Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@bigl píše: Více
My platíme na tatínka s demencí 30 tisíc plus samozřejmě celý příspěvek na péči. Ale jsme neskutečně šťastní, že je o něj výborně postaráno a že jsme vůbec to místo sehnali.
@Anonymní píše: Více
Ale ty nic zařizovat nemáš.. To dělá sociální sestra.
Samozřejmě u nás v okolí bývá taky plno, tak jde holt pacient dal..Nebo čeká. Ono to zas není tak horký, ty ležící dost umírají, vzhledem k péči.
Bohužel, zkrácené úvazky nejsou mimo velká města úplně dostupné. Stinga má pravdu v tom, že lidi zakladatelčina věku jsou pak těžko zaměstnatelní. A zapojení rodiny v realitě taky moc nebývá, je to spíš klika.
Nicméně do budoucna to bude velký průser, není výjimka první dítě ve 40 letech, sedmdesátníci už často péči potřebují. Takže tam úplně chybí ta jedna generace navíc, kterou třeba Stinga zmiňovala jako pomoc a třicátník těžko opustí úplně na léta práci, kterou sotva začal, aby se staral o někoho zprvu třeba za 5000 Kč. No, čekají nás veselé časy.
Zakladatelko, prostě řekni sociální pracovnici, že se starat nemůžeš a čau párek. Je to tvrdé, ale matinka tedy asi byla megera, řešit včas to nechtěla, tak ať si to teď taky vyřeší sama. Spolupracuj s nimi, ale buď asertivní. Prostě nemůžeš. Oni si budou muset poradit, ale často to zkusí hodit na rodinu, to je pravda.
Já nevím no, vypnete si mobil nebo dejte ldn do spamu a co jako kdo udělá?
jestli nic nejde, tak pokud ji odvezou jako lezaka na plenach k ní domů a zavřou za ní dveře, tak je asi do 3 dnů konec.
@Samodomo píše: Více
V LDN by si jí asi ještě nechali, ale jak jí mám donutit aby tam zůstala? Ječí na nás, že tam nebude a nikdo jí nebude nařizovat, že tam má zůstat. Všem sestrám říká, že jde domů.
@Samodomo píše: Více
Musíme jí prát věci a nosit jídlo, nechce jíst, co jí v LDN dávají.
@bigl píše: Více
Vysoké- Pražák má důchod 20 tisíc a pnp další 20, tak rodina doplácí třeba 2-5 tisíc ![]()
@Bubla Bůčková píše: Více
My platíme v téhle LDN cca 20000 a ještě navíc její byt. Příspěvek na péči teď nepobírá, protože je to zařízení jako nemocnice, ne žádný důchoďák.
soukromá LDN?
LDN státní jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění
Proč se s ní o tom vůbec bavíš? Ať si to s ní vyřeší LDN sama, když je svéprávná.
@Bubla Bůčková píše: Více
příspěvek na péči si bere ten, kdo se o seniora stará, LDN, DD,
to jsi z levného kraje, přidej
Praktická lékařka mi dala jediný kontakt na domácí péči, jinak řekla, že si máme něco najít na internetu. Obvolala jsem a obeslala s žádostmi cca 20, všechny co jsem našla v okolí a všude je plno. Sociální pracovnici v LDN, kde leží taky. Prostě je všude plno. Teď mi sousedka říkala, že její babička je v pořádníku od listopadu. Právě nevím, jak to řeší lidé, co nikoho nemají a nezvládnou se o sebe postarat. Asi jsou víc nakloněni tomu, že půjdou někam do ústavu. Moje matka ne. Není schopna posoudit svou situaci, pořád dokola opakuje, že se o sebe postará sama.