Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojte, potřebuju poradit, máme 2 děti: 16 měsíců a 28 měsíců. Máme dost velký problém s pitím, ten mladší prostě skoro vůbec nechce pít. Naštěstí má 2 x denně ještě mléko. Doteď jsem jim dávala k pití kojeneckou vodu a v zimě čaj - neslazený. Ale aspoň trochu vždycky pil, ale teď čím dál míň. Tak jsem se chtěla, co dáváte svým dětem k pití? Díky za odpovědi.
Vodu, čaj, kakao, občas minerálku či limonádu
Mladší má dny kdy vypije i litr mléka a nic z vody, a naopak.
Ráno uvařím neslazený dětský bylinný čaj do 400ml hrnečku, a když ho vypije, dolévám čistou vodu. Plus ráno a večer kojím.
2× denně mléko a vodu..někdy když zapomenu flašku s vodou tak Jupíka,ale to je velmi málokdy ![]()
Ahoj,
tak mě nechtěli nic z výše jmenovaného a chytli se až na sirup YO a nebo HAmi a Hipp šťávy ředěné vodou. Mladšímu už není tak málo, tak bych klidně zkusila něco sladšího.
Mala ma zatimjen osm mesicu, ale mliko mi odmita…
takze neco mleka a jinak detske neslazene caje, sem tam nejake ty dzusiky ze sklenicky, ale to ji jeste redim, ze ji to spise obarvi vodu ![]()
Já právě tomu sladšímu odolávám, párkrát jsem uvařila granulovaný čaj - bez efektu a jednou přidala jablečný džus. To bylo v těch vedrech. A ani to nepomohlo, tak jsem se vrátila k vodě.
Jojo, clovek se snazi vodu a neslazene cajiky a bohuzel jsou i taci bojkoteri, ze stejne skoncej na sladkym
![]()
Nase Zuzi (rok a tri ctvrte) pije caj (samozrejme slazenej, snazim se glukopurem), vodu s troskou sirupu Yo nebo prilezitostne Kubik waterrr ![]()
vodu z kohoutku, teď zas chce raději čaj, obvykle nesladím, když je krize, tak najedu na sladké - ředěný jablečný džusm občas čaj s medem.
Hello hustý sirup (takový ten drahý), čaj slazený medem. Měla jsem neslazené ambice, ale nepil
Teď teda pije zas celkem hodně, ale kompromisu nějak nedokážem docílit
Snažím se to sladit i sirupovat co nejmíň - jenom tak, aby to prošlo ![]()
Syn, 18 měsíců, pije ráno 240 ml UM (nesnídá, nechce), po odpoledním spaní 100 ml UM. Přes den litr šťávy. Střídám YO a Hello sirup. Dávám dvě lžičky do litru vody. Pokud šťávu vypije nebo ji zapomenu, pije čistou vodu.
Mně by spíš zajímalo, kolik by tak 1,5 roku staré dítě mělo vypít ![]()
Někdy mi přijde, že pije až moc ![]()
My jsme sli na pritelovu dcerku hrou ![]()
Miluje pritukavani s panakama - vzdycky si tukneme a sup s nim na ex dovnitr. (neni to moc vychovne, ale co, ze
)
Potom ve vane, hrajeme si na servirky, pije treba z hracek, z ruznych kelimku, z dlani… ![]()
Pije s nasim pejskem (neboj, kazdy ma svou misku
)
Hrajeme si na bufet.
Je pravda, ze uz je trochu starsi, ale formou hry to muze jit vzdy ![]()
strace píše:
Syn, 18 měsíců, pije ráno 240 ml UM (nesnídá, nechce), po odpoledním spaní 100 ml UM. Přes den litr šťávy. Střídám YO a Hello sirup. Dávám dvě lžičky do litru vody. Pokud šťávu vypije nebo ji zapomenu, pije čistou vodu.Mně by spíš zajímalo, kolik by tak 1,5 roku staré dítě mělo vypít
Někdy mi přijde, že pije až moc
Radsi moc nez malo!!! ![]()