co na večeři místo kaše?

146
12.9.08 13:46

co na večeři místo kaše?

holky co mám dát malýmu na večeři místo kaše má ji rád z nutrilonurůzné příchu´te.No a je zahleněný ,tak to moc vhodné nebude když mléko zahleńuje.papá zeleninku ,ovoce a večer kaši nejhlavnější je sice kojení,ale jidélko chce.tak mi poradte díííky má 7 měsíců musím změnit foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5394
12.9.08 14:19

ahoj, pokud jí zeleninu, tak bych mu dala i večer když je zahleněný..

iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
12.9.08 15:23

Nebo můžeš udělat kaši se zeleninou, ta se dělá s vodou ne s mlékem.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.9.08 15:53

tomu nerozumím jak kaši se zeleninou.Jako nemléčnou kaši? a tu dát do zeleniny?Nebo existuje kaše do vody slazená?

• Citovat
  • Upravit
35
12.9.08 16:11

Tak třeba nemléčnou kaši můžeš zamíchat do vody a nepřidávat mléko. Případně v té vodě můžeš předem povařit ovoce: jablíčko, hrušku a rozmačkat to. Nebo třeba zeleninovou polívku a zahustit tou nemléčnou kaší, ale to nevím, zda je vhodné pro malý dítě navečer, kvůli nadýmání.

Nebo třeba uvařit nějakou bezlepkovou krupici, např. znám pohankovou, kukuřičnou… nebo rýžovou, ovesnou kaši (rozmixovat) ve vodě nebo ve vývaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
12.9.08 16:19

Já jsem používala normální nemléčné instantní kaše (pohanka atd), rozmíchala s horkou vodou a přidala mixovanou zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
12.9.08 17:22

díky něco z toho vykutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
12.9.08 21:38

Já dělám na noc kaše z kukuřičné, ovesné, amaranthové, rýžové,… mouky. Pak do ní přidávám ovoce a trochu Sunaru, ale určitě to jde i bez něj. Mouky stojí pár kaček, na 250 ml vody přijdou cca 2 lžíce mouky (někdy třeba dávám lžíci rýže a lžíci mouky; dnes jsem dělala z ovesných vloček s jablíčkem a skořicí a snědla přes 300 g :D ). Z mouky vařím tak 5-7 minut - než to zhoustne, z vloček a rýže nad 10 - do rozvaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.9.08 23:40

Prosím mohla by jsi mi popsat, jak vaříš tu kukuřičnou a amarantovou kaši? Moc bych to potřebovala vědět, ta kukuřičná se mi nedaří a amarantovou jsem nezkoušela. Předem moc díky.

• Citovat
  • Upravit
208
14.9.08 10:09

Hrnek vody (250 ml) uvedu do varu, pak přidám 2 lžíce mouky (nejlépe to jde z té kukuřičné), promíchám a za občasného míchání vařím cca 5 minut - do zhoustnutí. Včera jsem jí vařila ještě s půlkou rozkrájeného jablíčka a do hotové kaše jsem přidala pár lžic bílého jogurtu (a pak jsem potajnu ujídala :oops: :) ). Z ostatních mouk je postup stejný, akorát pokud budeš dělat kaši z rýže nebo ovesných vloček, tak je potřeba té vody víc, ale nevím teď kolik, dělám to od oka, vždycky se dá přilít… :wink:
Snad jsem pomohla, kdyžtak se ptej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky