Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, prosím o radu. Synovi budou 2 roky a budu mu péct dort. Koupila jsem si na to formu traktoru, ale nevím z kolika vajec mám dělat piškot atd…Nemáte některá zkušenost s touto formou?
@havlice22 není na obalu napsáno na kolik litrů těsta to je? Nebo nějaké rozměry?
@havlice22 v tom případě to bude podle mě velká obdoba formy co mám já - psa
jestli chceš písnu celý recept na piškot.
@MarkétkaBeruška jee, tak jsem tuto formu taky zakoupila a zatím jsem nic neupekla teda. můžu taky poprosit o ten recept na piškot..dekuji
@evulkanov určitě, teď musím jít, ale až se vrátím tak napíšu…už jsem si tu připravila kuchařku, abych nezapomněla
6-7 vajec (dle velikosti)
25 dkg cukru krystal ½ dcl oleje
25 dkg hladké mouky
7 dkg polohrubé mouky
Trošku horké vody ale ne vařicí (dávám od oka tak 5 lžic)
1 prášek do pečiva
Citronová kůra
Velmi zvolna péci cca na 160-170 stupňů Celsia cca 30min a dle potřebu teplotu zvýšit na chvilku a opět snížit cca 10min
Jinak rada: správně upečený piškot musí když jej prstem zmáčkneš pružit, podle toho poznáš že už je + tedy píchni špejlí a nesmí lepit.
@MarkétkaBeruška no jsi úžasná
moc děkuju! Ještě se tě teda zeptám, jaký dáváš krém. Co myslíš pro 2letého kluka? Myslela jsem pudinkový…
@havlice22 já dělám většinou máslový s pudingem, kdy množství pudingu dávám podle toho, jak moc hustý ho potřebuji. Budeš potahovat?
@havlice22 vůbec není zač. a kdybys chtěla, pošlu ti pozvánku do skupiny: Dortíky k různým příležitostem