Odchod od manžela - co říci synovi?

Anonymní
11.2.11 21:02

Co říci synovi?

Ahoj,
chystám se odejít od manžela, přemýšlím nad vším a napadá mě otázka, co řeknu synovi (3,5). Proč odcházíme od tatínka, proč budeme bydlet jinde. Mám ještě dceru, ale ta je maličká. Nechci synovi nějak extrémně lhát. Ale nevím, co by bylo vhodné vzhledem k jeho věku říct.

Proto by mě zajímaly zkušenosti těch, kteří toto také řešili.

Děkuji předem :kytka:

Třeba Petra

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
11.2.11 21:05

Kamaradka rekla detem, ze aby se mohli mit s tatinkem radi, tak musi bydlet kazdy jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
11.2.11 21:05

nechci být hrubá,ale dvě malinký děti a už jdete od sebe? nedá se situace nějak řešit?

• Citovat
  • Upravit
43035
11.2.11 21:11
sophinka píše:
nechci být hrubá,ale dvě malinký děti a už jdete od sebe? nedá se situace nějak řešit?

Hele nemyslim, ze matka dvou deti odchazi od manzela po prvni hadce o druh toaletniho papiru a nemyslim, ze by se nam zakladatelka mela zpovidat z toho, co uz podnikla a nemyslim, ze by nam do toho neco bylo. Otazku polozila snad jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.11 21:16

Pudloslava: to je hezké

Sophinka: Bohužel o řešení se snažím pár let. Z jeho strany nedochází k žádné snaze. Už jsem mu o možném odchodě říkala, ale od té doby se nezměnilo vůbec nic:(. Nejde jen o mě, ale i o děti:(. Je tu určitá agrese a forma psychického nátlaku, fyzického napadání jednoho z dítěte (ne extrémní, ale na to čekat ani nebudu), je to nezájem o rodinu (kromě slov o ní žádné činy)… Je to určitě na delší vypravování, ale to se mi ani momentálně nechce, protože bych měla pocit, že svoji volbu obhajuji a i já to špatně nesu.

Ano, nejraději bych byla pro úplnou rodinu. Ale.. Má to své hranice. :cry:

Petra

• Citovat
  • Upravit
14771
11.2.11 21:17

třeba chlastá,hraje,zahýbá,vše se tolerovat a zkousnout nedá :wink: a než být ve vztahu nešťastná a děti by trpěli,tak radši vztah ukončit. :wink:
co malému říct,to je těžké ,trochu i pravdu,co ti na otci vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050

.

Příspěvek upraven 11.02.11 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka

nemyslím to zle,prostě je to položené otázka. já jsem třeba ve třiceti měla absolutní nesnášení manžela (a druhou mízu ,ale psst) po čase sem najednou pochopila o co bych přišla.....

• Citovat
  • Upravit
sophinka
11.2.11 21:18
Anonymní píše:
Pudloslava: to je hezké

Sophinka: Bohužel o řešení se snažím pár let. Z jeho strany nedochází k žádné snaze. Už jsem mu o možném odchodě říkala, ale od té doby se nezměnilo vůbec nic:(. Nejde jen o mě, ale i o děti:(. Je tu určitá agrese a forma psychického nátlaku, fyzického napadání jednoho z dítěte (ne extrémní, ale na to čekat ani nebudu), je to nezájem o rodinu (kromě slov o ní žádné činy)… Je to určitě na delší vypravování, ale to se mi ani momentálně nechce, protože bych měla pocit, že svoji volbu obhajuji a i já to špatně nesu.

Ano, nejraději bych byla pro úplnou rodinu. Ale.. Má to své hranice. :cry:

Petra

v tom případě bych utekla a řekla něco ve stylu co psala pudla…

• Citovat
  • Upravit
14771
11.2.11 21:19

pokud vás týrá tak pryč od něj,bylo by to časem jen horší :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.11 21:21

Ono to dřív takovéhle nebylo. Právě že je to asi rok, co se do toho přidalo nemilé chování se k synovi. A to už se mi fakt nelíbí. Já jsem dospělá, nějak to ustojím dejme tomu. Ale co malý:(.
Dětská psycholožka mi po pár větách řekla, že on se tatínka bojí :cry: . Nedivím se mu. Mě taky tluče srdce, když dělá díru do zdi, či malého ponižuje, nebo když na něj řve tak, že i já se lekám. :think:

Jsme spolu celkově 8let.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
11.2.11 21:23

a máš vymyšleno kam jít? kde bydlet a tak? v takové případě bych opravdu nečekala a odešla

• Citovat
  • Upravit
15319
11.2.11 21:27
Pudloslava píše:
Kamaradka rekla detem, ze aby se mohli mit s tatinkem radi, tak musi bydlet kazdy jinde.

To je moc hezky řečeno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.2.11 21:31
Anonymní píše:
Ono to dřív takovéhle nebylo. Právě že je to asi rok, co se do toho přidalo nemilé chování se k synovi. A to už se mi fakt nelíbí. Já jsem dospělá, nějak to ustojím dejme tomu. Ale co malý:(.
Dětská psycholožka mi po pár větách řekla, že on se tatínka bojí :cry: . Nedivím se mu. Mě taky tluče srdce, když dělá díru do zdi, či malého ponižuje, nebo když na něj řve tak, že i já se lekám. :think:Jsme spolu celkově 8let.

Když jsi byla u psychologa tak bych to asi řešila sní co a jak říct. Nevím ,ale radit typu " tatínek te má rad a bude za tebou chodit ( a ty víš, že se ho bojí jsou zbytečné) ty syna znáš a protože jsi udělala dobrou věc a řešila jsi to z odborníkem tak bych ho o pomoc požádala i v této sitiaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.11 21:32

Zatím hledám vhodný pronájem, který bych byla schopna platit. Ale není to nic lehkého.

Nevidím ani ten odchod jako definitivní do konce života, ale třeba i jo. Zatím je to pro mě vidina toho, že se nadechnu a začnu myslet sama za sebe, začít se mít ráda a začnu být hrdá na to, že pro děti dělám to nejlepší a že nemusí vyrůstat v tomto.

Chci být na vše alespoň trochu připravená, mít promyšlené co jen půjde. I tak to bude složité.
Děkuji za podporu.
 Petra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria