Nemáte nějaké recepty s mátou?

17609
2.10.14 18:30

Co s mátou?

Zkoušel jste někdo zmrazit mátu? Letos se mi konečně povedla, mám jí plný květináč, ale už jí nestihnu upotřebit. Nebude moc „rozblemclá“ kdybych jí chtěla třeba na silvestra do Mojita?
Případně nemáte nějaké recepty, co s ní? Mám jí ráda, ale kromě čaje a Mojita jí vlastně vůbec nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
643
2.10.14 18:32

Zamraž ji do ledu, třeba do kostek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.10.14 18:32

A proč jí nenecháš v tom květináči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
2.10.14 18:33

Ahoj, zmrazena trochu rozblemcla je, chuť si zachová. Ja ji radeji susim, v mojitu pookreje a na caj je výborná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 18:33

Nasusit na vytecny a velmi zdravy caj:Zklidňuje trávicí trakt, jako inhalace je vhodná na zánětlivé onemocnění horních cest dýchacích, působí protikřečovitě, proti nadýmání, na játra, slinivku i žlučník. Obsahuje mentol, který zklidnuje a znecitlivuje, takže je vhodná i proti bolestem hlavy, na nespavost a nechutenství.

• Citovat
  • Upravit
543
2.10.14 18:38

Mamka ji obcas rozmixovala a smichala s trochou vody a dala do tvoritka na led. Pak vzdy jen hodila do vody s citronem a nebo zalila horkou vodou jako caj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
2.10.14 18:55

Zkus sirup: spoustu maty do chladne prevarene vody 2 litry, pres noc namocit, druhy den povarit 20 min pod poklickou s 2 vymackanymi citrony (da se pouzit kys. citronova) bez pecek, pak pridat 1kg cukru a varit pod poklickou aby se cukr rozpustil pripadne aby to trochu vic zhoustlo

pak precedit pres platynko a plnit do sklenic (idealni jsou litrovky z ikea s porcelanovym uzaverem s gumou (vyvarene) a sup s tim do lednice

stejne js delala i levandulovy sirup a je bozsky!!! :mavam: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 18:57

@jijisan to asi nepujde z jednoho kvetinace :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5933
2.10.14 18:59

Nevim jak je velky :mrgreen: ingredience lze pulit / ctvrtit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
2.10.14 19:00
@jijisan píše:
Nevim jak je velky :mrgreen: ingredience lze pulit / ctvrtit ne?
:mrgreen: jj
  • Citovat
  • Upravit
5933
2.10.14 19:09

Kdyz to tak po sobe ctu, je to jasny, ze se prida stava ze dvou citronu a ne ty zbyly slupky? sorry, nekdy js jak tatar :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.10.14 19:50

Já lístky dávám normálně do plast. krabičky s víčkem do mrazáku a rozblemcaná není akorát nevydrzí tak hezky zelená :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
2.10.14 20:00
@terinka4444 píše:
A proč jí nenecháš v tom květináči?

Nemám jí kam dát, aby nezmrzla. A když tak zamrzá a rozmrzá, tak opadává, ale je fakt, že vždycky jsem oproti letošku měla takový chudinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
2.10.14 20:09

Taky mám hodně máty a nevím co s ní. Sušíte i stonky nebo jen listy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
2.10.14 20:15
@KackaDoup píše:
@jijisan to asi nepujde z jednoho kvetinace :mrgreen:

Náhodou je obrovská, asi bych jí ani neobejmula ;)

Čaj z máty mám ráda a piju často, takže i usuším, ale je jí fakt hodně. Sice bych jí za zimu vypila, ale vzhledem k ceně čaje v pytlíčkách mě Mojito interesuje víc 8) :mrgreen:
Původně jsem chtěla v diskuzi zjistit jen to mražení, pak jsem si řekla, že se třeba dozvím i nějaký zajímavý recept ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí