Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Šťístkule no ani nemluv já trpím na bušení srdce a todle by mi taky nepřidalo ![]()
@Lola29 píše:
holky asi jsem trochu mimo ale sem taky prvorodička, to šití je bez umrtvení nebo jak že se ho všichni bojí?
Jo, dávájí injekci. Já ho mě v pohodě, jen to tahalo. Po tom všem už mě to bylo jedno ![]()
myslím, že když bude čas a nepůjdeš rovnou rodit, tak ti klystýr udělají. je to standard, si myslím… máš na výběr klasiku - zjednodušeně ti nalijí spodem tekutinu, kterou v sobě budeš muset chvíli udržet a pak tě prožene, nebo tzv. yal gel, který si ale musíš obstarat sama - je to tuba s aplikátorem, sestra ti ho zavede, vyprázdní obsah a zbytek je stejný s tím klasickým ![]()
pohodlnější je ten yal gel, ale někdo radši volí klasiku
já měla yal gel a pohoda…
@Lola29 píše:
@werunqa já se radši holím před zrcadlem, jak mě holil ten můj, tak chtěl hned zneužít situacea já jsem teď na tu pipi tak háklivá a nebaví a bolí mě to, že nechápu jak protlačím mimi
to ja jsem si tam dolu uz nedosahla-takze pred kazdou kontrolou me holil muj..To ja zase sex chtela,ale muj ne-bal se, ze male ublizi ![]()
Epidurál jsem neměla, protože jsem se nedokázala srovnat s představou, že mi budou píchat jehlu do páteře (no, já vim, každej jsme jinak divnej). Ale krev jsem si na epi při příjmu nechat vzala, pro jistotu.
Prostě srábek na obě strany.
Ale ona je možnost dostat i později v průběhu porodu normální injekci proti bolesti (epidurál lze jen do určité chvíle), takže to není buď epidurál nebo čiré utrpení.
@Knihomyš tak ja pak chtela v prubehu neco proti bolesti a rekli, ze mi uz ni nedaji…jedine epi
na zacatku mi dali dolsin, ale ten mi byl na houby, kdyz jsem mela slaby kontrakce a cekalo se asi 2h nez jedna pani odrodi, aby v pripade potreby byli volny chirurgove…kdyz dolsin prestal pusobit…cca po 4h, tak uz mi nechteli nic dat, tak jsem hold rekla o epi a s tim mym oteviranim 2cm za den, za nej mozna muzu byt rada, treba bych se bez nej otevirala i tyden ![]()
tak já ho asi na začátku podepíšu ať si to můžu rozmyslet než budu na ty 4 prsty. ![]()