Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mě, kdy se miminku změní barva očí, ze standartní modré, kterou mají miminka od narození? (a jak to bylo u vás… a jaká barva Vašemu drobečkovi vznikla, popř. jakou barvu máte vy jako rodiče??))
díky
Ahojky, tak moje deti meli obe temne modre a vsichni mi rikali, ze do roka se to muze zmenit, ale obema zustaly modre.
Ahoj, tak moje obě děti měly nestandartně oči šedivé. Malé se do roka změnily na zelené, u malého zelená už taky prosvítá.
![]()
ŠTĚPULA už jel z porodnice s očima hnědýma a Emm má modrásky ![]()
Jenda mel tmave modre a od 4.mesice mu tam zacinaji prosvitat hnede. porad ma takovy dvoubarevny, pocitam, ze se budou menit dal
ČITALA SOM,ŽE SA MENIA DO 3 MESIACOV.SAMIK MA MODRE OD NARODENIA,ALE MA TAM TAKE HNEDE ŠKVRNKY.SESTERNICA MALA MODRE DO 9M A PAK SA JEJ ZMENILI NA HNEDE.tAK BOH VIE KDE JE PRAVDA ![]()
ahoj
Tak první dvě děti měli oči šedé.Nevím,kdy se změnily,ale už jsou hnědé.
A nejmladší měl oči modré,pak šedé a teď se pomalu mění do hnědé.Ale ještě nejsou změněné úplně.Zatím pořád převládá šedá.
hmm..to je fakt zajímavý- jak to má každý jinak…já jsem právě strašně zvědavá, jaký bude mít malá očka.. teď jsou tmavě modré, a tatínek má hnědé, a já mám právě dost zvláštní barvu- zelená- někdy víc do šeda, někdy víc do žluta, někdy s modrýma skvrnama…tak jsem zvědavá jestli je malá po mě zdědí, nebo budou hnědé po tátovi (nebo se to nějak mixne)..protože u nás v rodině jsem jediná kdo takový oči má- a vznikly asi tak, že máma (moje) má hnědý, a táta světle modrý.. je to zajímavý jak se to někdy namixuje…
a jakou barvu máte VY, a TATÍNEK? (a vaše ratolest)??
janah ja mam svetle modre a tatinek ma modre a uvnitr zlatohnede, tak ze myslim, ze se budou barvit po nem. modry mit uz urcite nebude
Ahoj, Terezka se narodila s tmavě modrýma očima a asi od 4.měsíce jí začaly světlat, takže teď je má světle modré jako její tatínek. Tak doufám, že už jí to tak zůstane. Já mám hnědozelené.
ahoj, dcerka se narodila s ocelove sedyma ocima, behem par mesicu ji uplne zmodraly, je z ni holka modrooka ![]()
syn sel z porodky s ocima cernyma, pak mu trochu zesvetlaly, ale i tak ma oci hooodne tmave hnede.
jinak manzel ma oci svetle hnede, trochu do zelena, ja sedomodre - viktorkovy uhliky jsou asi tak trochu geneticka chyba ![]()
Obě holčičky se narodily s šedomodrýma očima a oběma ta barva zůstala (teda té mladší se to ještě teoreticky asi může změnit, ale nevypadá to…).
tak Matyášek se narodil se světle modrýma.Tet má tyrkysové viz foto
a už se asi nezmění,myslím že všude říkaj že do roka se mění pak né
ahoj Terule měla po narození tmavě modrý a od roka jí začly hnědnout Adámek měl taky modrý, ale světlejší a zůstaly mu