Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, poradíte co udělat s vaječnými bílky. Opět se mi před Velikonocemi hromadí v lednici jak peču mazance. Děkuji za tipy
Mamka z nich dělá tzv. „nic“. Ušlehá se hodně tuhý sníh, který se po kouskách vaří v hrnci s horkým mlíkem a ze zbytku mlíka se udělá řídký vanilkový puding, kterým se to zalyje v misce a dá vychladit. hmmm, já na to mám chuť ![]()
@nozu jů, to už jsem někde viděla, v Apetitu myslím. A říkala jsem si, že to musí bejt strašně dobrý ![]()
Bezé rezy.
,nebo udelat/koupit listove testo a udelat kremrole.
@nozu poprosím o přesný recept, moc tomu nerozumím. Co s tím mlékem, kde se vařil ten sníh. Do toho udělat ten pudink? děkuji
My děláme syrové bochánky. Do sněhu z bílků se přidá nastrouhaný tvrdý sýr, aby se vytvořila kompaktní hmota. Rukama se pak dělají placičky, obalí se ve strouhance a usmaží. Dáváme si s bramborem a tatarkou.
Pavlova: na bílek asi 50g cukru, vyšlehat až bude krystal uplně rozpuštěný, přidat lžičku octu (4 bílky) cukrovou hmotu rozprostřu na pečící papír. Buď dělám dvě placky, jedna větší, jedna menší a nebo celou dávku rozprostřu (větší talíř) a po stranách to trochu zvednu. Jde to snadno. Peču na 120 asi 1.5h. Dám to večer, ráno vyndám - není problém. Placku můžeš využít i za delší dobu (měsíc i více) když přijde návštěva, udělám šlehačku, dám ovoce. Výborný dezert.