Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, hledáme inspiraci, jak ozdobit vánoční stromeček, jednoduše…s malými dětmi. Náš tip jsou vykrajované ozdoby z propolisu. Diky za ďalší.
Co třeba sušené ovoce? Já dávala třeba usušené plátky malých pomerančů, jako bonus to pěkně voní ![]()
@Kriss Tina píše:
Co třeba sušené ovoce? Já dávala třeba usušené plátky malých pomerančů, jako bonus to pěkně voní
Z propolisu? Nemyslis z vosku…?
Jdou udelat i dratkovane z koralku.
Vždycky, když sním mandarinku/pomeranč, tak vezmu vykrajovátko malé hvězdičky - z kůry vykrojím, ještě za čerstva navlíknu jehlou na nit a vylisuju. Dělám z toho řetězy nebo jednotlivé hvězdičky.
V Americe dost frčí navlékání popcornu - to by mohla být super aktivita i pro děti. Jen kupte ten sypaný v nějakém bezobalovém obchodě, ne ty ochucený do mikrovlnky. Recept tu: https://www.recepty.cz/…slany-152858
Když jsem byla malá, tak jsme krájeli čerstvé ovoce. Tenké plátky a to se věšelo přímo na stromek a tam to uschlo samo. Nebylo třeba ho sušit předem.
Už to doma neděláme.
@Simonea píše:
Ahoj, hledáme inspiraci, jak ozdobit vánoční stromeček, jednoduše…s malými dětmi. Náš tip jsou vykrajované ozdoby z propolisu. Diky za ďalší.
Tak partnerka kvůli dětem vyrobila ozdoby z papíru a srtomek vypadá líp než s ozdobami.
Dělala „baňky“, težko se popisuje, jak vypadají, ale jedná se o 3 kolecka prilepene k sobe a potom delala origami hvezdy, teda ted nevím, jesli je papír prírodní ![]()
@Baba píše:Ted sem je dala susit do trouby. Ale maly teda nejsou. Kola jak dezertni talirek
Já dala sušit i citrony a limetku. Má to pak i různé barvy a ty citrony a limetka je menší. Můj syn je jak střela, dva a skoro půl roku, takže letos volím taky přírodní. Plus dám slaměné malé ozdoby a nabarvila jsem pár malých šišek akrylovýma barvama, prelakovala a bude to super změna. ![]()
Perníčky, sušené ovoce, sušená kůra z ovoce - nádherně voní
Mám moc ráda březová nebo jiná dřevěná kolečka a na nich buď vypaleny, nebo namalovaný obrázek.
@PaniBambulinova píše:
Já dala sušit i citrony a limetku. Má to pak i různé barvy a ty citrony a limetka je menší. Můj syn je jak střela, dva a skoro půl roku, takže letos volím taky přírodní. Plus dám slaměné malé ozdoby a nabarvila jsem pár malých šišek akrylovýma barvama, prelakovala a bude to super změna.
Vidis, citrony me nenapadly.
Pomerance mi prinesla moje mati, a protoze mam nejaky moribundus, prihodila k tomu asi 5 kilo dalsiho ovoce jakoze vitaminy
Pytel citronu je tam taky, to prubnu
Ja taky frcim v prirodnich ozdobach
Co tu nezaznelo: Cela skorice ve svazecku, retezy ze susenych listu (je potreba sbirat na podzim), retez ze susenych sipku, pernicky (ty nadherne provoni byt), masle z pekne stuhy a na nich prilepena hvezdicka badyanu. K tomu to susene ovoce, slamove ozdoby, a elektricka svetylka (ty nejsou prirodni, ale musi byt
)
To je hezká (před)vánoční diskuze plná dobrých nápadů a tipů
![]()