Co s rýmou u novorozence?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4308
30.9.08 18:54

Laetti, není zač :) … s tím koupáním, pokud má rýmu fakt hodně, tak bych klidně vynechala, až by se to lepšilo, tak třeba rychle krátce v teplé místnosti, aby Ti neprochladla. Fakt je ještě malinká … třeba někdo poradí líp, musím zaklepat s rýmou nemáme vlastní zkušenosti …

Kalinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.9.08 18:58

Laetti, já bych klidně koupala, přiznám se, že koupu (ale rychle, žádný dlouhý cachtání…) i se zvýšenou teplotou. Řekla bych, že se dětem uleví… Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
30.9.08 19:21

taky si myslím, přece jen hygiena je hygiena :-) Ještě dotaz: doktorka říkala čistit nosík smotkem vaty buď s tím Nasivinem, nebo mořskou solí. Ale ten smotek mi nejde umotat tak, aby se neohýbal a dalo se s ním zajet do té malinké nosní dírky. Vatová tyčinka jezase moc velká. Napadlo mě namotat to na sirku. Nemáte nějaký tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.9.08 20:03

Já používám obyčejné vatové tyčinky, velké mi nepřijdou, vybírám ty nejmenší a zvládáme v pohodě… Nebude stačit nakapat nebo stříknout sprej a pak odsát? Ještě poradím koupit Vincentku, buď je ke koupení přímo ve spreji nebo kupuju celou lahev a naše Mudr. mi říkala, že ji klidně můžu natáhnout do stříkačky a nosík pořádně propláchnout. Sice to zní drsně, ale celkem to zabírá. Tak ať je malá brzo v pohodě, právě s rýmou taky bojujeme :cry: M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.9.08 20:08

ahoj.
Hlavně vlhčit vzduch-bud zvlhčovačem a nebo mokrýma ručníkama,pokud možno netopit a radši víc obléknout.Pokud topit musíš přehodit přes to vždycky mokrej ručník + mokrej ručník blízko postýlky.
U nás vždy na rýmu pomuže zvlhčovač a odsávat + kapky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
30.9.08 20:09

Ahojky tak my měli rýmu ,když mu bylo asi 7 dní :roll: ta zvýšená poloha je,aby se mu lépe dýchalo ,když nakapeš do nosíku my vytírali smotkem :wink: tak půl hod neodsávej,aby se ty kapky dostaly kam maj Vincentka je taky super :wink: a větrat ono se jim v tom chladným pokojíku lépe dýchá a já ještě namočila plenu a dola jí přes postýlku a odsávat a odsávat držím palečky,at je brzo pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
30.9.08 21:12

No s tou tyčinkou to zkusím, snad to půjde. Akorát doktorka jasně řekla Nekapat jen vytírat, prý by to malá mohla vdechnout. U odsávačky na vysavač píšou výkon 700-1500W. My máme maximum 2300W, takže když to dám na minimální výkon, měla bych se vejít do toho rozpětí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
30.9.08 21:19

my měli 1600w a dávala jsem to na max.a nic se mu nestalo :wink: zksila jsem to nejdříve na sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.16 10:26

odsávačka na vysavač

Ahoj, můžete mi poradit zkušenosti s odsavačkou na vysavač. Máme měsíční holčičku, narozenou o měsíc a půl dřív. Ted už 3kilovou :) už skoro tři týdny má rýmu. Lékař dal vincentku. Žádné hleny z ní netečou, ale hodně chrčí a občas blinká (myslím tou rýmou práve). Nejsem si jista, zda používat odsávačku? případně jakou a jestli na tu na vysavač není jeste moc malinká? Děkuji za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
2.2.16 10:31

@BeruškaMoje Mě také dítě chrčí (6 týdnů má). Dr říkala, že je to normální, protože mu nosní cesty už neomývá plodová voda, ale vdechuje prach. Pokud prý nepoteče něco z nosu, tak rýmu nemá a nic nedělat. Rozhodně bych tedy neodsávala, pokud neřekl doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
2.2.16 10:34

@BeruškaMoje taky bych neodsávala, chrčení je normální (v určité míře) a blinkání taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.16 10:35

V prvním týdnu také trochu „chrčela“, ale né tak jako teď. Ale hledy opravdu nejdou ven, jen možná trochu v nose něco vidím, ale nejsem si ani jistá… mám první mimčo a vůbec to neumím posoudit. Ale to chrčení mi přijde hrozný. Vincentku dáváme. Kdy to přejde? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754

U tak malinke bych na vysavac nepuzila… idealni je ta z lekarny na odsavani pusou, je opravdu setrnejsi… prvniho jsem odsavala pres vysavac, kdyz byl starsi a byla to fakt sila, druheho dodnes (2,5) odsavam tou ustni… vincentka je spise na zvlhceni… mas solne roztoky hypo a hypertonicke… ty prvni hlavne zvlhcuji a ten druhy i splaskava sliznice (osmotika) a zlepsuje ucpany noc prirodni cestou - napr. https://www.drmax.cz/…ertonic-60ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953

@BeruškaMoje doporučuji kapat do nosíku mateřské mléko, je to nejlepší lék na rýmu. Mě tedy nešlo kápnout do nosánku, tak jsem kapku odstříkala a nasála stříkačkou, tou už to šlo :) dá se tak vyléčit rýma i např. manželovi, ale ten můj by do toho nešel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.2.16 10:36

@BeruškaMoje Myslím, že odsávačkou na vysavač neublížíte pokud nemá problém s nosem (třeba špatnou přepážku) ale neodsávejte dlouho v okamžiku odsávání se miminkům hodně špatně dýchá (nejen miminkům, zkoušela jsem to na sobě). Ale pokud z ní netečou hleny tak to chrčení může být reflux. Syn mi taky hrozně chrčel a občas zvracel a byl to reflux. Hrozně moc mu pomohl sirup Gastrotuss. Teď v 5 měsících už ho potřebuje jen občas. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí