Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, mám dotaz
měli jsme ted dva dny na oběd knedlo, vepřo zelo, bohužel zelí mi zbylo ještě hoodně a je mi líto to vyhodit, nemáte některá nápad jak jej použít dál?
@brumi píše:
@Pudloslava mít místo v mrazáku
tak zavařit. nevadí ti rozblemclý? jestli ne, tak bych to dala do sklenice a s tim na 20 minut syčet do papiňáku. Nebo sterilizovat na 80 v troube, ale to me pak casto zplesnivi, nejak to neumim.
nebo uvar zelnacku nebo segedyn, jestli po dvou zelnych dnech jeste mate chut. jake to zeli vubec je, kysane?
V troubě zavařuju 20 minut na 180 st, ale zelí bych se trochu bála, takže bych se k tomu chovala jako k příkrmům z divné zeleniny (dýně), tedy zavařit 2× a to by pak už bylo fak jen na tu polévku, my to taky mrazíme - tak rada je, sníst něco z mrazáku a dát tam zelí
Zelný koláč - udělat kynuté těsto, naplnit zelím, může se přidat trochu uzeniny.
@Myrha také už mě napadly zelné placky, jenže ouha nemám jedinej brambor :/
@Pudloslava to já bych si klidně dala segedín jenže to bě mě chlop i malá asi třetí den hnali
![]()
@tejuho testoviny mám jen né uzené, ale to by se dalo třeba i jiným nahradit vid?, mám vepřové, kuřecí, sojové, mleté nebo točený…
@brumi píše:
@Myrha také už mě napadly zelné placky, jenže ouha nemám jedinej brambor :/
a nějakou jinou zeleninu máš? nebo mleté maso (já teda používám sojové, ale to zas není tak oblíbená položka).
Fleky/těstoviny se zelím. Máma to hodně vařila. Tam se dává opečená uzenina
@brumi jo jo, urcite, ja to delala s tocenym salamem, osmazila na cibulce, dala trochu grilovaciho koreni a smichala se zelim a testovinama a dobry to bylo.
a ted mne napadlo jeste halusky se zelim ![]()