Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zavařuji často. Zavařovačku naplním ještě horkým jídlem, do cca 3/4, otřu uzávěr, aby byl čistý a suchý. Víčko utahuji co to jde. Dám do mikrovlnky, velkou sklinku (0,75l) na 5 minut, malou na 3. Poté vyndám a nechám vychladnout. Mezitím víčko lupne, tím je dobře zavařeno. Pak dám do lednice a jídlo vydrží 2-3 měsíce. Zavařuji manželovi na cesty.
@Maky.p Děkuji. A to víčko lupne pouze jako zvuk, nebo se i jinak vyboulí? Abych to poznala a neseděla u víčka, dokud nelupne… ![]()
Jo tak to nevím, já to lupnutí slyším i do vedlejšího pokoje. Ale podle mě by se mělo jakoby vcucnout, prohloubit dovnitř, ale jen lehounce..
@Maky.p a muzu se zeptat takhle zavarujete cele jidlo nebo jen takovy ten „polotovar“ co se pak musi dodelat? a nevadi mikrovlnce to kovove vicko?
Víčko rozhodně ne zlaté! Já dávám teda ty šroubovací, např. od velké tatarky atd. Zavařuji celé jídlo, např. smíchám těstoviny s rajskou, hodím do toho kousky masa a zavařím. Nebo jen omáčku s masem a knedlu si k tomu někde už koupí..
Aha tak dekuji
- je to tedy - jestli dobre rozumim - na takove kratkodobejsi uskladneni a da se tak zavarit naprosto vse… ![]()
@Measmille Tady jsem našla nějaký pořad ČRo… zatím jsem tedy neměla čas to poslechnout…
Sakrys asi na to budu potřebovat vyspělejší technologii. ne a ne to spustit - diky za odkaz - ukladam si
Máte zkušenosti se zavařováním v mikrovlnce? Prosím o radu, konkrétně:
1. Pokrm k zavařování musí být vychladlý?
2. Je potřeba dodržet čas, nebo mohu přetáhnout? Nevadí?
3. Jak moc utáhnout víčko? Prý „ne moc pevně“, ale dost mi to potom vytéká…
4. Jak poznám, že se zavařování podařilo? Termínu „víčko se chytlo“ nerozumím…
Díky, M.