Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj zkušenější mámy. V březnu mám termín a vypadá to, že už možná v únoru bude drobek venku. Tak už si dávám dohromady seznam, co ještě pořídit. Moje otázka zní, co si vzít s sebou do porodnice, co se vám vyplatilo si vzít a co jste táhli zbytečně?
Na stránkách, co s sebou, nemají třeba psaný vůbec oblečení pro novorozence, to mají všechno oblečení na půjčení? Takže nemusím brát ani zavinovačku? A noční košile pro vás, je lepší si brát svoje? A budu za blázna, když s sebou potáhnu těhotenskej/kojící polštář (nevím jak to budu mít po porodu, ale teď už se bez něj kvůli velkému břichu nevyspím)? Případně budu ráda za vaše další postřehy. ![]()
Ahoj, vlastní oblečení pro miminko pouze při odchodu, jinak ti dají i s zavinovačkou. Kojící polštář po porodu dostaneš. A já vlastní košili neměla, neviděla jsem že by vůbec někdo měl vlastní. Já si brala ještě kojící čaj. Doporučuji vzít něco na bradavky a hned od začátku mazat i když ještě nebolí, protože budou a hodně. Ale v případě potřeby se dá zakoupit i přímo na šestinedělí. Hodně štěstí tobě i mimi ![]()
Košili dostaneš, ale já si brala svoje, nemám ráda ty jejich sterilní neforemný… ![]()
Brala jsem si oblečení pro sebe i pro miminko. Mně se do těch jejich oblečení miminka prostě špatně oblékal, plandalo to na nich, atd. Potom nějakou deku, kojící polštář, kojící čaj a homeopatika na podporu kojení.
Ahoj, já oblečky pro miminko měla teda vlastní ikdyž mají na půjčení, protože to co jsme dostali za model..
no děs.. ale potom pozor při koupání.. omylem mi sbalili i mel oblečení, protože si mysleli, že máme půjčené a sestřička mi to potom musela hledat v koši na špinavé prádlo
Jinak košili bych si vlastní určitě nebrala, protože budete třeba spocená nebo budete víc krvácet a budete se muset vícekrát převlékat a mohla by jste mít ty své košilky zničené..
Jinak kojící polštář dostanete i kloboučky kdyby bylo třeba ☺️️
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.