Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky, dneska teda užasná noc. Nevim jestli prosim o radu, názor, zkušenost? V podstatě nevím, ale jsem hotová. Dneska náš 15 měsíční drobeček celou noc proštěkal u sousedovic plotu. Sousedi mají psa i fenu.Fena asi nejspíš hára. Náš byl jak v tranzu a vyydrželo mu to opravdu celou noc, takže jsme se absolutně nevyspali. Nevim, že ten jejich nereaguje, asi je nejspíš vykastrovaný. Už se jim to stalo, že jim fenu přiskočil cizí pes.My máme leona s PP a kastrovat ho teda opravdu nechcem. Jinak abych nezapoměla. Sousedi na pso úplně prdí, jsou celé dny zavřené v kotci. Poští je cca na půl hodky denně na zahradu a to jim většinou utečou. To je to co mě nejvíc štve, že zrovna když jim začne fena hárat, tak je nechají puštěné. Nevim, jakto, že jim zrovna neutečou
Zase na druhou stranu jsem ráda, bojim se aby nám taky neutek, kvůli háravce. Celou noc i s tím psem stála u plotu a když náš náhodou odběhl, tak ten pes začal štěkat a přivolali si ho nazpět
Fakt to nechápu a nevim jestli mám jít za sousedkou? Jí to asi bude jedno, ona má plot 30m od baráku. My ho máme pod oknem do ložnice
Četla jsem taky názor, že kdyby byl pes vychovaný, tak si to nedovolí
S tím bohužel nemůžu souhlasit. Myslim, si, že náš pes poslouchá na to jak je mladej, ale jak mu zakázat přírodu
Prosím o jakýkoli příspěvek. Děkuji ![]()
@Zuuzzka jo tak myslím že na toto pomoc není, leda vydržet…Protože když jsme schovali naši fenku, tak náš pes co byl na dvoře, celou noc skákal na francouzské okno, slintal, štěkal apod…a přestalo to až mu přestala vonět-cca za 10dní…
@Zuuzzka znám tohle moc dobře, naši sousedi ob barák mají taky fenku a když hárá, tak ten náš se může zbláznit, celé dny a noci lítá po zahradě, štěká, kňučí, dokonce ani nejí. Nezkoušeli jste pejska vzít domů? Popř. klidně bych za sousedkou zašla, že jí to nevadí není váš problém, řekla bych jí, že se taky potřebujeme vyspat a ať si aspoň na noc vezme fenu třeba do baráku…
@Zuuzzka Budete se muset pustit do výchovy psa
Já být sousedkou tak mě spíš štve váš stěkajcí pes než moje háravka za plotem ![]()
Tak jsem to holky byla dospat a hádejte co? Cca od 8 jsou psiska zase zavřený ve voliéře a je klid
Mě spíš štve, že je celý život drží zavřený a když hárá, tak jí pustí. Proč? Když to tak normálně není.
![]()
Já mám před porodem, tak jsem doma a můžu se dopo dospat, ale chudák manžel.
Jinak náš je taký obřík, máme 70 kg a vzít si ho domu, tak máme z baráku kulničku
A hlavně doma je mu hrozný teplo.
@Almira-Alm Tak to by mě teda zajímalo, jak psa vychováš, aby mu nevoněla fena? Prosím návod k použití, protože si myslim, že je to nemožný ![]()
Jinak jak jsem psala. Sousedce pod oknem neštěkají a když náš odešel, tak její psi začali štěkat u našeho plotu do tý doby než se tam vrátil. Myslim si, že jestli máš psa, který na feny nereaguje, tak to není výchovou, ale povahou ![]()
Nevim, fakt jsem z toho jelen ![]()
@Zuuzzka Noo tak to si moc nemáte co vyčítat, když štěkali vaši i jejich pesani
Mám psa a feny a samozřejmě mu voní ale je vychovaný a nechá se „uhlídat“.. S fenami ho nenechávám samozřejmě, když hárají ale třeba nějaké hysterické řvaní a kňourání, ničení plotu nebo podobné to je jen o výchově.. Pořád je to pes a já jsem vůdce a já říkám kdy bude v klidu
Jinak je to chovný pes a několikrát už i kryl - není „divnej“
Řešila bych to tak, že si psa zavřu (garáž, chodba, sklep???). Když vlastníte takhle velkého psa tak musíte mít nějakou možnost kam ho zavřít, ne? Třeba při nemoci by tak nezůstal venku.. Já dávám v případě nutnosti do vstupní chodby odkud se dá asi nejlépe vyklidit vše „zničitelné“ ![]()
@Zuuzzka taky si myslím, že je to o výchově. Přece někdo nebude mít fenu zavřenou kvůli tomu, že tobě vyvádí pes. Zavřete si vy psa
Mám dvě feny a k nim psa, na hárání fen samozřejmě reaguje, ale je natolik usměrněný výchovou, že si nedovolí vyvádět. Sousedé z obou stran mají psy (podotýkám nekastrované) a nezažila jsem, že by nám vyváděli u plotu… Něco jiného je pejsek jedné známé, který moc výchovy nedostává, a ten vyvádí hrozně.
Příspěvek upraven 21.04.15 v 16:33
@Almira-Alm Prosila jsem o radu, jak doslova postupovat? To mám celou noc být s ním venku a učit ho, jak to nedělat? Zatim nic nedemoloval a neničil, prostě mi stál celou noc pod oknem a knoural. Jejich psi dělali mmnohem větší ruch(štěkání, vytí, knourání)Ten tedy dělají i normálně, ale ne v noci. Jinak ho teda kam zavřít nemáme. Nikdy jsme to doteď nepotřebovali. Chceme mu udělat voliéru, ale to není řešení, pač jediné místo, kde by mohla být je na straně sousedů.
Když by byl nemocný a ležel nebo byl hodně omezený v pohybu, tak si samozřejmě domu vemu, ale jinak ne. Máme celý přízemí průchozí a to fakt nejde.
Nechci, aby to vypadalo, že já s tím nehci nic dělat nebo něco podobného, ale abych uvedla na pravou míru. Sousedka má ty psi odjaktěživa problémové. To oni jsou nevychovaní a ke všemu agresivní. Než jsme si pořídili našeho psa, tak plot který stál mezi námi totálně rozkousali, poté i náš z druhé strany, oni nebyli schopni si psi uhlídat, aby stále neutíkali a neohrožovali. Kolikrát jsem vylezla před svůj barák a před dveřmi mi stáli dvě 50 kg hovátka a agresivně na mě štěkali. Tak jsem vždy zacouval zpět domů a čekal, až se jim bude chtít odejít
Několikrát když utekli, tak napadli nejen ostatní psi, ale i lidi. Jednoho psa dokonce zamordovali. V životě s nima nikdo nebyl venku na vodítku a už vůbec je nikdo nevychovává. To je jen zlomek z toho, jak se chovají. Psů mi je líto, pač za to jakýho pána mají nemůžou. Ale sousedka mě tím štve, protože jsou nebezpeční a ještě mi otravují život.
@Zuuzzka píše:
@Almira-Alm Prosila jsem o radu, jak doslova postupovat? To mám celou noc být s ním venku a učit ho, jak to nedělat? Zatim nic nedemoloval a neničil, prostě mi stál celou noc pod oknem a knoural. Jejich psi dělali mmnohem větší ruch(štěkání, vytí, knourání)Ten tedy dělají i normálně, ale ne v noci. Jinak ho teda kam zavřít nemáme. Nikdy jsme to doteď nepotřebovali. Chceme mu udělat voliéru, ale to není řešení, pač jediné místo, kde by mohla být je na straně sousedů.
Když by byl nemocný a ležel nebo byl hodně omezený v pohybu, tak si samozřejmě domu vemu, ale jinak ne. Máme celý přízemí průchozí a to fakt nejde.
Nechci, aby to vypadalo, že já s tím nehci nic dělat nebo něco podobného, ale abych uvedla na pravou míru. Sousedka má ty psi odjaktěživa problémové. To oni jsou nevychovaní a ke všemu agresivní. Než jsme si pořídili našeho psa, tak plot který stál mezi námi totálně rozkousali, poté i náš z druhé strany, oni nebyli schopni si psi uhlídat, aby stále neutíkali a neohrožovali. Kolikrát jsem vylezla před svůj barák a před dveřmi mi stáli dvě 50 kg hovátka a agresivně na mě štěkali. Tak jsem vždy zacouval zpět domů a čekal, až se jim bude chtít odejítNěkolikrát když utekli, tak napadli nejen ostatní psi, ale i lidi. Jednoho psa dokonce zamordovali. V životě s nima nikdo nebyl venku na vodítku a už vůbec je nikdo nevychovává. To je jen zlomek z toho, jak se chovají. Psů mi je líto, pač za to jakýho pána mají nemůžou. Ale sousedka mě tím štve, protože jsou nebezpeční a ještě mi otravují život.
Na tohle asi rada není, buď to vydržet, nebo si psa dát do chodby apod.
Sousedů fena si přece může hárat jak chce (s ostatními problémy přece hárání nesouvisí).
To je jakoby se sousedka opalovala nahá u bazénu a tvůj manžel si stěžoval, že se nemůže soustředit např. na sekání trávy
.
Ale neboj, pes je mladý, postupně si zvykne, ještě tak jedno dvě hárání a bude to lepší. Navíc to trvá tak týden, to se dá vydržet.
@Zuuzzka No, to si pište, že kdyby byl vychovaný, tak si to nedovolí. Šéfem smečky byste měla být Vy, a tedy rozhodovat o tom, jestli reagovat na háravou fenu nebo ne. Pokud si to jako šéf nepřejete, tak pes má smůlu - on přece nevelí…ach bože, lidi, co si pořizují psy, by si o nich mohli aspoň něco přečíst. A nejen to, jak ho naučit Sedni ![]()
@Zuuzzka To je skutečně neuvěřitelné - doporučuji psa plyšového ![]()
@Zuuzzka píše:
Ahojky holky, dneska teda užasná noc. Nevim jestli prosim o radu, názor, zkušenost? V podstatě nevím, ale jsem hotová. Dneska náš 15 měsíční drobeček celou noc proštěkal u sousedovic plotu. Sousedi mají psa i fenu.Fena asi nejspíš hára. Náš byl jak v tranzu a vyydrželo mu to opravdu celou noc, takže jsme se absolutně nevyspali. Nevim, že ten jejich nereaguje, asi je nejspíš vykastrovaný. Už se jim to stalo, že jim fenu přiskočil cizí pes.My máme leona s PP a kastrovat ho teda opravdu nechcem. Jinak abych nezapoměla. Sousedi na pso úplně prdí, jsou celé dny zavřené v kotci. Poští je cca na půl hodky denně na zahradu a to jim většinou utečou. To je to co mě nejvíc štve, že zrovna když jim začne fena hárat, tak je nechají puštěné. Nevim, jakto, že jim zrovna neutečouZase na druhou stranu jsem ráda, bojim se aby nám taky neutek, kvůli háravce. Celou noc i s tím psem stála u plotu a když náš náhodou odběhl, tak ten pes začal štěkat a přivolali si ho nazpět
Fakt to nechápu a nevim jestli mám jít za sousedkou? Jí to asi bude jedno, ona má plot 30m od baráku. My ho máme pod oknem do ložnice
Četla jsem taky názor, že kdyby byl pes vychovaný, tak si to nedovolí
S tím bohužel nemůžu souhlasit. Myslim, si, že náš pes poslouchá na to jak je mladej, ale jak mu zakázat přírodu
Prosím o jakýkoli příspěvek. Děkuji
No nezlob se prosím tě, ale štěkal i tvůj pes, takže to nehaž všechno na sousedku a na její nevýchovu ohledně psů.
Oháníš se tím, že tvůj pes se chová přírodně, kvůli hárající fence. Ale to hárání feny je taky příroda, ne? ![]()
Nejdřív zajistit, aby tvůj pes neštěkal celé noci a pak, až budou štěkat psi jen u sousedů, pak na ni můžeš jít.
Zatím bys měla spíš volit nějakou přátelskou domluvu u kafe a domluvit se, co jako s těmi psy hodláte udělat, aby neštěkali. Na obou stranách samozřejmě. Ne, že jen ona má zajistit, aby její fena nehárala a nedávala tak chudákům psům podnět ke řvaní…
A ano, pes jde vychovat tak, aby neštěkal. Projeď si tu zdejší diskuze o štěkajících psech a budeš mimo jiné ráda, žes nedostala ještě větší „sodu“ za svého nevychovaného a štěkajícího psa
. Jako že tvůj štěkal a ty si ještě stěžuješ a házíš většinu špíny na svou sousedku ......................:
@Zuuzzka píše: ........
Sousedka má ty psi odjaktěživa problémové. To oni jsou nevychovaní a ke všemu agresivní. Než jsme si pořídili našeho psa, tak plot který stál mezi námi totálně rozkousali, poté i náš z druhé strany, oni nebyli schopni si psi uhlídat, aby stále neutíkali a neohrožovali. Kolikrát jsem vylezla před svůj barák a před dveřmi mi stáli dvě 50 kg hovátka a agresivně na mě štěkali. Tak jsem vždy zacouval zpět domů a čekal, až se jim bude chtít odejítNěkolikrát když utekli, tak napadli nejen ostatní psi, ale i lidi. Jednoho psa dokonce zamordovali. V životě s nima nikdo nebyl venku na vodítku a už vůbec je nikdo nevychovává. To je jen zlomek z toho, jak se chovají. Psů mi je líto, pač za to jakýho pána mají nemůžou. Ale sousedka mě tím štve, protože jsou nebezpeční a ještě mi otravují život.
Protože tohle je už na jinou diskuzi. Ne na to, co dělat se psem, když fena hárá. Jestli jsou ti její psi takoví, tak to řešit jinde a jinak.
Ale pokud štěká i váš pes, nevyspali jste se evidentně i kvůli vašemu psovi.
On vyloženě neštěkal, jako že by štěkal jako když hlídá. Bylo to takový něco mezi knouráním a štěkáním. no my vlastně máme neštěkajícího psa
Za normálních okolností i kdyby za plotem šlo stádo psů, tak si jich nevšimne. Až se nás lidi ptají jestli umí vůbec štěkat. Štěkat začne až když má proč. Za to jsem moc ráda, protože takový ušňafanci, co jdeš jen po chodníku a můžou se zbláznit mě rozčilují. Taky bych si mohla myslet, že jsou nevychovaní. Ale je to v povaze a v plemeni.My máme leonbergra a ty prostě zbytečně neštěkají.
Proto nás to dost překvapilo, že se tak choval. A rozhodně nepotřebujem rady, jak ho odnaučit štěkat. S tím bych si rady i věděla, naštěstí netřeba.
Já zase nechápu, proč tady mají hned lidi ohynek u pr…Proč bych měla dostávat sodu???Že mě zajimají vaše názory, rady atd. Já se jen snažim to popsat, jak nejlépe umím a jak už jsem napsala, tak to právě nechci házet jen na sousedku a chci s tím něco dělat, ale ještě mi tady nikdo neporadil nic kloudnýho. Když to všichni tak dobře umíte, tak poradtě, jak nato? Učený z nebe nespad.
@Lucie_Sx Tobě děkuji alespoň za mírné uklidnění, že je šance, že to nebude dělat pořád ![]()
@Zuuzzka Ale vždyť vše bylo řečeno! Změnit hierarchii ve smečce, ať pes ví, kde je jeho místo a nechová se tak, jak uzná sám za vhodné - to za prvé. Za druhé psovi vyhradit místo, kde nebude jednak rušen on a kde taky nebude rušit ostatní. Prostor, kam je možné psa zavřít, když je to vhodné - to znamená, když nepotřebuji, aby se přes plot celou noc dohadoval se sousedovou hárající fenou, ale taky když třeba v budoucnu přijde návštěva, která nebude stát o to, aby byla se psem v kontaktu - každého to nepotěší, zvlášť pokud jde o tak velké plemeno. Mě jako majiteli by nebylo příjemné, pokud by na mého psa kdekdo příchozí sahal, oňuchňával ho nebo krmil od stolu při posezení na zahradě. Návštěvy jsou pro mne a mou rodinu, nikoliv pro psa. Jde to všechno ruku v ruce - vychovaný pes nemá problém respektovat návštěvy a příliš si jich nevšímat, ale pokud tomu tak není, pro dobro všech (a samozřejmě i psa) bych volila možnost ho v takových situacích zavírat do kotce. Kotec nesmí být pro psa trestem, jak se někdy špatně chápe, ale místem, kde má svůj klid, pohodlí a není tam nikým obtěžován.
Moje pohoršení plyne z toho, že jsou evidentně lidé (ty), kteří si pořídí psa a neposkytnou mu tak elementární věc, jako je jeho soukromý prostor na odpočinek a klid.
Moc nerozumím tvé poznámce o tom, že netřeba psa odnaučit štěkat - no, pokud celou noc prudí a kňourá u plotu, vy se kvůli tomu nevyspíte, tak mi to přijde jako dost zvláštní poznámka
Ono je ve finále totiž jedno, jestli se pes chová nevhodně kvůli háravé feně nebo jestli v noci třeba nahání kočky - obojí je špatně a je to nežádoucí chování. Takže přehodnoť své chování ke psovi a vymez mu jeho místo ve smečce - bude spokojený i on.
@Bria píše:
@Zuuzzka Ale vždyť vše bylo řečeno! Změnit hierarchii ve smečce, ať pes ví, kde je jeho místo a nechová se tak, jak uzná sám za vhodné - to za prvé. Za druhé psovi vyhradit místo, kde nebude jednak rušen on a kde taky nebude rušit ostatní. Prostor, kam je možné psa zavřít, když je to vhodné - to znamená, když nepotřebuji, aby se přes plot celou noc dohadoval se sousedovou hárající fenou, ale taky když třeba v budoucnu přijde návštěva, která nebude stát o to, aby byla se psem v kontaktu - každého to nepotěší, zvlášť pokud jde o tak velké plemeno. Mě jako majiteli by nebylo příjemné, pokud by na mého psa kdekdo příchozí sahal, oňuchňával ho nebo krmil od stolu při posezení na zahradě. Návštěvy jsou pro mne a mou rodinu, nikoliv pro psa. Jde to všechno ruku v ruce - vychovaný pes nemá problém respektovat návštěvy a příliš si jich nevšímat, ale pokud tomu tak není, pro dobro všech (a samozřejmě i psa) bych volila možnost ho v takových situacích zavírat do kotce. Kotec nesmí být pro psa trestem, jak se někdy špatně chápe, ale místem, kde má svůj klid, pohodlí a není tam nikým obtěžován.
Moje pohoršení plyne z toho, že jsou evidentně lidé (ty), kteří si pořídí psa a neposkytnou mu tak elementární věc, jako je jeho soukromý prostor na odpočinek a klid.
Moc nerozumím tvé poznámce o tom, že netřeba psa odnaučit štěkat - no, pokud celou noc prudí a kňourá u plotu, vy se kvůli tomu nevyspíte, tak mi to přijde jako dost zvláštní poznámkaOno je ve finále totiž jedno, jestli se pes chová nevhodně kvůli háravé feně nebo jestli v noci třeba nahání kočky - obojí je špatně a je to nežádoucí chování. Takže přehodnoť své chování ke psovi a vymez mu jeho místo ve smečce - bude spokojený i on.