Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No… ono je to blbé, ale asi to bude slovo proti slovu, že tam tu bundu nechal… pokud nemá šatní lístek nebo nějaký doklad, že ji ukládal do šatny a nevyzvedl… což předpokládám nemá. Myslím, že by neuspěl, bohužel. ![]()
Je to krádež, a tak bych to šla oznámit na policii. Oni to vyšetří a možná se i ukáže, že „kontejner ještě nevyvezli“.
Taky mi přijde krajně podezřelé, že bunda je vyhozená a mikina ne. Já bych asi tou policíí pohrozila (jestli tam teda nenechal škodu, která by taky nebyla na trestní oznámení)
Měl tu bundu v šatně? Nebo volně odloženou? Pokud odloženou, tak je to jeho problém. Policie s tím za těchto okolností nic neudělá. To by nedělala nic jiného, než hlídala věci hostům hospod. Nehledě na to, že se nejedná o krádež v pravém slova smyslu. prostě je trouba a za blbost se platí.
No, to je drsný. Určitě si tu bundu někdo vzal a stála ho ty dvě stovky útraty. Švagr má ale bohužel smůlu. Možná pokud by měl dostatek svědků, že tam ta bunda zůstala, když ho násilím vyhodili jen v tričku. Pokud němá šatní lístek, jak tu bylo psáno. Což ale nejspíš nemá (?) ![]()
Může pdat trestní oznámení, alůe jak chce dokázat, že tam tu bundu nechal??? pochybuju že to někdo bude řešit.
hold se zachoval jako blbec a teď za to musí platit…
No zakladatelka píše že zůstala v šatně, vrátili mu mikinu, stačí svědek, že tam bunda byla a byla mu vrácena mikina a může je určitě jít udat na policii. Pokud tam mají šatnu, za odložené věci zodpovídají ![]()
NO jasně, běžte všichni podat trestní oznámení. To by mě zajímalo, jakého trestného činu a kdo se dopustil…Když tomu nerozumím, aspoň blbě neradím.
Bunda koupená za 5.000,– Kč, má dnes hodnotu možná 2.000,– Kč, a pokud ji měl volně odloženou, tak se to určitě prokáže
To je tak maximálně ztráta, a policie ztráty neřeší, řeší trestné činy a přestupky. Máme ale moc málo informací, abychom tady radily, co dělat.
Dalo by se to řešit jen za předpokladu, že by u sebe měl lístek od úschovy, a předložil ho, tak max. jako přestupek proti majetku.
Jestli si z toho vzal ponaučení, tak je ta cena slušná. Pokud nevzal, tak ať šetří.
Ja nevim, ale nemel by byt podnik na takovehle pripady pojisten? Nahlasit bundu jako kradez a penize za bundu by mela uhradit pojistka te diskoteky.
Kdyz teda pominu, ze ho o bundu normalne obrali. Ja bych sla normalne na policii nahlasit kradez bundy a protokol bych pak prinesla na diskoteku.
Stalo se me kolegyni, v normalni pizzerii ji nekdo z vesaku ukradl pekny kabat za 8 tisic a penize dostala z pojistky te pizzerie.
Ja jsem si nechala v satne norkovy kozich ![]()
Ma od te satny papirek?
Já se obávám, že i kdyby nějakého toho svědka že tam bundu odkládal měl, tak diskotéka bude mít tisíc dalších svědků, že byl ožralý jak doga a to samo o sobě podle mě by stačilo policajtům k tomu, aby nad tím mávli rukou a řekli si, že byl tak zlitý že ani nemůže s jistotou vědět kde ji nechal a teď to na ně jen zkouší. Trestní oznámení je blbost, neuspěje a ještě se ztrapní. Příště bude chytřejší.
Manžel od jisté doby chodí na chlastačky ve věcech, co nevadí když zničí nebo ztratí a zásadně bez dokladů a bez peněženky, s prachama jen v kapse. Taky totiž jednou vymamlasil podobnou historku. ![]()
@pikola píše:
Ja jsem si nechala v satne norkovy kozich
Ma od te satny papirek?
no tak kolegyne mela od kabatu paragon, kdybys mela norka tak si urcite schovas uctenku ![]()
Ahoj, přišla jsem se poradit. Dnes jsem se dozvěděla něco, co mě zvedlo ze židle. Můj švagr byl nedávno na jedné zdejší diskotéce. Tak trochu (trochu víc
) se tam opil a choval se trochu (trochu víc
) nevhodně, takže to zkončilo vyhazovem. Zůstal mu tam dluh 200,– Kč a v šatně zůstala jeho celkem drahá bunda a mikina. Vyhodili ho jen v tričku. Stalo se to v pátek, ten klub je otevřený jen každý pítek a sobotu, a jelikož se tam následující den, v sobotu, nedostal (neměl čas), šel tam zaplatit dluh a vyzvednout si svoje věci až za týden. Na místě mu bylo sděleno, že bundu už vyhodili do kontejneru (
), ty dlužné dvě stovky už platit nemusí, dali mu jen jeho mikinu a poslali domů! Prý všechno oblečení, které tam někdo zapomene, vyhazují do kontejneru! Můžou si tohle vůbec dovolit??? Nezdá se mi to už jen proto, že mu mikinu vrátili (proč ji nevyhodili taky?) a peníze které dlužil už po něm nechtěli (proč?). Takže se mi zdá, že ty zapomenuté věci prostě někomu prodají. Volali jsme jednomu kamarádovi, který tam dělá vyhazovače, a ten řekl, že to byl zrovna on, kdo ho ten večer vyhazoval, a o bundě nám nic neprozradil (zatím). Ta bunda stála přes 5 tisíc! Švagr na novou nemá, takže teď chodí v těchto mrazech bez bundy
Ano, choval se jako blbec, ano, neměl se opíjet, ale jenom kvůli tomu mu přece nesmějí v podstatě ukrást jeho věc! Co myslíte, když by s tím šel na policii, uspěl by? Neřekli by mu, že je to jeho chyba, že tam tu bundu zapomněl? Co byste dělaly vy?