Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám pro vás malou anketn otázku ![]()
Co se má udělat s první výplatou?
Někdo říká - dát rodičům jako výraz poděkování za dosvadní financování a výchovu… utratit a rozhýřit, propít s kamarády… něco si koupit pro sebe…
Pište, pište, pište
![]()
Tak já měla první výplatu kolem 20.000 Kč, a skoro vše jsem utratila, + něco dala rodičům a malé ségře.. ![]()
Já měla první výplatu 3.500, takže jsem zaplatila podnájem a ještě mi zbylo i na jídlo:-D záleží na tom, kolik to bude ![]()
Mě doma radili utratit, ale koupit něco co mi vydrží, jakože na památku.
Tatík si prý koupil hodinky, maceška krásnej drahej zimní kabát… Já si za první výplatu koupila malou věž s dvěma bedýnkama, bude to osm let a už jí sice používám jen v kuchyni jako rádio, ale pořád vím že to je ta moje první výplata ![]()
moje první výplata byla 2200kč(před 18lety), tu jsem si mohla nechat a pak další jsem přispívala doma. Ale mamka mi to stejně dávala na spoření
Já z první výplaty zaplatila nájem a pak jsem to utratila za jídlo a oblečení. ![]()
Moje první výplata(18 let zpět)..2.800…bydlela jsem u našich…prý ať dám bráchovi 500 korun a zbytek si utratím
…já blbka dala a co myslíte,dal brácha mě když jemu přišla první výplata? …jsme od sebe 3 roky…
Tak já zaplatila nájem, jídlo, koupila si nějakou pozornost a vzhledem k tomu, že to bylo 6.5 tis Kč. Nic víc mi nezbylo.
JJ říká se, že by se měla propít ![]()
Já jsem myslím zvala naše na nějaké dobré jídlo ![]()
první výplatu jsem dostala poprvé v 16ti na brigádě (to už je let
), celou jsem ji utratila za své věci (hodinky, šaty, tričko, džíny - dodnes si to pamatuju) + dárky pro naše.
Moje první výplata z brigády byla 5.000.- a koupila jsem si malý rádio, takový chrastítko, za 800,–, zbytek se tak nějak časem rozkutálel. Jinak první opravdová výplata z práce byla asi 15.000,– a už vůbec nevim, za to jsem to utratila:-)) Našim jsem nic nedala, ale proto, že jako výraz díků za podporování jsem je po promoci pozvala na hodně drahej oběd - do Ambientne ![]()
Kdybych ale měla znovu první výplatu, koupila bych si něco na památku, třeba hodinky…
Pošli ji mě, já si poradím
Samozřejmě legrace. Moje mamka si za první výplatu koupila kožich, tedy něco, co je dost drahé a příště už si to nebudeš moct dovolit a zároveň na to budeš vzpomínat, že to bylo tenkrát z první výplaty ![]()