Co s vepřovým?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
22.5.14 23:55

Kurnik, chci ten recept v masle :cert: :mrgreen:,bylo to od nejakeho velmi dobreho kuchare.Pry to maslo to tak nakrehci, naplni chuti z bylinek…hlavne se zachova i chut masa, coz mam rada. Celkove jim steaky medium rare i s minimalni prilohou. Chtela jsem k tomu udelat jen cerstve listy spenatu lehce ohozeny na panvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.5.14 00:04

@wildcherry : tak prejmenuj diskusi na „Znate recept na veprovou panenku v masle“ a treba se nekdo ozve :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No a jestlu ta anglictina nevadi, tak hledej inspiraci na zahranicnich servrech, treba na tom taste.com.au … tam je vsechno mozne z ruznych kuchyn, obcas sice hlavns ty asijske obsahuji divne prisady, ale vybrat se da :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.5.14 00:11

Omotam provazkem vecer predem, jak mam klid a holky spi(cca v osum)a nakladam v olivaci, worcestru, horcici, soli, peprem(toho davam celkem dost(mam mlety ctyrbarevny).necham ho venku a davam ho do lednice az jdem spat, takze kolem pulnoci. Dopoledne vytahnu a osmazim prudce a kratce na panvi a vrznu ho do rozehrate trouby(180st.) na cca 35 min. Zalezi na velikosti masa, teplotu kontroluji, aby melo maso 58 st.Po vytahnuti necham dojit, aby si maso odpocinulo treba i 10-15 minut. Nalozene muze byt i vic dni. Zkousela jsem i v peprove kruste a taky mnamka :)

Příspěvek upraven 23.05.14 v 00:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.5.14 00:12
@beruska9 píše:
@wildcherry : tak prejmenuj diskusi na „Znate recept na veprovou panenku v masle“ a treba se nekdo ozve :jazyk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No a jestlu ta anglictina nevadi, tak hledej inspiraci na zahranicnich servrech, treba na tom taste.com.au … tam je vsechno mozne z ruznych kuchyn, obcas sice hlavns ty asijske obsahuji divne prisady, ale vybrat se da :mrgreen:

Ses si jista, ze kdyz to prejmenuji, ze se chytne vic lidi :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
23.5.14 00:13

Recept bohužel neznám, ale chci jen podotknout že z panenky se roastbeef udělat nedá, to je asi jako když bys chtěla z panenky vykouzlit kuře :-D

• Citovat
  • Upravit
50155
23.5.14 00:14

My máme nejradši panenku na venkovním grilu a k tomu třeba opečený lilek, cuketu :pankac: :pankac:

Dobrá je taky plněná, např. špenátem, mozzarellou a slaninou. Z omáček mám ráda - švestkovou, nivovou nebo pepřovou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.5.14 00:17

Boze, tolik hodin, valim se umyt a spat. Holky, klidne si diskusi vemte jako inspirativni, budu vdecna a i ostatni za vsechny recepty, vychytavky, nebo jen tlachani o tom, co budeme varit vsedniho k obedu.co se vlastne zitra chystate varit? Nebo o vikendu? Dobrou noc zatim a dekuji :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.5.14 00:19
@TehotnaTerezka píše:
Recept bohužel neznám, ale chci jen podotknout že z panenky se roastbeef udělat nedá, to je asi jako když bys chtěla z panenky vykouzlit kuře :-D

tak dekuji, radeji to zkouset teda nebudu :lol:.Kure neeeee, uz jdem krutiho a kureciho nabazena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.5.14 00:21
@MUFICE píše:
My máme nejradši panenku na venkovním grilu a k tomu třeba opečený lilek, cuketu :pankac: :pankac:Dobrá je taky plněná, např. špenátem, mozzarellou a slaninou. Z omáček mám ráda - švestkovou, nivovou nebo pepřovou ;)

joooo gril, ten az o vikendu na chate, ale ten si neuziju. Zustavam na vikend doma sama, abych se vyspala, odppcinula… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
23.5.14 00:40

Také jsem asi půl hodiny přemýšlela, jestli půjde o vepře, nebo o chlapa vepře, než jsem se k tomu konečně dostala :lol:

Být tebou, zaliju to tím máslem a naházím tam, co tě napadne, že by se k tomu mohlo hodit. Já jinak snad ani nevařím (nic tedy neudělám dvakrát stejně) a zatím dobré, až na jedno nepovedené kuře s citronem, ale to se nepočítá. Buď kreativní! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
23.5.14 01:12
@Fjodorka píše:
Také jsem asi půl hodiny přemýšlela, jestli půjde o vepře, nebo o chlapa vepře, než jsem se k tomu konečně dostala :lol:Být tebou, zaliju to tím máslem a naházím tam, co tě napadne, že by se k tomu mohlo hodit. Já jinak snad ani nevařím (nic tedy neudělám dvakrát stejně) a zatím dobré, až na jedno nepovedené kuře s citronem, ale to se nepočítá. Buď kreativní! :P

zdar zlato :mavam: :mrgreen:.Ja kreativni jsem, varim, rekla bych dobre(aspon se to rika :mrgreen: ),ale toto se mi podelat nechce. Preci jen me ten recept nadchnul, rada bych ho nasla, nebo nekoho, kdo ho zna 8).Preci jen je to dobrych 40cm krasne panenky, to musi klapnout :mrgreen:.Jiny maso,,omyl-pokus,, by mi nevadilo.To uz se taky stalo, ze za staleho michani jsem lila do haj.zlu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.5.14 02:32
@erdora píše: :mrgreen: Já myslela, že to bude debata o chlapovi

ja taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
23.5.14 06:47

Na co vy nemyslíte:-)mne při přečtení nadpisu napadla jedna věc a to sežrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.5.14 07:27

@wildcherry to je nuda. Taky jsem myslela, ze to bude nekdo psat o chlapovi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
23.5.14 07:27

Tak priznavam, ze chlap me nenapadl :mrgreen:, spis jsem byla zvedava, jestli zakladatelka vyhrala v tombole cely prase uz porazeny nebo zivy :mrgreen:

Muj muz nema moc rad jak on rika „slozity“ chute, obzvlast maso nejradsi vicemene na prirodno. Ale zrovna s panenkou jsem slavila uspech, s flambovanou s irskou omackou… Nornalne klasicky nakrajet na vyssi stejky, sul, pepr, olej, kvalitni panev, osmahnout dle pozadovane propecenosti, oflambovat whiskou, maso vyndat a nechat odpocivat, na panev cvrknout trochu vody aby se odvaril vypek od panvicky, prilit jeste trochu whisky (primerene, aby to nezhorklo), odparit alkohol, primichat uz na vypnute panvi par kousku masla a podavat s restovanou zeleninou prohozenou s cerstvou rukolou.

Příspěvek upraven 23.05.14 v 07:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport