Co se seniorkou, jak zajistit péči?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.2.25 17:35
@Tajemnadama píše: Více

Praktická lékařka mi dala jediný kontakt na domácí péči, jinak řekla, že si máme něco najít na internetu. Obvolala jsem a obeslala s žádostmi cca 20, všechny co jsem našla v okolí a všude je plno. Sociální pracovnici v LDN, kde leží taky. Prostě je všude plno. Teď mi sousedka říkala, že její babička je v pořádníku od listopadu. Právě nevím, jak to řeší lidé, co nikoho nemají a nezvládnou se o sebe postarat. Asi jsou víc nakloněni tomu, že půjdou někam do ústavu. Moje matka ne. Není schopna posoudit svou situaci, pořád dokola opakuje, že se o sebe postará sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.25 17:36
@bigl píše: Více

My platíme na tatínka s demencí 30 tisíc plus samozřejmě celý příspěvek na péči. Ale jsme neskutečně šťastní, že je o něj výborně postaráno a že jsme vůbec to místo sehnali.

• Citovat
  • Upravit
555
22.2.25 17:37
@Anonymní píše: Více

Ale ty nic zařizovat nemáš.. To dělá sociální sestra. :nevim: Samozřejmě u nás v okolí bývá taky plno, tak jde holt pacient dal..Nebo čeká. Ono to zas není tak horký, ty ležící dost umírají, vzhledem k péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
22.2.25 17:38

Bohužel, zkrácené úvazky nejsou mimo velká města úplně dostupné. Stinga má pravdu v tom, že lidi zakladatelčina věku jsou pak těžko zaměstnatelní. A zapojení rodiny v realitě taky moc nebývá, je to spíš klika.
Nicméně do budoucna to bude velký průser, není výjimka první dítě ve 40 letech, sedmdesátníci už často péči potřebují. Takže tam úplně chybí ta jedna generace navíc, kterou třeba Stinga zmiňovala jako pomoc a třicátník těžko opustí úplně na léta práci, kterou sotva začal, aby se staral o někoho zprvu třeba za 5000 Kč. No, čekají nás veselé časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
22.2.25 17:40

Zakladatelko, prostě řekni sociální pracovnici, že se starat nemůžeš a čau párek. Je to tvrdé, ale matinka tedy asi byla megera, řešit včas to nechtěla, tak ať si to teď taky vyřeší sama. Spolupracuj s nimi, ale buď asertivní. Prostě nemůžeš. Oni si budou muset poradit, ale často to zkusí hodit na rodinu, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
22.2.25 17:42

Já nevím no, vypnete si mobil nebo dejte ldn do spamu a co jako kdo udělá? :nevim: jestli nic nejde, tak pokud ji odvezou jako lezaka na plenach k ní domů a zavřou za ní dveře, tak je asi do 3 dnů konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 17:42
@Samodomo píše: Více

V LDN by si jí asi ještě nechali, ale jak jí mám donutit aby tam zůstala? Ječí na nás, že tam nebude a nikdo jí nebude nařizovat, že tam má zůstat. Všem sestrám říká, že jde domů.

• Citovat
  • Upravit
219
22.2.25 17:48

Tak tam za ní nechoďte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 17:52
@Samodomo píše: Více

Musíme jí prát věci a nosit jídlo, nechce jíst, co jí v LDN dávají.

• Citovat
  • Upravit
26747
22.2.25 17:54
@bigl píše: Více

Vysoké- Pražák má důchod 20 tisíc a pnp další 20, tak rodina doplácí třeba 2-5 tisíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 17:57
@Bubla Bůčková píše: Více

My platíme v téhle LDN cca 20000 a ještě navíc její byt. Příspěvek na péči teď nepobírá, protože je to zařízení jako nemocnice, ne žádný důchoďák.

• Citovat
  • Upravit
9085
22.2.25 18:15

A ona nemá důchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18314
22.2.25 18:29

soukromá LDN?

LDN státní jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
22.2.25 18:30

Proč se s ní o tom vůbec bavíš? Ať si to s ní vyřeší LDN sama, když je svéprávná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18314
22.2.25 18:31
@Bubla Bůčková píše: Více

příspěvek na péči si bere ten, kdo se o seniora stará, LDN, DD,

to jsi z levného kraje, přidej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek