Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Budes se muset vyrovnat s tim, ze mrzi t vymi zaky bude vzdy par blbu, ktere to vlastne nezajima. Jsou tam z donuceni zamestnavatele. Tykani neber a chovej se korektne.
možná mu to nejde do hlavy, špatně se mu učí a tak je naštvaný a frustrovaný tím, že mu to nejde a tak útočí, kope kolem sebe
Pokud tam je z donucení zaměstnavatele je nasrany nic víc nebrala bych si to osobně a už vůbec bych si sním netykala.
jako nejsem študovaná učitelka, ale asi bych mu třeba na to, že to ani nemusí vyplňovat, řekla, že nemusí. A s úsměvem. On ke své práci očividně potřebuje nebo chce mezinárodní zkoušku, né ty, je dospělý, nedržíš ho tam násilím, měl by se podle toho chovat.
Tykání bych odmítla, a kdyby se naparoval dál, asi bych měla na jazyku něco jako:„Pane Nováku, jestli Vás moje hodiny nezajímají, můžete se odebrat do zadní části zasedací místnosti a nerušit ty, které to zajímá, a v daném jazyce se chtějí zdokonalit“
![]()
Buď korektní, jak psala jenny, a ber ho jedním uchem tam a druhým ven ![]()
Pokud vyloženě nenarušuje průběh hodiny, tak bych ho vůbec neřešila. Asi má problém, ale to je jeho věc. Tykání nebrat.
Tak ten je celkově nevychovaný, když neví, že chlap ženské tykání nenabízí. Navíc si v pozici, že jsi jeho učitelka, takže bych si sním netykala ani náhodou, protože pak to, co má v sešitě ti řekne do očí
A nemusí to zkoušet vyplňovat proč? Protože je tak chytrej, že to umí nebo protože to vůbec neumí? Chovala bych se k němu jako k ostatním, kdyby byl drzý, tak ho usměrním, že tam nemusí být pokud nechce.
@Anonymní píše:
Ahoj, působím nove 2 měsíce jako lektor ruštiny v jedné firmě. Je mi 24, jsem po škole.
Lidi mám rozděleny do skupinek. V jedné z nich je jen jeden zaměstnanec, okolo 35 let. Chtěl připravit na mezinárodní zkoušku z aj, ale je permanentně otrávený, naštvaný, na vše říká, že to ani nemusí zkoušet vyplňovat. Často mi taky řekne, že se mi to mluví, když mám v ruce správný odpovědi a u toho se směje. Vyhrotilo se to dnes, kdy odešel v půlce hodiny na WC a chtěl zlontrovolavt zatím nějaké cvičení, vzala jsem si ale asi omylem jiný sešit, kde měl mimo slovíček napsané „nečum ty krávo“ Apod. Před hodinou byla ta stránka prázdná, takže to musel napsat během. Fakt si nejsem vědoma, že bych ho měla něčím naštvat. Paradoxně je jediný, který mi nabídl tykání. Přijde mi ale celý nějaký falešný, a trochu mě to i děsí. Nevíte co s tím?
ten člověk má problémy sám se sebou. Raději si od něj udržuj odstup. To tykání nebyla správná volba. Nehledě k tomu, že jsi to má nabídnout žena a ne chlap. Bude mít i problémy s autoritami.
Tak rustina nebo anglictina? Odporujes si už v druhé větě. Tady se dnes zase dobře baví nějaký pisálek,skoro bych rekla,ze ten sám,co zalozil diskuzi o těhotné manzelce,které nesedly mořské plody. Ucebnicovy příklad ![]()
@Mar__tanka1983 @zuzikka on je ve skupince sám, takže nikoho jiného nevyrušuje ![]()
to je asi taky chyba, možná se mu zakladatelka líbí nebo naopak má problém, že ho vyučuje mladší holka - nechce ji uznat jako autoritu
@stinga píše:
@Mar__tanka1983 @zuzikka on je ve skupince sám
Aha, to jsem přehlédla. Tak to musí být hrozný opruz ![]()
Tykani nebrat, a pokud nechce spolupracovat, ignoruj ho. Ostatní studenti budou jedině rádi a jsem si jistá, že si o jeho poznámkách myslí svoje. Věnovala bych se všem ostatním, co mají zájem se učit. Prostě odpoví ti, že nemusí vyplnovat cvičení? Mile bych řekla: nevadí, a co vy Kláro, co jste napsala?… A jela dál ![]()
@stinga ježiš, to sem přehlédla ![]()
Podle čeho jsou ty skupiny? Asi bych se snažila ho přiřadit k jiné skupině a tam postupovala dle rady č. 1 ![]()
MOžná bych podobný rozhovor provedla, i kdyby tam byl jediný…něco ve smyslu, proč tam tedy jsme, že je to moje práce a jsem za ni zaplacená, že on danou zkoušku zřejmě taky potřebuje, tak proč se vzájemně trápit. Že pokud má pocit, že ho nemám co naučit, tak si to tam můžeme jen odsedět, možná bych k tomu trochu ironicky přidala, že jsem zaplacena za vedení lektorských hodin, nikoliv za jeho výsledek u té zkoušky…
Ahoj, působím nove 2 měsíce jako lektor ruštiny v jedné firmě. Je mi 24, jsem po škole.
Lidi mám rozděleny do skupinek. V jedné z nich je jen jeden zaměstnanec, okolo 35 let. Chtěl připravit na mezinárodní zkoušku z aj, ale je permanentně otrávený, naštvaný, na vše říká, že to ani nemusí zkoušet vyplňovat. Často mi taky řekne, že se mi to mluví, když mám v ruce správný odpovědi a u toho se směje. Vyhrotilo se to dnes, kdy odešel v půlce hodiny na WC a chtěl zlontrovolavt zatím nějaké cvičení, vzala jsem si ale asi omylem jiný sešit, kde měl mimo slovíček napsané „nečum ty krávo“ Apod. Před hodinou byla ta stránka prázdná, takže to musel napsat během. Fakt si nejsem vědoma, že bych ho měla něčím naštvat. Paradoxně je jediný, který mi nabídl tykání. Přijde mi ale celý nějaký falešný, a trochu mě to i děsí. Nevíte co s tím?