Co s první výplatou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18651
16.11.11 11:05
M-a-j-a píše:
JJ říká se, že by se měla propít :-)
Já jsem myslím zvala naše na nějaké dobré jídlo :-)
:palec: taky tak :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
16.11.11 11:08

Já první výplatu dala mamce :-D tradice,ale první mateřskou ji nedám :-D

• Citovat
  • Upravit
394
16.11.11 11:14

Vzala bych přítele na večeři a pak si koupila něco pěkného..
I když být to teď, spolkl by jí kočárek nebo něco podobného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.11.11 11:15

Moje první výplata byla z brigády a to jsem si koupila kazeťák. Ještě jsem tehdy žádala naše, aby mi jako k narozeninám na něj něco přidali. Vydělala jsem si tehdy 1500 a ten kazeťák stál tuším 1700.

Moje první „vopravdická“ výplata kolik činila, už si nemapatuju, ale bydlela jsem ještě u našich, takže padla na batoh, spacák a takový ty potřebný věci :-)))) No a co zbylo, to jsem prostě tak nějak „účelně“ prohýřila.

Samozřejmě část činil nájem našim, a ten mně teda mrzel neskutečně. Ne že to byly peníze, které jsem odevzdala. Ale já byla tehdy na kordy s bráchou a ve chvíli, kdy jsem mámě odevzdala svých prvních tisíc, přišel brácha, „Jé, já potřebuju na nový rifle“ a máma mu mých tisíc českých odevzdala … :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
16.11.11 11:29

První výplata se má propít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
16.11.11 11:46

já si koupila žehličku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
16.11.11 11:47

ale kdybych si to mohla dovolit, tak bych ji propila :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
16.11.11 12:12

No já nevím, když nepočítám přivýdělky z brigád (které byly jenom na moje rozmařilosti), ale opravdovou první výplaty z prvního opravdového zaměstnání po škole, tak jsem s ní udělala to samé, co s ostatními následujícími výplatami: částí přispěla rodičům na nájem a stravu, částí zaplatila obědy v zaměstnání, část utratila za běžné věci (hygiena, oblečení, kino…) a část nechala na účtě k dalšímu použití (jako třeba na dárky o vánocích, na zaplacení dovolené a tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.11.11 12:17

to co s ostatními výplatami: zaplatila nájem+inkaso a jídlo a na víc mi nezbylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
16.11.11 12:23

Ja mela prvni vyplatu 13500kč,koupila jsem našim novou telku,a zbytek na hadry,a parba s kamosema,zbylo mi tenkrat neco kolem dvou stovek,ale nasi maji telku doted :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16557
16.11.11 15:14

To už je tak dávno(16 let)že si to ani nepamatuju :-D Jako učitelka v MŠ jsem tenkrát dostala tuším 3 500 kč a něco jsem dala rodičům 1 000 kč jsem dala rodičům na nájem a na jídlo a zbytek jsem pravděpodobně utratila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
16.11.11 20:34

Děkuji všem za příspěvky - měla jsem čas si je pročíst až teď večer :kytka:
No, tak vidím, že je to každý pes jiná ves"… abych také přispěla se svou troškou do mlýna… teda já jsem samé pořekadlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: … na mateřskou jsem šlarovnou ze střední školy, takže když jsem měla potom první výplatu, živila jsem dítě a sebe - takže je jasné, kam první výplata šla :mrgreen: AAle jinak si myslím, že rodiče by ještě mohli tu první výplatu oželet - a nechtít ať "dítěů přispěje na domácnost a ať si užije s kamarády a také a´t si něco koupí, na co bude mít památku :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.11 22:55

Ahoj :-)

Tak vzhledem k tomu, že momentálně bydlím s mamkou a pobírám sirotčí důchod + ona vdovský, tak až půjdu do práce, tak dám asi tak 2/3 z výplaty mamce.. A nebude to jen první výplata ale i všechny další, protože jedině tak neskončíme pod mostem.. ó jak ráda bych celou svou první výplatu utratila a koupila si komplet nový šatník, tv, mobil nebo něco na památku.. Ale žel Bohu, jsme v tak špatné finanční situaci, že si takový kuxus nebdu moci dovolit … :-( A štve mě to, a jak :mrgreen:

Jinak tady se říká, že celá první výplata se má propít, o tom, že by se měla celá dát rodičům slyším poprvé :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová