Co pijete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5173
13.11.11 09:38

tak u nás se ije šťáva pouze když nám jí přinese tchýně :roll: ona si totiž myslí,že na ní asi nemáme,proto jí nekupujeme :mrgreen: jinak rozpustný kafe s mlíkem ,čaje ( zelený,ovocný,černý -sypané pytlíkové) a kohoutkovici …no a po sezoně pečený čaje ˇmnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.11.11 09:44

Já piju kafe, hodně vody z vodovodu a ráno si dám čaj- černý, trošku tam cvrnknu štávy a lžičku cukru…

Děti pijou vodu se štávou- kupuju ty bez umělých sladidel. Ráno a když přijdeme z procházky vařím taky černý čaj s troškou štávy.

Coca- colu vůbec nekupuju, ani slazené limonády…

• Citovat
  • Upravit
byron
13.11.11 09:45

Jo a dětem nedělá problém pít samotnou vodu, v létě to ocení

• Citovat
  • Upravit
byron
13.11.11 09:46
Tak pečený čaj nikdy nevydrží :oops: Sníme to na lžičku nebo dávám do jogurtu. Já zas nemám tolik ovoce tak hodělám málo
tetma píše:
tak u nás se ije šťáva pouze když nám jí přinese tchýně :roll: ona si totiž myslí,že na ní asi nemáme,proto jí nekupujeme :mrgreen: jinak rozpustný kafe s mlíkem ,čaje ( zelený,ovocný,černý -sypané pytlíkové) a kohoutkovici …no a po sezoně pečený čaje ˇmnam
  • Citovat
  • Upravit
5173
13.11.11 10:02
byron píše:
Tak pečený čaj nikdy nevydrží :oops: Sníme to na lžičku nebo dávám do jogurtu. Já zas nemám tolik ovoce tak hodělám málo
tetma píše:
tak u nás se ije šťáva pouze když nám jí přinese tchýně :roll: ona si totiž myslí,že na ní asi nemáme,proto jí nekupujeme :mrgreen: jinak rozpustný kafe s mlíkem ,čaje ( zelený,ovocný,černý -sypané pytlíkové) a kohoutkovici …no a po sezoně pečený čaje ˇmnam

to je nej žrádlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
13.11.11 10:08

Mame ruzne ovocne domaci sirupy od tchyne, ale moc to nepijem, chutna nam cista voda, jinak mineralky Magnesia a Rajec kastanovy.
Ja jeste piju Kofolu to je moje slabost, ale ted uz se snazim to nepit kazdy den. Z caju mam rada sypane ovocne, cerne nemuzu, ale z tech pytlikovych obcas kupuju Milford ten se mi osvedcil nejvic ma dobrou chut a po vyluhovani je videt ze to je dobry caj.

Pickwik me zklamal proti Milfordu je to jen slaby odvar bez chuti a barvy, uz to nikdy nekoupim. Jeste ujde Teekanee, Lipton je taky smejd jako ten Pickwik.

Příspěvek upraven 13.11.11 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.11.11 10:09
levmah28 píše: černý čaj s mlíkem?to je co za kombinaci? :-D

Anglie :-) ale musí to být speciál, tedy černý čaj Irish cream, jiné černé čaje nejsou ono. ;-)

Irish cream s mlékem
Earl grey s citrónem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.11.11 10:10
tetma píše:
byron píše:
tetma píše:
to je nej žrádlo

co je to pečený čaj? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
13.11.11 10:12

Jeje caj s mlekem si pamatuju ze skolky od te doby to nemusim, v Anglii se pije spis mleko s cajem nez caj s mlekem :-) Anglicani si podle bontonu totiz lijou caj do mleka, teda alespon ti znalci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.11.11 10:13
papavlinka33 píše:
Jeje caj s mlekem si pamatuju ze skolky od te doby to nemusim, v Anglii se pije spis mleko s cajem nez caj s mlekem :-) Anglicani si podle bontonu totiz lijou caj do mleka, teda alespon ti znalci.

to je pravda. Teda vaří čaj do mléka. Ale to není dobrý :-) ještě tak masala, ale to je zas moc sladký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
13.11.11 10:18
MaryClementine píše:
papavlinka33 píše:
to je pravda. Teda vaří čaj do mléka. Ale to není dobrý :-) ještě tak masala, ale to je zas moc sladký.

Ja to nemusim zprotivilo se mi to ve skolce tak jako vetsina jidel co dnes nejim. Neni to jen muj problem, skolky a skolni jidelny napachali radne skody.
Jo jeste jeden trochu OT, vite ze slavny Anglicky caj o pate neni caj, ale jidlo? Ja to kdysi nevedela, po navsteve anglie mne vyvedli z omylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
13.11.11 10:19
papavlinka33 píše:
MaryClementine píše:
papavlinka33 píše:
Ja to nemusim zprotivilo se mi to ve skolce tak jako vetsina jidel co dnes nejim. Neni to jen muj problem, skolky a skolni jidelny napachali radne skody.
Jo jeste jeden trochu OT, vite ze slavny Anglicky caj o pate neni caj, ale jidlo? Ja to kdysi nevedela, po navsteve anglie mne vyvedli z omylu.

já třeba vím :-) je to hoooodně vydatná svačina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.11.11 10:36
MaryClementine píše:
tetma píše:
byron píše:
tetma píše:
to je nej žrádlo
co je to pečený čaj? :think:

No upečeš v troubě různé ovoce nakrájené nebo celé bobule s hromádkou cukru a pečeš až upečeš :-). Je to strašně dobrý. Já už tam nic nepřidávám, žádný koření

• Citovat
  • Upravit
2458
13.11.11 10:54

Kupuju peceny caj, nedelam ho doma a vydrzi docela dlouho, domaci je urcite lepsi, ale nechce se mi tim patlat. Celkove ty ovocne sypane caje jsou lepsi je videt ze jsou tam kousky ovoce. Z cernych jsem kdysi oblibovala obycejny Teetley, anglicky number one z tech levnejsich. Z tech drazsich klasicky sedy caj s citronem. Dnes uz jen ovocne i kdyz obcas bych si dala i obycejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
13.11.11 11:00

Já jen k té COCA COLE… Je všeobecně šmahem zapuzovaná, jako nejhorší. Ale neberte všechno, co se vám navěsí na nos za bulík. Je dobrý o tom trochu pouvažovat…

V coca cole je plno cukru, ale to samo o sobě není škodlivé. Mozek přece na cukr funguje, a když je podanej v nápoji, dokáže se s ním vypořádat určitě líp, než když splácáme tatranky, sušenky, bombony aj. sladkosti s dobou trvanlivosti milion let. :lol:

Citace jednoho lékaře:
kyselina fosforečná je pro nás nejdůležitější kyselina na této planetě. Drží totiž genetický kód DNA, protože ta jediná je schopna tvořit esterické můstky, které drží šroubovici DNA, aby se nerozpadla. Kdybychom tu kyselinu neměli, budou se rodit různé zrůdy. Coca cola, která je konzervovaná kyselinou fosforečnou nám vůbec neškodí, právě naopak.

Další důležitou funkcí kyseliny fosforečné je její schopnost tvořit makroenergetické vazby v ATP, dále s glukózou a fruktózou a kyselinou pyrohroznovou. Při odštěpení jedné molekuly této kyseliny se uvolní energie 12 kcal, která je okamžitě zpracována pro další funkce a reakce v buňce (opakování pro lékaře).

Kyselina fosforečná a fosfáty se dřív, kdy ještě nebyl farmaceutický průmysl tak hladný, používali do mýdel, čistících prostředků a saponátů. Nyní se fosfáty pomalu odstraňují a do čistících prostředků a saponátů se dávají bioenzymy, které člověku škodí. Fungují totiž jako dráždidlo a alergen na sliznici dýchacích cest. Takže, když si kupujete prací prostředek, kde je psáno velkým písmem bez fosfátů, je velmi pravděpodobné, že si přivodíte alergii.

Coca colu vymyslel v roce 1885 americký lékarník John S. Pemberton z Atlanty v Georgii a při výrobě mimo jiné použit extrakt z cocy a colových ořechů. Nápoj se prodával v okolních lékárnách jako „tonik stimulující mozek“. Kdo má trávící problémy jako například zvracení a nechutenství a dá si vyštěrchanou a mírně naředěnou ledovou coca colu, tak se mu udělá dobře. Bohužel přesto, že to lidé již vyzkoušeli, se nikomu nerozbřesklo. Že by si řekli, že na zanícený trávící trakt se dá šméčko a ono se to vyléčí…

Dále by si měli doktoři vzpomenout, že naše kosti jsou složeny z 85 procent z fosforečnanu vápenatého. To je ohromná zásobárna vápníku a kyseliny fosforečné. A jak někdo tvrdí, že Coca cola odvápňuje, tento proces není tak jednoduchý. Protože naše kost je tvořena a odbourávána dvěma druhy buněk. Jedny se jmenují osteoblasty, které tu kost staví za pomocí alkalické fosfatázy. A dále máme osteoklasty, které kost odbourávají a tuto reakci katalyzuje (spouští) kyselina citrónová.

Díky kyselině citrónové, která se dnes sype téměř do všeho, je tolik osteoporóz a mnoho lidí je léčených vápníkem, hořčíkem a ženy ženskými hormony.

Nechápu, proč je cukr tak zavrhovaný, když ve fyziologii ve 2. ročníku na medicíně je napsáno, že srdíčko jedním stahem vypudí 1,2 dcl krve, za 1 minutu je to kýbl krve a za den cisterna o 10.000 litrech. Osmdesátiletý člověk načerpá srdíčkem 350 milionů litrů krve, což je celá Křetínka, než začne přetékat.

Měli by si všichni uvědomit, na co to srdíčko jede. Myslíte si, že na cereálie, jogurty, na makrobiotické potraviny jako například naklíčené obilí a podobně? Ne – jede na cukr, a to právě na hroznový cukr - glukózu, která je obsažena v řepném cukru společně s ovocným cukrem - fruktózou. Další orgán, který jede na cukr, jsou játra. Bez glukózy a kyseliny glukuronové bychom nestrávili a nezlikvidovali spoustu toxinů, které dostáváme v každodenní potravě. Hroznový cukr nám jede do svalů, takže když sportovec chce podat výkon, musí dostat dostatek cukrů. Ale nejdůležitější orgán, na který cukr jede, je naše mozkovna. A to opět na hroznový cukr. Zase se najdou lékaři, kteří budou tvrdit, že cukr je jed. Můj otec, také lékař, říkával mé matce: „Slaď tomu Petrovi trochu víc, jeho příroda neobdařila jiskrným intelektem, tak ať mu to více myslí a všechno si pamatuje.“ Myslím, že díky otci jsem to co jsem, že jsem si třeba udělal i druhou vysokou školu. Dále fruktóza, která je druhá molekula v sacharóze, je důležitá jako velký zdroj energie, ale hlavně pro pány je motorem bičíku našich spermií. Proč se tedy potom všichni diví, že máme tak nízkou pohyblivost spermií a spousta pánů nemůže oplodnit svou partnerku. Také tvrzení, že cukr a jeho nadměrný přísun, by mohl způsobit cukrovku, je rovněž mylné. Při glukozotolerančním testu je slinivka schopna zpracovat za 2 hodiny 7 dkg podaného cukru a glykemie nám klesne na normál. A o slinivce platí totéž, co o každém jiném orgánu v těle. Když chcete mít vyfachčené svaly a srdce, musíte je trénovat.

Víte dobře, že když si člověk zlomí nohu a dají mu ji do sádry, tak za 3 týdny proběhne atrofie z inaktivity a stehenní sval se zmenší o ¼ svého objemu. Takže u mě je nejvíce vypracovaná slinivka, protože už od rána dostává 5 kostek cukru v kávě, v zápětí mnoho sklenic Coca coly a moje beta buňky langerhanzových ostrůvků si patrně už říkají, kdy nám dá pokoj, abychom mohly také atrofovat…

Je to ještě delší, ale už tak jsem to tu zaplácala… Já jen když slyším, jak coca cola škodí, tak skřípu zubama, protože kdo to má vlastně nějak podložený? :think: Doktoři, kteří doporučují nízkotučné jogurty a zavrhují smažení na sádle??? To nejsou potom odborníci, ale doltoři na baterky. :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný