Co s kamarádkou?

Anonymní
22.12.22 11:08

Co s kamarádkou?

Ahoj potřebovala bych poradit co říct kamarádce která chce půjčit peníze na Vánoce…

Jsme kamarádky už od základní školy bydleli jsme ve stejném paneláku. Teď už se tedy vídáme méně ale máme stejně staré jedno dítko tak se vždy ve školce potkáme a někdy zajdeme na kávu pokecat. Já s manželem máme jedno dítko 4roky bydlíme na okraji města v domečku co jsme si postavili před 6 lety. Moje kamarádka má 3 děti (10,7,4) a teď je počtvrté těhotná a nechci aby jste jí odsuzovali občas se to prostě stane ale každé dítě má s jiným partnerem a její poslední se kterým je teď těhotná nepracuje od září a do nové práce jde až po novém roce protože si dle jejích slov zaslouží odpočinek… :nevim: No a ona chce abych jí půjčila peníze na Vánoční dárky pro děti protože ona je na neschopence a ten její neplatí a alimenty jí nepřišli a kdesi cosi tak jsem jí nabízela 500kc s tím že u sebe více nemám a ona že počká do zítřka (což je dnes) že by potřebovala tak 10 000 protože má ještě nějaký dluh na nájmu. Je to sice kamarádka ale rozhodně jí nehodlám financovat takže jsem koupila každému dítku malou drobnost a manžel dostal dnes v práci kapra a my ho nejime tak jí ho daruji a tím to asi končí. Asi už se semnou nebude chtít kamarádit když jí nedám to co chce ale vážně kdo z vás by jí to dal i kdyby měl? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
22.12.22 11:13

Tak 10k bych nepůjčila ani té nejlepší kamarádce a ani kdybych je měla. Už z principu. Nezlob se na mě ale co si sama způsobila, ať si vyžere. Pokud se s tebou nebude dál kamarádit, když ji řekneš že ne, nebyla to nikdy ta pravá kamarádka. Aspoň si ji,,otestuješ". Mě se stalo něco podobného, kamarádce jsem řekla ne, ( také se to týkalo půjčky ) a ona úplně v pohodě, chápala to. 10k není sranda. Máš sama rodinu, nebuď hloupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33687
22.12.22 11:14
@Anonymní píše:
Ahoj potřebovala bych poradit co říct kamarádce která chce půjčit peníze na Vánoce…Jsme kamarádky už od základní školy bydleli jsme ve stejném paneláku. Teď už se tedy vídáme méně ale máme stejně staré jedno dítko tak se vždy ve školce potkáme a někdy zajdeme na kávu pokecat. Já s manželem máme jedno dítko 4roky bydlíme na okraji města v domečku co jsme si postavili před 6 lety. Moje kamarádka má 3 děti (10,7,4) a teď je počtvrté těhotná a nechci aby jste jí odsuzovali občas se to prostě stane ale každé dítě má s jiným partnerem a její poslední se kterým je teď těhotná nepracuje od září a do nové práce jde až po novém roce protože si dle jejích slov zaslouží odpočinek… :nevim: No a ona chce abych jí půjčila peníze na Vánoční dárky pro děti protože ona je na neschopence a ten její neplatí a alimenty jí nepřišli a kdesi cosi tak jsem jí nabízela 500kc s tím že u sebe více nemám a ona že počká do zítřka (což je dnes) že by potřebovala tak 10 000 protože má ještě nějaký dluh na nájmu. Je to sice kamarádka ale rozhodně jí nehodlám financovat takže jsem koupila každému dítku malou drobnost a manžel dostal dnes v práci kapra a my ho nejime tak jí ho daruji a tím to asi končí. Asi už se semnou nebude chtít kamarádit když jí nedám to co chce ale vážně kdo z vás by jí to dal i kdyby měl? :think:

Nedala bych jí nic. Má 3 děti, čtvrté čeká, každé dítě jiného otce…Atˇjde do práce otec 4tého dítěte. Prej potřebuje odpočinek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
22.12.22 11:24

Půjčila bych, jednou. Kdyby to vrátila bez problémů podle dohody, tak za rok klidně zase.
Půjčuj jen tolik, kolik si můžeš dovolit „ztratit“. Možnost, že ty peníze neuvidíš, je reálná.
My kdysi takto půjčili kamarádovi, právě 10 tisíc a on to vracel snad 5 let a většinu v naturáliích. Museli jsme ho upomínat, sám by se neozval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11211
22.12.22 11:25

Moc to neokecavej a prostě jí řekni, že ji nepůjčis. Žádné důvody nepotřebuje. Jsi dobrá, že ses snažila koupit dárečky dětem, i když si myslím, že ona to neocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
22.12.22 11:28

Tak kdyz ma ke kazdemu ze ctyr deti vlastniho otce, at se pricini o darky oni, ne? A odpocivat si soucasny (a zajiste ne posledni) stastny tatka-cekatel klidne muze, ale az kdyz maji vse poplacene.
Nedala bych ji nic, protoze jsou to netahla. Svym kamaradkam bych klidne pujcila (resp. i dala), ale tam by se musel stat strasny prusvih nebo nestesti, aby nemely ani korunu.

• Citovat
  • Upravit
59395
22.12.22 11:32

Rovnou bych jí řekla jestli se nezbláznila a z čeho to chce asi tak vracet? To že budou vánoce snad není novinka. 3 děti každé s jiným a teď čeká 4 :? Co jí půjčíš už nikdy neuvidíš. To uvidíš jak se bude tvářit na kapra :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16998
22.12.22 11:34

A až začne pindat, připomeň ji, že tvůj muž by taky odpočinek potřeboval, ale nemůže - živí rodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
22.12.22 11:37
@Králičice píše:
A až začne pindat, připomeň ji, že tvůj muž by taky odpočinek potřeboval, ale nemůže - živí rodinu..

A jsou tu pozadavky, aby nezivil jen tu svou :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
35864
22.12.22 11:41

Ne, žádné kamarádce bych nepůjčila. Max těch 500 možná. A když by se naštvala tak nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
22.12.22 11:42

Udelala bych to tak, jako ty. Bez vycitek. Kdyz se s tebou uz nebude chtit kamaradit, je to dobre i pro tebe.

• Citovat
  • Upravit
15995
22.12.22 11:49

Tak to fakt ne. Koupila bych ty darky, kdysi jsem takhle kupovala kamardcinym detem, kdyz na tom nebyla uplne dobre, to mi nevadilo, (navic, nebylo za tim takova blbost, jak popisujes ty)…konec koncu, kupuji kazdy rok i pro nektere sbirky a kdovi, komu jdou, ty lidi nelustruji…ale pokud dluzi na najmu proto, ze partner si „potrebuje odpocinout,“ tak to fakt ne…to bych nesponzorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
22.12.22 11:49

Mne pred rokem pujcila kamaradka a poslala mi okamzite na ucet stejnou castku, co po Tobe chce Tvoje kamaradka. Zname se, ja pracuji, jen jsem se dostala do pitome docasne nouze, ake netykalo se to darku na Vanoce. Asi za tyden jsem ji to poslala zpatky, protoze mi prisly penize z prace. Obavam se, ze Tvoje kamaradka Ti to nebude mit jak vratit. Pujcila bych ji jen, pokud by mi dala nejakou hodnotnou zastavu (napriklad auto), ale to urcite nebude mit. ;)

• Citovat
  • Upravit
cernaselma
22.12.22 11:53
@ontarova.stara píše:
Tak kdyz ma ke kazdemu ze ctyr deti vlastniho otce, at se pricini o darky oni, ne?

To asi nepujde. Tipuju, ze jeden je ve vezeni, druhy fetak bez penez a treti otec neznamy… :D

• Citovat
  • Upravit
4887
22.12.22 12:00

Ne opravdu bych nikdy nepůjčila 10 tisíc finančně negramotné kamarádce. Prý partner si potřebuje odpočinout :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová