Co s mrkvovou natí?

11923
27.8.19 14:40

Vyhazuju do kompostu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18177
27.8.19 14:44

Mám německou kuchařku, která je celá zaměřená na zeleninové „od čumáčku po ocas“. Co se pamatuju, ještě je tam nasekaná ve slaných muffinu, v zálivkách na salát, v dipech nebo rozmixovaná do smoothie. Co jsem ale zkoušela, musí být mladá, neovadlá a domácí (i koupená bio se mi zdála hořká a s pachutí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
27.8.19 14:49

No, i když to není to, co chceš slyšet, tak některé věci je prostě lepší hodit do kompostu… než si s nimi kazit jídlo a chuť :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
27.8.19 14:58

Není to teda na žádné enormní množství, ale já ji suším do domácí vegety. Pak se dá třeba taky nasekat do omelety, do vývaru, do pomazánek (i sušená)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.8.19 14:59

Kdysi jsem videla vymenu manzelek a tam byl manzel z nejakeho africkeho statu. Rád varil a ta „nova“ manzelka prave tu nať vyhodila do kose a ho to hrozne rozesmalo, ze v jeho zemi se mrkev pestuje prave pro tu nať, ktera je plna vitaminu :lol: od te doby ji davam vzdy do vyvaru a je to super, kazdy mi ho chvali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
27.8.19 15:01

Jo ale ještě dodám, že na tohle je vhodná jen doma vypěstovaná mrkev (nebo ze zdroje, kde máte záruku, že nehnojí chemicky), protože ta nať z klasického zemědělství do sebe natáhne z celé rostliny nejvíc pesticidů a hnojiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
27.8.19 15:10
@Chumchalice píše:
Kdysi jsem videla vymenu manzelek a tam byl manzel z nejakeho africkeho statu. Rád varil a ta „nova“ manzelka prave tu nať vyhodila do kose a ho to hrozne rozesmalo, ze v jeho zemi se mrkev pestuje prave pro tu nať, ktera je plna vitaminu :lol: od te doby ji davam vzdy do vyvaru a je to super, kazdy mi ho chvali :palec:

Jojo, to pamatuju, i tam z ni něco vařil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
27.8.19 15:52

Králíci by si dali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
27.8.19 15:59
@Monulie píše:
Mrzí mě vyhodit do kompostu mrkvovou nať, říkám si, že to musí jít využít ještě nějak. Pesto z mrkvové natě mi bohužel nechutná. Využíváte ji vy? Co z ní děláte?

nedělá z ní nic, vyhazuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.8.19 16:08
@smutná máma píše:
Králíci by si dali :mrgreen:

Morčátka rovněž nadšeně piští :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
27.8.19 16:18

Buďto z ní dopěstovat další mrkev, nebo klidně i odšťavnit do domácí šťávy v odšťavňovači.

• Citovat
  • Upravit
74217
27.8.19 17:13

Ve vymene manzelek byl chlap (African tusim), ktery tu nat zpracovaval do jidla. Pohledej stare dily.
My vyhazujeme do komposteru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
27.8.19 18:50
@vedma007 píše:
Jo ale ještě dodám, že na tohle je vhodná jen doma vypěstovaná mrkev (nebo ze zdroje, kde máte záruku, že nehnojí chemicky), protože ta nať z klasického zemědělství do sebe natáhne z celé rostliny nejvíc pesticidů a hnojiv.

to je fakt, mrkev aspoň oloupu a omyju 8o
díky za všechny tipy, do omelety a vývaru by to šlo! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
27.8.19 18:51
@Chumchalice píše:
Kdysi jsem videla vymenu manzelek a tam byl manzel z nejakeho africkeho statu. Rád varil a ta „nova“ manzelka prave tu nať vyhodila do kose a ho to hrozne rozesmalo, ze v jeho zemi se mrkev pestuje prave pro tu nať, ktera je plna vitaminu :lol: od te doby ji davam vzdy do vyvaru a je to super, kazdy mi ho chvali :palec:

a jo, ten díl si vybavuju! :lol: do vývaru určitě vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.8.19 19:26

Dávám ji našim morčatům. Holky jsou po ní jak divé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...