Co nedělat v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3956
2.9.11 16:44

Co nedělat v těhotenství...

Jsem těhotná a ze všech stran slyším, co bych neměla dělat. Můj gynekolog je celkem v klidu a když se ho na některou věc zeptám, tak zakroutí hlavou :roll: , že to jsou kraviny. Tak bych se Vás chtěla zeptat, zda víte o něčem, co by se opravdu v těhotenství nemělo dělat a není to jen zbytečné strašení. 8-o Já si jsem jistá jen tím, že nesmím zvedat těžké věci. Jinak některé věci, které „nemám dělat“ dělám, jsem v 29. týdnu a já i miminko jsme úplně v pořádku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
budulinek2011
2.9.11 16:49

Jedine co ti mohu napsat je, aby ses setrila a papala zdrave :) :wink:

• Citovat
  • Upravit
25959
2.9.11 16:49

nechodit na internet a nečíst podobný blbosti :palec: já dělám co je mi příjemný, samozřejmě nejezdím na kole apod. ale taky nesedím doma na zadku… dělej to, na co se cítíš a co ti podle zdravýho úsudku přijde vhodný. Však nejsme nemocný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
2.9.11 16:52

Doporučuje se nemýt okna, pohyb může způsobit prasknutí vody.. Pak se nedoporučují potraviny jako hermelín, játra, pálivé, kořeněné atd. Ovšem já se v těhu cpala hermoušem i feferonkama :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.9.11 17:01

docela pozdě začít řešit co nedělat ve 29tt :-) Já do začátku 5 měsíce jezdila na bruslích, byla jsem na rockovym koncertě,malovali jsme byt,jedla jsem hermelín i míchaný vajíčka a 3 dny před termínem se mi narodila absolutně zdravá holčička. Takže asi tak:-) Dělej to na co se cítíš. Přestat s mytím oken můžeš i v půli práce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
2.9.11 17:04

Ahoj, jestli jste už v 29tt a jste v pořádku, tak asi děláš všechno dobře. takže bych pokračovala. Já v těhu dělala skoro vše - teda až na ty okna, to je taková babská pověra, že se tím spouští porod. Takže to ne, ale jinak jsem chodila na těhu cvičení, na nákupy, řídila auto, prostě vše. A co se týká jídla tak jsem se trošku omezovala - ale spíš jen vyloženě ty zakázané potraviny jako plesnivé sýry, játra, alkohol, sirové ryby a maso. Jinak jsem jedla vše. A doteď na to vzpomínám. Nyní kojím a je to strašný :pocitac: daleko víc věcí nemůžu, a jak já bych si dala třeba bublinkový nááápoj, ale malému to nemůžu udělat :lol: Takže užívej dokud to jde! S mimčem už je všechno složitější, i když krásnější! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
2.9.11 17:12
Verca182 píše:
docela pozdě začít řešit co nedělat ve 29tt :-) Já do začátku 5 měsíce jezdila na bruslích, byla jsem na rockovym koncertě,malovali jsme byt,jedla jsem hermelín i míchaný vajíčka a 3 dny před termínem se mi narodila absolutně zdravá holčička. Takže asi tak:-) Dělej to na co se cítíš. Přestat s mytím oken můžeš i v půli práce:-)

Já to tak nějak řeším celé těhotenství, ale například minulý víkend jsem doma dělala úklid skříní, abych udělala místo pro věci na miminko a celkově uklízela a pak mi kamarádka řekla, že nesmím zvedat věci nad hlavu, prostě nenatahovat ruce směrem vzhůru, že bych o to ještě mohla přijít, protože bych si mohla něco udělat s placentou. Tak jsem si říkala, že mám štěstí, že se nic nestalo, protože mi pak večer nebylo trochu dobře, jak jsem měla fyzicky náročný den. No a když jsem to pak říkala doktorovi, tak právě jen zakroutil hlavou, že to jsou takový kraviny. Chudáci doktoři, ty si od nás maminek musejí vyslechnout. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
2.9.11 17:14
Verca182 píše:

Prijde mi docela blby jit na koncert v 5. mesici :-/ A jezdit na koleckovych bruslich mi taky neprijde moc normalni.. Muzes spadnout.. No proste cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
2.9.11 17:16

Ahoj já dělám všechno.Umývám okna,stěhovala jsem s přítelem postel,prostě dělám vše jako před tím.Dnes sem si dala dokonce burčák,ale nesedl mi tak jsem chvíli trpěla na WC:-) Jinak nepiju alkohol,to ne.Ale sklenička nevadí.

• Citovat
  • Upravit
3956
2.9.11 17:17

Já se taky spíš řídím heslem, že dělám vše podle instinktu. Manžel mi někdy řekne, že bych tohle neměla radši dělat, tak mu vysvětluju, že mi to neublíží, když se na to cítím. Pořád jsem se nedokopala k tomu, začít nějaké těhotenské cvičení (ikdyž mám od 10.týdne doma video Pilates pro těhotné), takže si říkám, že si tu fyzičku udržuji úklidem a procházkami se psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
2.9.11 17:18

I na motorce jezdím.Někdo leží 9 měsícu na posteli a někdo žije aktivně.

• Citovat
  • Upravit
3956
2.9.11 17:19
sikinka16 píše:
Verca182 píše:
Prijde mi docela blby jit na koncert v 5. mesici :-/ A jezdit na koleckovych bruslich mi taky neprijde moc normalni.. Muzes spadnout.. No proste cokoliv.

V 5. měsíci bych na koncert ještě šla. Ale od toho 6.měsíce už se těmhle místům vyhýbám. Doktoři mi dělali jedno hlučný vyšetření a radši mi ho dělali jenom 5 minut místo 20, aby to pro miminko nebyl stres, když už vnímá zvuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
2.9.11 17:21

Taky jsem delala i veci ktere jsou zakazane.. Treba hermelina jsem jedla furt.. Proste to na co jsem měla chud jsem si dala.. Samozrejme ne nějaky jedy :)( myslim tim neco co by opravdu mohlo ublizit) POhybu jsem měla az az..Drhla jsem podlahu po ctyrech, chodívala jeste o pul desate do tescka.. Ale urcite bych nesedla na kolo nebo nesla na koleckove brusle a na koncert uz vuuubec ne :) Jak tu nekdo psal.

• Citovat
  • Upravit
budulinek2011
2.9.11 17:23
ivanak píše:
sikinka16 píše:
Verca182 píše:
V 5. měsíci bych na koncert ještě šla. Ale od toho 6.měsíce už se těmhle místům vyhýbám. Doktoři mi dělali jedno hlučný vyšetření a radši mi ho dělali jenom 5 minut místo 20, aby to pro miminko nebyl stres, když už vnímá zvuky.

No dobre ale na koncerte je spousta lidi.. Muze te nekdo prastit do bricha a buch vi co ..A v patem mesici uz miminko moc dobre slysi.

• Citovat
  • Upravit
23847
2.9.11 17:24

Nechlastat - tvrdý vůbec, pivo a víno - decinka jednou za týden neuškodí. Nekouřit, nefetovat, toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky