Zavařování v mikrovlnce

Markéta Fe
29.9.14 17:18

Zavařování v mikrovlnce

Máte zkušenosti se zavařováním v mikrovlnce? Prosím o radu, konkrétně:

1. Pokrm k zavařování musí být vychladlý?
2. Je potřeba dodržet čas, nebo mohu přetáhnout? Nevadí?
3. Jak moc utáhnout víčko? Prý „ne moc pevně“, ale dost mi to potom vytéká…
4. Jak poznám, že se zavařování podařilo? Termínu „víčko se chytlo“ nerozumím…

Díky, M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2037
29.9.14 17:27

:8o: taky se necham poucit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
29.9.14 18:36

Zavařuji často. Zavařovačku naplním ještě horkým jídlem, do cca 3/4, otřu uzávěr, aby byl čistý a suchý. Víčko utahuji co to jde. Dám do mikrovlnky, velkou sklinku (0,75l) na 5 minut, malou na 3. Poté vyndám a nechám vychladnout. Mezitím víčko lupne, tím je dobře zavařeno. Pak dám do lednice a jídlo vydrží 2-3 měsíce. Zavařuji manželovi na cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
29.9.14 18:48

@Maky.p Děkuji. A to víčko lupne pouze jako zvuk, nebo se i jinak vyboulí? Abych to poznala a neseděla u víčka, dokud nelupne… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
24870
29.9.14 18:50

Jo tak to nevím, já to lupnutí slyším i do vedlejšího pokoje. Ale podle mě by se mělo jakoby vcucnout, prohloubit dovnitř, ale jen lehounce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
29.9.14 20:06

@Maky.p a muzu se zeptat takhle zavarujete cele jidlo nebo jen takovy ten „polotovar“ co se pak musi dodelat? a nevadi mikrovlnce to kovove vicko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
29.9.14 20:28

Víčko rozhodně ne zlaté! Já dávám teda ty šroubovací, např. od velké tatarky atd. Zavařuji celé jídlo, např. smíchám těstoviny s rajskou, hodím do toho kousky masa a zavařím. Nebo jen omáčku s masem a knedlu si k tomu někde už koupí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
29.9.14 20:49

Aha tak dekuji :kytka: - je to tedy - jestli dobre rozumim - na takove kratkodobejsi uskladneni a da se tak zavarit naprosto vse… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
29.9.14 20:49

@Measmille Tady jsem našla nějaký pořad ČRo… zatím jsem tedy neměla čas to poslechnout…

http://hledani.rozhlas.cz/iRadio/?…

• Citovat
  • Upravit
2037
29.9.14 21:01

Sakrys asi na to budu potřebovat vyspělejší technologii. ne a ne to spustit - diky za odkaz - ukladam si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí