Teď vaří šéf - brambory ve slanině

276
30.9.14 14:00

Teď vaří šéf - brambory ve slanině

Ahoj maminky, prosím o radu, v neděli 28.9 chlap koukal na nový pořad Zdeňka P. Teď vaří šéf, no hrozně ho tam fascinovaly nějaké brambory omotané slaninou, či co. :) Vůbec nevím co po mě chce, ale chce to, prý to vypadalo božsky, no jenže já nemám pc, jsem jen na mobilu a shlédnout to na internetu nemohu, ani nevím, jestli by to tam někde bylo, nekoukala nějaká z vás? Chlap mi to vysvětlil jako, hodíš do mísy slaninu, hodíš tam brambory, který jsou osmažený a ochutíš to a zabalíš, no to jsem z toho jelen teda. :zed: :lol: Prosím o receptík, pokud nějaká z vás ví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1189
30.9.14 14:05

Taky si počkám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
30.9.14 14:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
30.9.14 14:07

Tadyjsou ingredience a postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
30.9.14 14:10

Bramborová galetka se slaninou

http://www.iprima.cz/…_620x349.jpg

Suroviny:
cca 600 g brambor
150 g anglické slaniny
máslo
1 cibule
zakysaná smetana
citronová šťáva
dijonská hořčice
salátová okurka
rajče
sůl, pepř
olivový olej
rozmarýn, tymián

Postup:
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou šalotku a dva stroužky česneku. Přidáme brambory a nasekaný rozmarýn. Dochutíme solí a pepřem a krátce orestujeme. Formičku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy. Dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme je přesahující slaninou. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C na 10–12 minut.
Dresink: zakysaná smetana, kapka citronu, lžíce dijonské hořčice, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
Minisalátek: salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče. Promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
30.9.14 14:12

Jmenovalo se to bramborová galetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
30.9.14 14:21

To je normální provokace toto :cert: :lol: zrovna když držím dietu.. :pocitac: vypadá to luxusně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
30.9.14 14:44

@Bersaba Moc moc moc děkuji, vypadá to fakt skvěle, asi to bude už dnes k večeři. Jinak se fakt musím smát, když si vybavím, jak mi ten recept popsal mužskej. :lol: Dě kuji děkuji a děkuji, chlap bude mít radost, ale ten recept mu dám teda přečíst, tak trochu se zapomněl zmínit, že brambory mají být předvařené, že tam má být šalotka a česnek a spoustu dalšího… :zed: :lol: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
30.9.14 15:42

A když se budeš nudit, tak zkus tohle. Ale bere se na to syrova slanina.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
20.4.15 10:55

Ahoj holky :mavam:
Dívaly jste se včera některá na sýrové recepty?
Zajímalo by mě, kde seženu ten čerstvý kravský sýr, na ten Alsaský koláč..?Nevíte prosím někdo..?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii