí, tak mi nebude líto ji vyhodit.. taky na tom přebaluju.. jinak do herny bych dala celoplošný koberec, přijde mi to nejpraktičtější a nejteplejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.2.14 13:23

Já bych dala koberec, mám zrovna nově koupený ten s autodráhou a domečkama a syn ho miluje. Už pochopil princip aut a je nadšen (17 měsíců)
puzzle jsme nikdy neměli, a nikdy se mu nic nestalo. Koberec to utlumí dostatečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.2.14 13:32

Koupila bych celoplošnej koberec a na část dala nejakou starší matraci. Puzzle rozebere.
Nebo pytel s kuličkama, do toho ted syn skáče a je nadšenej. Po koberci to klouzat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
5.2.14 13:33

Ja jsem tak od jejiho roku tvrdila, ze leda takovou tu celu, co ma vypolstrovanou podlahu, steny a idealne i strop :mrgreen: Dceri jsem do detskeho pokoje poridila celoplosny koberec na kobercove podlozce, uzasne mekke to je. Tchyne ji usila takove podlozky - asi 2 cm tlusty molitan potahla latkou, potah byl na zip. To by tvuj ucel splnit mohlo, pokud tvuj syn neni jako nase holcicka, ktera kdybychom ji to natahli na 10 m2 ze 12m2 pokoje, tak by si 90 % casu hrala na tech zbylych 2 m2 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
5.2.14 13:33

Já jsem koukala na koberce v Trendu, měli tam autodráhu a taky Člověče, nezlob se i s velkýma panáčkama a kostkou :pankac: jooooooo, jen nemám ty děti, takže bych to doma asi neodůvodnila :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.2.14 13:35

Ty celé puzzle dílky mi děti nerozebírají, vydloubávají jen ty vložené obrázky. Takže za mě koupit obrázková puzzle třeba s krtečkem, nebo silnici.. Je to měkké, teplé a snadné na údržbu. A prodávají se i metr na metr puzzle, to už nerozebere ani tříleťák 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.2.14 13:36

@verrru
koukam na Ikeu, to jsem ani netusila, ze maji tak levnou matraci. ten napad se mi zacina fakt libit. jak ted rad skace po tom rozlozenem gauci, tak matrace se mu bude urcite libit. i kdyz na to koupim nepromokavou podlozku a nejake pekne natahovaci prosteradlo, tak me to porad vyjde levneji nez to XL puzzle nebo vysoky koberec.
vedle toho dostane mensi koberec s autodrahou a mysim, ze to bude perfektni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.2.14 13:38

@Damael
no ja zatim prave taky mela puzzle z tech mensich dilku a jeste s vyndavacima obrazkama (byla jsem mlada a blba :mrgreen: ) a to je o nervy.
ty vetsi se mi libi, ja nasla nejvetsi 60×60, kde maji metr na metr? jeste totiz potrebuju neco na dlazdice na terasu a male puzzle se loni osvedcilo nez prisel na to, ze to jde rozhazet vsude kolem :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.2.14 13:42

@ugluk
vypolstrovana cela je presne to, co bychom potrebovali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...