Co s kamarádkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
22.12.22 13:04

A co bych ji rekla -taky nemame, manzel s tim nesouhlasi, ten tvuj ma pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
22.12.22 13:08

Nepujcila bych jim ani korunu. Líný finanční negramoti, který umí jen souložit a klopit jedno dítě za druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
22.12.22 13:09

Takhle jsem já jednou naletěla. Již je to dlouho. Také jsem půjčila kamarádce, ne tedy deset tisíc, o hodně méně. Pak jsem již ty peníze nikdy neviděla a kamarádka se mi úspěšně vyhýbala, abych je náhodou po ní nechtěla zpátky. Takže o „kamarádku“ přijdeš v každém případě, ať půjčíš nebo nepůjčíš. Když půjčíš, přijdeš ještě o ty peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.12.22 13:12

Mně několik kamaradek pomohlo, já potom také pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
22.12.22 13:14
@safina píše:
Děvčata, tak já nevím, co to máte za kamarádky, že byste jim nepůjčily, ani kdybyste měly.
Je to teoretická situace (že máte) a kamarádka je v nouzi (nájem). Já mám kamarádky, kterým bych prostě půjčila, nebo rovnou dala a nemrzelo mě to. Kdybych neměla, není o čem psát, řeknu, že nemůžu a je to. Ale nevím, k čemu je komu kamarád, o kterém si myslím, že je vyčůraný, blbý nebo drzý.

Jenze poradne cti, nepujcily bysme kdyz vime, ze ma chlapa netahlo a jeste ho v tom podporuje, to je jako co, kdyz na tri mesice nebudu pracovat, taky ty penize mit nebudu, kdyby jim shorel barak, nabidnu jim vse co mam, ale nebudu cpat flakacum. A mas pravdu, lip ji bude kdyz ta kamaradka co po ni chce penize se nastve a uz s ni nebude kamaradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8529
22.12.22 13:14

10 tis. je opravdu moc. Kdyby ten její šel alespoň na brigádu teď před Vánocemi, tak si ty peníze mohl klidně vydělat a ne, že potřebuje odpočinek :zed: jasně je lepší si o peníze někomu říct než jít makat.
S těmi dárky a kaprem to je dobrý napad - pokud se ji to nebude líbit její mínus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
22.12.22 13:16

Tak se s tebou přestane kamarádit. No a co?

Tyhle typy se nikdy nenaučí myslet trochu dál než jen dvě hodiny předem. A tipnu si, že takový typ člověka nejvíc nadává na to, jak ho vláda nepodporuje. Ale převzít zodpovědnost za svůj život, to neeeee. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.12.22 13:19

Je teda fakt, že chlap se válí doma a nemaj penize je holt divný, to nepůsobí seriózní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
22.12.22 13:48

@g.sandova Troufám si říct, že si nebyla po x té těhotná s chlapem odpočívajícím na gauči…takže v tvém případě by svojí kamarádce pomohla každá, tomu věřím… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
22.12.22 13:55
@Monchichik píše:
@safina Tak kamarádce bych peníze samozřejmě půjčila, to je jasné…tohle ale asi není tak úplně blízká kamarádka…navíc jak jí nepůjčí, tak uvidí, že se urazí a bude klid…ale v tomhle případě, kdy sedí doma, čeká čtvrté dítě, její chlap odpočívá a ona to má platit…tak to by nedostala ani korunu…chápu ty dárky dětem…těch by mi bylo líto a koupila bych taky maličkosti…

No je těhotná, k tomu 3 děti, je v nouzi. Její muž (muži) je k ničemu. Ona je v těžké situaci. Mně se podařilo ex dostat do práce, až když jsem se s ním rozvedla. Na normální žádosti se jen vymlouval. A vyhnat chlapa, když jsi těhotná a dětná je hrozně těžké. Navíc není jisté, že chlap je nemakačenko, třeba je nemocný, i kdyby psychicky. Já chápu, že pravděpodobně ta rodina si nadělala spoustu problémů svou hloupostí i leností, to neznamená, že bych kamarádku v tom nechala. Jak píšu - jednou bych půjčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
22.12.22 13:56

Tak tady je jasny, ze tim „pujcit“ mysli „dat“. Takze nedala bych ji nic. Chce te vyuzit a navic to vypada, ze to bude ten typ, ktereho kdyz se zeptas, kdy ti ty penize hodla vratit, tak se na smrt urazi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
22.12.22 14:02

@safina Podle toho jak to napsala, by nedostala ani korunu…vyrábět děti, když nemám peníze…nechápu…a nemocný psychicky pán uričtě nebude, když musí odpočívat na gauči…ať švistí do práce…kdo jim bude jako to živobytí platit…kromě toho určitě berou nějaké dávky…a ještě řekne, že jí nestačí 500 kč, že si počká do zítra na 10 tisíc…tak to ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
22.12.22 15:02
@safina píše:
Děvčata, tak já nevím, co to máte za kamarádky, že byste jim nepůjčily, ani kdybyste měly.
Je to teoretická situace (že máte) a kamarádka je v nouzi (nájem). Já mám kamarádky, kterým bych prostě půjčila, nebo rovnou dala a nemrzelo mě to. Kdybych neměla, není o čem psát, řeknu, že nemůžu a je to. Ale nevím, k čemu je komu kamarád, o kterém si myslím, že je vyčůraný, blbý nebo drzý.

Nevim, proc me zminujes :nevim:. Ja mam kamaradky zcela jine a tem bych klidne pujcila. Kdybych ale mela za kamosku takovou, co smrdi korunou, seka dite za ditetem, jeji novy vyvoleny odpociva doma, zatimco ona dluzi na najmu a dva dny pred 24.12. zjisti, ze nema na darky a chce po mne pujcit desitku 8o 8o 8o, tak ne, takove bych fakt nepujcila. Ta by ale nebyla mou kamaradkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21395
22.12.22 15:04
@Anonymní píše:
Ahoj potřebovala bych poradit co říct kamarádce která chce půjčit peníze na Vánoce…Jsme kamarádky už od základní školy bydleli jsme ve stejném paneláku. Teď už se tedy vídáme méně ale máme stejně staré jedno dítko tak se vždy ve školce potkáme a někdy zajdeme na kávu pokecat. Já s manželem máme jedno dítko 4roky bydlíme na okraji města v domečku co jsme si postavili před 6 lety. Moje kamarádka má 3 děti (10,7,4) a teď je počtvrté těhotná a nechci aby jste jí odsuzovali občas se to prostě stane ale každé dítě má s jiným partnerem a její poslední se kterým je teď těhotná nepracuje od září a do nové práce jde až po novém roce protože si dle jejích slov zaslouží odpočinek… :nevim: No a ona chce abych jí půjčila peníze na Vánoční dárky pro děti protože ona je na neschopence a ten její neplatí a alimenty jí nepřišli a kdesi cosi tak jsem jí nabízela 500kc s tím že u sebe více nemám a ona že počká do zítřka (což je dnes) že by potřebovala tak 10 000 protože má ještě nějaký dluh na nájmu. Je to sice kamarádka ale rozhodně jí nehodlám financovat takže jsem koupila každému dítku malou drobnost a manžel dostal dnes v práci kapra a my ho nejime tak jí ho daruji a tím to asi končí. Asi už se semnou nebude chtít kamarádit když jí nedám to co chce ale vážně kdo z vás by jí to dal i kdyby měl? :think:

Tak nejdriv na darky a najednou 10 tisic? Nejake podezrele, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
22.12.22 15:31
@g.sandova píše:
Mně několik kamaradek pomohlo, já potom také pomohla.

Já ráda pomohu ale tady pochybuji, že se zakladatelce peníze vrátí. Za další, její kamarádka je velice nezodpovědná, chlap je líný, radši odpočívá než, aby šel alespoň na brigádu. Její kamarádka si hledá stejný typ mužů. Všichni otcové stojí s prominutím za hov*no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová