Co říct šéfové?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aquarius79
21.3.21 11:03
@PaníBovaryová píše:
@Ester2902 emimino si muze rikat co chce, ja bych se zaridila podle sebe a sveho pracoviste. Emimino za tebe resit nebude, az te sefova zacne vystipavat, zrusi ti pod blbou vymluvou osobni nebo ti neprodlouzi smlouvu, protoze jsi tehotna. A netvarme se, ze toto stredni management nedela.
Zda se mi, ze se chodi 1× mesicne a az v poslednich mesicich kazdych 14 dni, kdyz je vsechno v poradku. Takze zezacatku nijak vysoka cetnost.

Ano, děje se to, ale mnohdy stačí utrousit hloupou poznámku o svém advokátovi a stahují se zpět. Oni totiž automaticky počítají se svou nadřazeností a ne s tím, že by se mohl někdo bránit.

• Citovat
  • Upravit
4642
21.3.21 11:26

Já tě chápu, u nás v práci sice nikdo neremcal, ale kvůli složitému dojíždění jsem zameškala klidně tři čtyři hodiny podle toho, na kdy mne objednali, tak jsem z toho měla akorát stresy. To jsem se zařekla, že už nikdy nechci absolvovat a budu si muset potom hledat práci bez dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
21.3.21 11:37

Základní problém zakladatelky je neřešitelný (a zakladatelka diskusi jen natahuje) - vedoucí o svém těhotenství říci musí, ledažeby těhotenství a třeba i porod utajila (což se někdy stává).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
21.3.21 12:13
@Ester2902 píše:
@dedrichov vytrhavate věci z kontextu. Bylo myšleno - nezažil takové fungování v práci. A že se to tady ví je fuk, když neznáte mou identitu, to vlastně nevíte nic.
Jen přemýšlím nad tím, proč vlastně na ty komentáře reagujete, když vám přijdou k smíchu nebo mimo. Tak to na mě alespoň působí. Já kráva jsem si myslela, že na emiminu si ženy radí a pomáhají, rozebirají různé věci, co je trápí. Jsou na sebe hodné a milé, ale zatím mám z toho velmi smíšené pocity. Jako kdyby tady některé vyloženě čekaly na to, až se budou moci po někom svézt :think:

Děláš to stejně. Byly tu rady, jak postupovat v počátcích. Nic z toho Ti nevyhovuje, nejde, je to nepoužitelné, hloupé a já nevím jaké. Pak se tu začneš rozčilovat, jak Tě nikdo nechápe a že to nikdo nezažil. Víš snad, jaké mají ostatní ženy zde podmínky? Těhotenství je (obvykle) velmi krásné životní období, těšíš se na založení rodiny s milovaným partnerem, na novou etapu atd., ale ostatním je do toho jaksi slušně řečeno nic, protože i ostatní okolo Tebe žijí svým životem, každý má nějakou rodinu (většinou). Chci říct, že bys měla ubrat z toho postoje, že jsi teď středem vesmíru. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
21.3.21 12:32
@dedrichov píše:
Děláš to stejně. Byly tu rady, jak postupovat v počátcích. Nic z toho Ti nevyhovuje, nejde, je to nepoužitelné, hloupé a já nevím jaké. Pak se tu začneš rozčilovat, jak Tě nikdo nechápe a že to nikdo nezažil. Víš snad, jaké mají ostatní ženy zde podmínky? Těhotenství je (obvykle) velmi krásné životní období, těšíš se na založení rodiny s milovaným partnerem, na novou etapu atd., ale ostatním je do toho jaksi slušně řečeno nic, protože i ostatní okolo Tebe žijí svým životem, každý má nějakou rodinu (většinou). Chci říct, že bys měla ubrat z toho postoje, že jsi teď středem vesmíru. Hodně štěstí.

Vůbec si nemyslím, že by se zakladatelka považovala za střed vesmíru.
Spíš naopak, je si nejistá, neví, jak řešit situaci v zaměstnání…
Kdyby byla střed vesmíru, nedělala by si s tím starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.3.21 09:11

@dedrichov Mám dojem, že si nerozumíme a nemám pocit, že byste mě úplně dobře odhladla, a proto bude asi lepší, když to necháme být.
Asi jsem sem ten příspěvek vůbec neměla psát a poprat se s tím sama. Na druhou stranu si ale říkám od čeho vlastně emimino je?? :think: Třeba jsem to jen potřebovala zkrátka s někým probrat, najít někoho, kdo to měl v práci podobně.. A pokud tomu dobře rozumím, tak má každý právo zvolit si, jestli do dané diskuze nahlídne a bude chtít něco řešit nebo je pro něj nezajímavá a přejde ji. Příště to pečlivěji zvážím, jestli se zde do něčeho pouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
22.3.21 09:50

@Ester2902 Ano a každý ti ma pravo napsat do diskuze svuj nazor, bez ohledu na to, zda se ti libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
22.3.21 09:52
@zrcadlo píše:
Znám to v práci z druhé strany, zažila jsem od zaměstnankyň tyto výmluvy:
  • revize plynového kotle
  • v pátek potřebuji odjet na svatbu o chvilku dřív, mohu si vzít půl dne dovolené nebo si to nadělat?
  • jen odvezu auto do servisu a přijedu cca o půl hodiny později do práce (rozbité čelní sklo, nedá se s tím jezdit)
  • SVJ nařídilo kontrolu komínů a nemají jiný termín
  • potřebuji půl dne dovolené na pomoc rodičům s čímkoliv
  • ráda bych na pohřeb, sice to není rodinný příslušník a nemám nárok na zákonné volno, ale moc prosím o možnost vzít si dovolenou
  • problém s dopravou (už jsem byla na cestě a manžel si zabouchl klíče, tak se vracím, ale do hodiny jsem v práci, moc se omlouvám)…

Tak bylo by fajn zamyslet se nad tím, proč je v práci taková atmosféra, že je třeba se vymlouvat. Já to šéfovi řekla hned v 6tt i s tím, že těhotenství nemusí dopadnout. A nebyl problém s ničím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
22.3.21 09:55
@kacz píše:
Tak bylo by fajn zamyslet se nad tím, proč je v práci taková atmosféra, že je třeba se vymlouvat. Já to šéfovi řekla hned v 6tt i s tím, že těhotenství nemusí dopadnout. A nebyl problém s ničím.

No, ono to mnohdy neni atmosferou, ale je to v hlave te dotycne, ze prece nebude rikat o tehotenstvi driv nez rodine, ze az po screeningu, az po… Jako kazdeho vec, ale zas bych to hned nehazela na atmosféru v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16181
22.3.21 10:03
@kacz píše:

Tak to je nasbírané za 10 let z různých firem. Nejvíc to maskovaly ženy, které za sebou už měly neúspěšné pokusy a které byly součástí větších kolektivů nebo open space (kde se nepřítomnosti propíraly).
Někdy i obě strany moc dobře ví, ale nevyslovují to nahlas. Já jsem takhle měla kolegyni, která bohužel potratila 4×. Věděla jsem, že se něco děje a zubař je jen zástěrka, ale přišlo mi, že je pro obě strany příjemnější hrát tu hru na zubaře, revize kotle atd. Nijak mě to nepobuřovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
22.3.21 10:05
@Ester2902 píše:
@Karleon to si zase uvědomuje, že to musí nastat, akorát to nemusí vědět dřív než nejbližší rodina, a proto to řeším a špekuluji.

A proč by to nemohla vědět dřív, než nejbližší rodina? Tento argument nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
22.3.21 10:05
@zrcadlo píše:
Tak to je nasbírané za 10 let z různých firem. Nejvíc to maskovaly ženy, které za sebou už měly neúspěšné pokusy a které byly součástí větších kolektivů nebo open space (kde se nepřítomnosti propíraly).
Někdy i obě strany moc dobře ví, ale nevyslovují to nahlas. Já jsem takhle měla kolegyni, která bohužel potratila 4×. Věděla jsem, že se něco děje a zubař je jen zástěrka, ale přišlo mi, že je pro obě strany příjemnější hrát tu hru na zubaře, revize kotle atd. Nijak mě to nepobuřovalo…

No tak když to pro vedení není problém, pak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.3.21 10:13

Dle ZP neni nikde stanoveno, kdy mas ohlasovat tehotenstvi. V podstate ho nemusis hlasit vubec, pouze s predstihem termin, kdy nastoupis na rodicovskou dovolenou - v rozmezi 6-8 tydnu pred porodem. V podstate je to na tve libovuli, kdy a jak to sefove vubec reknes…

A s pravidelnou navstevou lekare bych si vubec zadne vrasky nedelala. Jako treba takova ta rada, ze se mas objednavat na odpoledni/vecerni hodiny u nekterych lekaru vubec nefunguje, ordinuji do 16 hodin a šlus…

Cetla jsem jen uvodni stranu…

• Citovat
  • Upravit
93
22.3.21 10:53
@j.a.n.i1 píše:
@Ester2902 Ano a každý ti ma pravo napsat do diskuze svuj nazor, bez ohledu na to, zda se ti libi.

Ano, ale z některých komentářů mám bohužel pocit, že jsou od prvního slova zbytečně afektované. A jakoby se tvářili - co to tu je zase za trapnou diskuzi… Tudíž pokud je pro někoho trapná, nezajímavá, ať se nezapojuje. Nic víc nic míň na tom není. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.3.21 10:59
@kacz píše:
A proč by to nemohla vědět dřív, než nejbližší rodina? Tento argument nechápu

Tak nějak to tak cítím, že bych si přála, aby to první věděli nejbližší a pak až vedoucí. Uvidím, co bude po první návštěvě u lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat