Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminy, nevím kam přesně tenhle dotaz zařadit
. Mám sestru, která má dcerku, když ji byly 3 roky, umřel jí manžel a malé táta. Letos v září šla Jůlinka do 1. třídy, kam jsem ji musela doprovodit já! Její maminka, která ji kdysy dáávno milovala nadevše si našla letos na dovolené chlapa. Belgičan, podnikatel, přechodný byt v Praze. Moje sestra se kvůli tomu chlapovi vykašlala na dcerku a odcestovala si s ním do Belgie. Jůlinka bydlí zatím u babičky, tedy u mojí maminky, kde bydlíme i my s přítelem, neboť je to velikánský dvougenerační dům. Jde o to, že se se mnou teď Johana (sestra) spojila s tím, že chce, ať si vezmu Jůlinku do opatrovnictví… Poraďte mi prosím, jak se to dá zařídit, co je k tomu potřeba atd. Mě rve srdce, když vidím, jak to dítě trpí a před pár dny mi řekla - teto, ty jsi pro mě důležitější než maminka, ty mě máš ráda a nedovolíš, abych se měla špatně.. Chápete, mě zabíjí když vím, že moji neteř něco trápí ![]()
Ahoj, zašla bych na příslušný sociální odbor, kde ti určitě poradí. Ale půjde asi o to, že podáš soudu návrh na svěření dítěte do péče. ![]()
jezismarja
to je mi lito, chudak mala
taky bych zasla na socialku a zeptala se jich.
pro malou je urcite nejlepsi kdyz zustane s tebou, zna te, jsi jeji rodina, drzim vam palce ![]()
neodpustim si rypnuti,ale zenska co se vykasle na vlastni dite kvuli chlapovi je u me hyena, nezlob se ![]()
Budu o tom muset sepsat deníček, protože mě to uvnitř strašně žere, trápí… Zjistila jsem že nasociálce dělá maminčina kamarádka tak se za ní co nejdříve stavím. Já teď budu dělat vše proto, aby měla Jůlinka krásný Vánoce a aby na tu hrůzu mohla zapomenout a užívat si to krásné dětství, které ji patří ![]()
Ježišmarjá … chudák dítě. Kolik je sestře roků? A není náhodou nějak (z)manipulovaná ze strany svého přítele, není sama v nějaké nepříznivé, nebezpečné situaci? Neumím si představit, jak potkám nového chlapa a během pár týdnů odkopnu vlastní dítě … to je divné.
Za měsíc 29…, ona není zmanipulovaná tím, že by jí Dylan něco řekl. On Jůlinku taky miloval, chtěl právě, ať se přestěhuje Johana i s malou do té Belgie, ale jůlinka, to je paštička, ta co na srdci to na jazyku. Řekla mamince, že chce zůstat v čechách, u babi a dědy, u mě, u svých kamarádů. No a Johana řekla, že je jí skoro 30 a potřebuje lásku… A tak vyměnila lásku dítěte za lásku chlapa
![]()
Tak to je extra hustý.
Stejně si to naprosto nedokážu představit.
Aby nakonec neměla problém z toho, že opustila dítě … ona se s ní vůbec nekontaktuje? Nejezdí za ní, nebere si ji k sobě??
Promiňm, že vyzvídám, ale pro mě to je jak nějaké sci-fi.
Každopádně přeju Julče, ať jí je s vámi dobře, a koukala jsem, že čekáš vlastňátko, tak ať zvládáte všichni dohromady …
tak to je děsný, nedokážu si to představit. Ale bacha na to - může si to rozmyslet,jakmile zjistí, že by vám měla platit alimenty - tedy předpokládám, že by je měla platit.
Aghata píše:
Tak to je extra hustý.
Stejně si to naprosto nedokážu představit.
Aby nakonec neměla problém z toho, že opustila dítě … ona se s ní vůbec nekontaktuje? Nejezdí za ní, nebere si ji k sobě??
Promiňm, že vyzvídám, ale pro mě to je jak nějaké sci-fi.
Každopádně přeju Julče, ať jí je s vámi dobře, a koukala jsem, že čekáš vlastňátko, tak ať zvládáte všichni dohromady …
Jo přijela na víkend, chtěla vzít Jůlču do aquaparku nebo kam a ona řekla, že nechce. Že namá náladu. Já se jí ale nedivím. Je to moc hodné dítko, na svůj věk i hodně inteligentní a myslím si, že to co jí mámá udělala bere jako zradu a proto se k ní i tak chová…
ynax píše:
tak to je děsný, nedokážu si to představit. Ale bacha na to - může si to rozmyslet,jakmile zjistí, že by vám měla platit alimenty - tedy předpokládám, že by je měla platit.
Sama mi řekla, že mi bude na Jůlču posílat peníze, navíc ten Dylan…no pěknej pracháč, takže žádný alimenty ji nezastraší ![]()
Veverulinka píše:
Budu o tom muset sepsat deníček, protože mě to uvnitř strašně žere, trápí… Zjistila jsem že nasociálce dělá maminčina kamarádka tak se za ní co nejdříve stavím. Já teď budu dělat vše proto, aby měla Jůlinka krásný Vánoce a aby na tu hrůzu mohla zapomenout a užívat si to krásné dětství, které ji patří
jsi hodna duse a mala ma stesti ze ma takovou hodnou tetu
![]()
Veverulinka píše:
Za měsíc 29…, ona není zmanipulovaná tím, že by jí Dylan něco řekl. On Jůlinku taky miloval, chtěl právě, ať se přestěhuje Johana i s malou do té Belgie, ale jůlinka, to je paštička, ta co na srdci to na jazyku. Řekla mamince, že chce zůstat v čechách, u babi a dědy, u mě, u svých kamarádů. No a Johana řekla, že je jí skoro 30 a potřebuje lásku… A tak vyměnila lásku dítěte za lásku chlapa![]()
![]()
![]()
tak to je logicky ze dite bude chtit zustat tam kde je zvykle, u kamaradu, babicek, tvoje segra neni zrala na to vychovavat dite promin, ja se vzdycky vzteknu kdyz neco takovyho ctu. ![]()
maly umre tata a mama ji opusti, to je fakt jak nejakej spatnej film…smutny…
![]()
Beruška79 - děkuju
. Já byla od mala odhodlaná pomáhat a zjistila jsem, že moje pomoc, díky mé povaze se hodí především k dětem. Proto jsem si udělala pajdák, kousla se a naučila se perfektně AJ a vyrazila do USA sbírat zkušenosti. Život mi dal zabrat, dost mě naučil a je to pro mě prostě povinnost postarat se o ni
. Zároveň z toho mám i já radost, že je dětská duše díky mě šťastná
. Sestra byla dobrá máma, ale pak si začala libovat na večírkách, pak ten chlap a nakonec nechá své dítě… Ale zase dobře, že ji neodvezla násilím ![]()
Veverulinka píše:
Beruška79 - děkuju. Já byla od mala odhodlaná pomáhat a zjistila jsem, že moje pomoc, díky mé povaze se hodí především k dětem. Proto jsem si udělala pajdák, kousla se a naučila se perfektně AJ a vyrazila do USA sbírat zkušenosti. Život mi dal zabrat, dost mě naučil a je to pro mě prostě povinnost postarat se o ni
. Sestra byla dobrá máma, ale pak si začala libovat na večírkách, pak ten chlap a nakonec nechá své dítě… Ale zase dobře, že ji neodvezla násilím
tak v USA jsem se starala o deti taky,
5 let, ted ucim AJ v CR
na to neni co rict, ta mala ma stesti ze ma tebe, musi chudinka trpet ![]()
beruska79 píše:Veverulinka píše:tak v USA jsem se starala o deti taky,
Beruška79 - děkuju. Já byla od mala odhodlaná pomáhat a zjistila jsem, že moje pomoc, díky mé povaze se hodí především k dětem. Proto jsem si udělala pajdák, kousla se a naučila se perfektně AJ a vyrazila do USA sbírat zkušenosti. Život mi dal zabrat, dost mě naučil a je to pro mě prostě povinnost postarat se o ni
. Sestra byla dobrá máma, ale pak si začala libovat na večírkách, pak ten chlap a nakonec nechá své dítě… Ale zase dobře, že ji neodvezla násilím
5 let, ted ucim AJ v CR
na to neni co rict, ta mala ma stesti ze ma tebe, musi chudinka trpet
Děkuju ![]()