Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a zadne utisujici leky jsem nemela a klystyt taky ne, rano me to prohnalo asi 5X samo ![]()
@Lola29 píše:
děkuji, já mám spíš teď tři týdny před porodem dilema zda zvolit epidurál či ne, už jsem se na jedné diskuzi ptala a holky jsou převážně odhodlané bez. Já si zas říkám proč tu možnost nevyužít, když je
mnoho ženských tvrdí jak s ním měly pohodový porod
Já ho zkusila u prvního (vyvolávaného) porodu a nepřišlo mi to nijak zvlášť úlevné
. Druhý, samovolný, porod byl i bez epi o moc lepší a snesitelnější.
@Lily2011 píše:
Já taky doporučuju flower batistJinak u mě porod naprosá pohoda, myslím že je to hodně o hlavě, celé těhotenství jsem se na porod těšila
presne-ja se taky cely tehu porodu nebala a myslim, ze to pomohlo
porod byl rychlovka
-kdybych vedela, ze takovy bude i kazdy dalsi, tak mam klidne i 5 deti ![]()
@Lily2011 píše:
Jo a zadne utisujici leky jsem nemela a klystyt taky ne, rano me to prohnalo asi 5X samo
ja klystyr taky nemela-uz se nestihnul..takze jsem se tam pokakala ![]()
Ahoj,
muj pritel se porodu docela bal, nesnasi krev, tak jsme meli dohodu, ze kdyby mu bylo zle, tak odejde a nakonec tam byl az do konce a jsem za to rada, utiral me, oteviral a zaviral okno, chodil pro porodni asistentku…proste se staral jak mohl
odesel jen kdyz mi pichali epi - to ho vyhnali a pak po epi, kdyz musel na zachod, prusvih byl, ze po napichnuti, jsem se otevrela ze 4cm na 10, milacek na velky a doktor rikal, ze mam tlacit
do tedka se tomu smejeme, ze to malem prosral
a u me bylo nejvic krve az po porodu, z toho bylo blbe i me, jak jsem citila, jak to tece…a siti mi ze zacatku neumrtvolali kvuli epi a pak kdyz uz jsem rikala, ze bych radsi znova rodila, tak mi neco asi pichli. Po pravde si toho moc nepamatuju, od soboty jsem byla v porodnici, protoze jsem myslela, ze uz to jde a rodila jsem v pondeli…a kazdou noc prichazeli kontrakce a ja se otevirala, takze nevyspala az hruza :-/ a po porodu s malym to nebylo o moc lepsi, dospala jsem to az ke konci sestinedeli, kdyz si ho moje mamina vzala do kocarku a sla s nim ven
já klystýr nechci, ani nevím jak se používá
,oholená budu, na to dbám pořád, a to epi stojí 1700 v naší porodce takže kdyby nezabral tak by mě to celkem mrzelo, to se mohlo radši koupit něco malé. ![]()
já se cca měsíc před porodem zaregistrovala v porodnici, abych právě nemusela vypisovat papíry až to příjde. Oholená jsem byla, to jsem ještě zvládla po slepu doma než jsme jeli. Klystýr je v poho, nic to není. Dostala jsem jejich košili a byla jsem bez kalhotek. Já epi dostala bylo to hrozně dlouhé a už jsem fakt nemohla vydržet, ani jsem nepřemýšlela pro a proti proti tomu jen jsem doufala, že bude chvíli klid
Pokus se přítele přemluvit, může si stoupnout zády k doktorce a koukat na tebe a nic neuvidí, bude ti velkou oporou
Když mě šili tak jsem dostala injekci, ale stejně jsem to cítila, hrozný to bylo po tom, dlouho jsem nemohla sedět a i teď po 15 měsících to občas cítím, když mám před MS nebo při změně počasí. Držím palečky ať vše zvládneš, mimísek za to stojí
![]()
@Lola29 taky jsem si rikala, ze epi nechci, mam strach z injekci a jeste do zad…fuj
ale kdyz uz jsem cca dve hodiny mela bolesti v trislech a v zadech, chtelo se mi furt tlacit a ani do ty sprchy, do ktery jsem se tesila jsem nemohla dojit, lezla po lehatku a byla hlavou dolu…no komedie nejvetsi, kdyz si tedka na to vzpomenu, tak jsem za to byla vdecna, nevim jak to po nem boli, nebo neboli, ale ja se po nem otevrela a diky bohu za to…
Ale na kazdyho to pusobi jinak ![]()
@Šťístkule prosím tě někde jsem četla že se epi zavádí 20 minut, to co proboha na tom tak trvá, jestli je to pravda ? ![]()
@Lola29 píše:
já klystýr nechci, ani nevím jak se používá,oholená budu, na to dbám pořád, a to epi stojí 1700 v naší porodce takže kdyby nezabral tak by mě to celkem mrzelo, to se mohlo radši koupit něco malé.
ja bych do klystyru i sla-kdyby se to stihlo-ale co uz-oni jsou zvykli
a oholena jsem taky byla-pac ten den rano jsem tam sla na obycejnou kontrolu-tak jsem mojemu nakazala me oholit ![]()
mě ho zavedli určitě během 10min, musíš se hlavně hodně prohnout aby ti to do té páteře píchli, já se prohla jako kočka jen aby bylo po bolesti
hlavně za chvilku to začalo působit, byla to hrozná úleva ![]()
mě ho zavedli určitě během 10min, musíš se hlavně hodně prohnout aby ti to do té páteře píchli, já se prohla jako kočka jen aby bylo po bolesti
hlavně za chvilku to začalo působit, byla to hrozná úleva ![]()
a taky mi ho dali sami, nemusela jsem si o něj říkat asi jsem vypadala hrozně
i prášek na uklidnění jsem dostala
protože přede mnou rodila paní a když jsem sí slyšela tak jsem byla vyklepaná
@Šťístkule jj taky jsem tam mela hysterku a rikala jsem, ze nikdy nebudu rodit ![]()
tlusty zdi, radio nahlas a nepomohlo to…
@werunqa já se radši holím před zrcadlem, jak mě holil ten můj, tak chtěl hned zneužít situace
a já jsem teď na tu pipi tak háklivá a nebaví a bolí mě to, že nechápu jak protlačím mimi ![]()