Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky, prosím o radu, v neděli 28.9 chlap koukal na nový pořad Zdeňka P. Teď vaří šéf, no hrozně ho tam fascinovaly nějaké brambory omotané slaninou, či co.
Vůbec nevím co po mě chce, ale chce to, prý to vypadalo božsky, no jenže já nemám pc, jsem jen na mobilu a shlédnout to na internetu nemohu, ani nevím, jestli by to tam někde bylo, nekoukala nějaká z vás? Chlap mi to vysvětlil jako, hodíš do mísy slaninu, hodíš tam brambory, který jsou osmažený a ochutíš to a zabalíš, no to jsem z toho jelen teda.
Prosím o receptík, pokud nějaká z vás ví. ![]()
Bramborová galetka se slaninou
http://www.iprima.cz/…_620x349.jpg
Suroviny:
cca 600 g brambor
150 g anglické slaniny
máslo
1 cibule
zakysaná smetana
citronová šťáva
dijonská hořčice
salátová okurka
rajče
sůl, pepř
olivový olej
rozmarýn, tymián
Postup:
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme. Formičku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme je přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10–12 minut.
Dresink: zakysaná smetana, kapka citronu, lžíce dijonské hořčice, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
Minisalátek: salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
To je normální provokace toto
zrovna když držím dietu..
vypadá to luxusně
@Bersaba Moc moc moc děkuji, vypadá to fakt skvěle, asi to bude už dnes k večeři. Jinak se fakt musím smát, když si vybavím, jak mi ten recept popsal mužskej.
Dě kuji děkuji a děkuji, chlap bude mít radost, ale ten recept mu dám teda přečíst, tak trochu se zapomněl zmínit, že brambory mají být předvařené, že tam má být šalotka a česnek a spoustu dalšího…
![]()
A když se budeš nudit, tak zkus tohle. Ale bere se na to syrova slanina.
Ahoj holky ![]()
Dívaly jste se včera některá na sýrové recepty?
Zajímalo by mě, kde seženu ten čerstvý kravský sýr, na ten Alsaský koláč..?Nevíte prosím někdo..?