Co s kamarádkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
22.12.22 19:14

Takovou kámošku přeci nechceš- ty ji tedy nabidnes prst (koupíš jejím dětem malickost+kapra) a ona schlamstne hned celou ruku - ještě chce na najem.Tim by u mě holka úplně skončila, takže už ani na ty maličkosti a kapra by nedošlo.

Mít takové lidi ve své blízkosti je velice nekomfortni a i o strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 19:47
@safina píše:
Děvčata, tak já nevím, co to máte za kamarádky, že byste jim nepůjčily, ani kdybyste měly.
Je to teoretická situace (že máte) a kamarádka je v nouzi (nájem). Já mám kamarádky, kterým bych prostě půjčila, nebo rovnou dala a nemrzelo mě to. Kdybych neměla, není o čem psát, řeknu, že nemůžu a je to. Ale nevím, k čemu je komu kamarád, o kterém si myslím, že je vyčůraný, blbý nebo drzý.

Tak ja se pridam, ze bych pomohla. Uz jsem to parkrat udelala a nechtela jsem to zpet. Vzdy to byla castka, kterou jsem si mohla dovolit 2 - 5 tisic ( ale ty 2000 pred 20 lety, takze v pomeru k platum srovnatelné s 10000 ). A proc, v mladi mi pomohla jednou kamaradka a rekla mi, ze ji to nemam vracet, ale kdyz budu mit a nekdo bude v nouzi, tak to mam poslat dal.
Takže zalezi, jak na tom jste. Ze ma kamarádka zvlastni zivot o tom zadna, ale asi ji mas rada. Zdůraznila bych, ze vic uz nemuzete, aby nechodila každý měsíc.

Mmch 500 mi přijde smesna castka :,(

Anonym, aby mi sem nechodily davy, ze jsouv nouzi :lol:

• Citovat
  • Upravit
5683
22.12.22 19:58
@kalie píše:
Tak tady je jasny, ze tim „pujcit“ mysli „dat“. Takze nedala bych ji nic. Chce te vyuzit a navic to vypada, ze to bude ten typ, ktereho kdyz se zeptas, kdy ti ty penize hodla vratit, tak se na smrt urazi :roll:

Je to přesně ten typ „kamosky“, které pujcis jednou a ona na tebe začne dotirat s dalším sponzoringem. Bič a pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
22.12.22 20:28

No kdyby to byla moje dobrá kamarádka a já měla ty peníze tak jo dám jí je. I jsem to tak už párkrát udělala i s předpokladem, že už ty peníze nikdy neuvidím. Mám to tak jak už tady někdo popisoval, v nouzi a takové dost blbé životní situaci mi pomohli lidé, kteří by ani nemuseli. Beru to tak, že je to koloběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30787
22.12.22 20:36

Za tedlech okolností bych ji to nepůjčil. Kdyby se nedejbože stala nějaká tragédie, ale todle je její nezodpovědnost. Ja myslím, žes to vyřešila nejlépe jak mohla tím co říkáš ;) Nepujcuj ji to. A pokud se kvůli tomu s tebou přestane bavit, tak se aspoň ukáže co je zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
22.12.22 20:51

Co za chlapa si to kamarádka vybrala? To je děs teda. Dárek pro děti a kapr je fajn nabídka. Řekla bych jí upřímně, že peníze jí nepůjčím, protože nechci sponzorovat odpočinek jejího manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.12.22 20:55
@Blue2 píše:
Co za chlapa si to kamarádka vybrala? To je děs teda. Dárek pro děti a kapr je fajn nabídka. Řekla bych jí upřímně, že peníze jí nepůjčím, protože nechci sponzorovat odpočinek jejího manžela.

Asi chce ukázat, že ne vždy statistika funguje. 4 chlapíci a 4× smolík. Matematicky obtížně možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
22.12.22 21:32

Hele kazdej se muže dostat do finančních potíží, já kdysi taky dobre kamarádce půjčila.
Ale sakra tohle fakt ne! Každý dítě s jiným a teď má typka, co musí odpočívat, když jsou finančně v háji. 8o
Ať si odpočívá, až budou mít rezervu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
22.12.22 22:12

Hele ten nájem chápu. Ale chtít půjčit na dárky je celkem drzost, očividně už ztrácí jakýkoliv stud a zábrany - od toho už k nesplácení půjček chybí dost málo.
Dětí je mi teda líto, všechny se těší na dárky a oni dva musí odpočívat a neni jim hloupý se dívat u stromečku na nešťastné děti. To je k poblití.
Normálně jí řekni jak to je, že jí takto vyjdeš vstříc ale nebudeš podporovat chlapa, který nemaká. A že se s Tebou přestane bavit buď ráda, protože po Tobě taky může chtít brzy peníze 3× do měsíce. Na jídlo pro děti a řekni v takové situaci ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
22.12.22 22:17

Deset tisíc bych byla ochotná půjčit možná tak úplně nejbližší rodině (resp. dát) - čímž myslím konkrétně rodiče / rodiče manžela / sourozence. Tvoje řešení (dárky dětem, kapr a případně výrazně nižší částka - těch 500, 1000 max) je myslím velmi přátelská nabídka. A jestli se kamarádka urazí, tak s prominutím není kamarádka. Ještě bych asi byla chápavější, kdyby byla na děti sama, ale má partnera - a ten si místo zajištění rodiny potřebuje odpočinout?! To je bezva, to potřebujem všichni :lol: Mimochodem, já když bych měla půjčit, volím takovou částku, aby mi nechyběla, pokud se mi nevrátí (prostě počítám raději s horší variantou) ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
22.12.22 22:18

Podle me je to troll, to neni mozne. 22. prosince nema darky a jen tak mezi reci rekne, ze vlastne chce desitku na najem. Jak kdyby to bylo pujcit tisicovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
22.12.22 22:23

Já bych ji ty peníze dala, protože by mě nebavilo to vymáhat, a nebo bych ji řekla normálně ne. Peníze do přátelství, vztahu nemontuj, nedělá to dobře nikomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
22.12.22 22:25
@PaníBovaryová píše:
Podle me je to troll, to neni mozne. 22. prosince nema darky a jen tak mezi reci rekne, ze vlastne chce desitku na najem. Jak kdyby to bylo pujcit tisicovku

Možná, že je to troll. Mládež má prázdniny a ty podivné diskuze se tu zase rojí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.12.22 21:57
@topazio píše:
Možná, že je to troll. Mládež má prázdniny a ty podivné diskuze se tu zase rojí. :zed:

Troll jo, takovych negramotu je, u nas v praci taky nastoupila zenska a zacala si od vsech pujcovat a trousit srdceryvne historky, jednoho dne zdrhla a nikomu nic nevratila…ja ji nedala nic, clovek uz je vycvicenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová