Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@sieta.m tak to ja nastrih teda citila a siti taky nic prijemneho ![]()
@Anonymní píše:
Ja bych se taky zeptala na jednu vec souvisejici s porodem - spousta holek popisuje, jak v prvni dobe porodni ruzne chodi, cvici na zebrinach, skace na mici, sprchuje se, mezitim je cas od casu nekdo zkontroluje dole, pripadne odteka plodova voda atd. atd. A me by zajimalo - co ma zenska v tehle chvilich na sobe? Nejakou svoji kosili nebo nemocnicniho andelicka? Dole uz naostro nebo kalhotky s vlozkou?
Diky predem za radu,P.
ja si teda prvni dobu porodni „oddrela“ doma..ale v porodce mi dali tu jejich kosili a pod ni jsem nemela vubec nic ![]()
@Anonymní píše:
Dekuju - tohle mi v hlave vrtalo uz asi 2 mesice
A vlozka normalni nebo uz takova ta tlusta porodnicka?
Já při příjezdu a první balík dostala. Jinak doporučuju Flower Batist - ty jsou nejlepší.
Ester,
přitel u porodu - zkus mu navrhnout, že buď by s tebou byl v té první době porodní a na druhou vyšel ven. nebo byl i přes tu druhou, stál by za tebou a pomáhal ti např. držet hlavu při tlačení (mě to hodně pomohlo, protože jsem byla unavená)…takže nic neuvidí - max svého špinavého synka už venku ![]()
jinak na začátku přijdeš, sepíšou anamnézu, předáš jim požadované doklady, vyšetří, dají klystýr oholí a šup na porodní box v tom jejich hábitku andílku.. ty aktivity o kterých si psala dělej, když ti to půjde,hodně to pomáhá při otvírání.
já měla už i vložku. vodu mi totiž píchali na sále a jak jsem si hopsala na bolonu a hrála karty, tak ze mne ještě vytekala, tak proto ![]()
nástřih nebolí, šití je nepříjemné - záleží na rozsahu.
vložky jsou dobré ty jejich - dlouhé. jsou líp tvarované, líp drží a dost dlouhé na to, pobrat vše co mají.. (jsou to ty jak píše Avm3)
a nezapomen si pořídit ty sexy síťované gaťky ![]()
hodně štěstí, ať to zvládnete ![]()
Příspěvek upraven 25.05.12 v 13:48
holky asi jsem trochu mimo ale sem taky prvorodička, to šití je bez umrtvení nebo jak že se ho všichni bojí?
![]()
@avm3 píše:
Já při příjezdu a první balík dostala. Jinak doporučuju Flower Batist - ty jsou nejlepší.
ja jsem mela teda vlozky od Hartmanna a taky spokojenost..
ty nemocnicni byly fajn-ale na prvni dny po porodu moc kratke ![]()
@Lola29 píše:
holky asi jsem trochu mimo ale sem taky prvorodička, to šití je bez umrtvení nebo jak že se ho všichni bojí?
me to umrtvily-ale i tak to stipalo ![]()
@Lola29 píše:
Mě dělali jen 2-3 stehy, před tím mi dali injekci na umrtvení. Ta injekce hodně píchla, to bylo nepříjemné. Stehy spíš tahaly. Ale pokud někoho šijou dýl, asi to nebude nic moc.
Mě zase dělali dvě hodiny po porodu revizi, bez umrtvení - tak zlatý porod proti tomu.
@sieta.m píše:
Já měla velmi těžké porody, oba dva jak přes kopírák, tak mi šití bez umrtvení přišlo už jako šimrání. Byla jsem šťatstná, že to mám za sebou, na tu neskutečnou úlevu dodnes pamatuju
tak ja jsem mela teda porod rychlovku a bez problemu..tak asi proto jsem vic vnimala i to nastrizeni
![]()
@werunqa píše:
ja jsem mela teda vlozky od Hartmanna a taky spokojenost..ty nemocnicni byly fajn-ale na prvni dny po porodu moc kratke
Taky mi to tak přišlo. Dávala jsem jednu víc dopředu a jednu víc dozadu.
@Milli píše:
Taky mi to tak přišlo. Dávala jsem jednu víc dopředu a jednu víc dozadu.
ja jsem si davala 3 jednu dopredu, jednu dozadu a jednu doprostredka
..i kdyz jsem nejak silne nekrvacela-tak jsem to takhle aplikovala asi 2 dny po porodu.. ![]()
děkuji
, já mám spíš teď tři týdny před porodem dilema zda zvolit epidurál či ne, už jsem se na jedné diskuzi ptala a holky jsou převážně odhodlané bez. Já si zas říkám proč tu možnost nevyužít, když je
mnoho ženských tvrdí jak s ním měly pohodový porod
Já taky doporučuju flower batist
Jinak u mě porod naprosá pohoda, myslím že je to hodně o hlavě, celé těhotenství jsem se na porod těšila, věděla jsem že to bude bolet, ale byla jsem smířená s tím, že ta bolest k tomu patří, proto jsem se těšila a nebála, druhá doba porodní mi trvala pět minut, nástřih jsem necítila vůbec a to finální tlacení je spís prijemne nez neprijemné… neboj se toho a zacni se tesit, tvoje hlava a psychika dela hodně a je to 90% porodu
Hodně stestí přeju ![]()
@Lola29 píše:
děkuji, já mám spíš teď tři týdny před porodem dilema zda zvolit epidurál či ne, už jsem se na jedné diskuzi ptala a holky jsou převážně odhodlané bez. Já si zas říkám proč tu možnost nevyužít, když je
mnoho ženských tvrdí jak s ním měly pohodový porod
taky jsem nad nim premyslela-ale ani jsem nemela sanci s ena neho v porodnici zeptat a porodila jsem ![]()