Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sad 1 a proč by nemohl podat trestní oznámení? věc jiná je že se nic neprokáže a oni to odloží…
Souhlasím. Jen s výhradou, že policisté si nic neřeknou. Pokud budou důkazy, věc prošetří. Myslím tím ale, pokud předloží lístek od šatny, jiné doklady, apod. Někde bývají kamerové záznamy, apod. Záleží na mnoha okolnostech. Ale bavíme se tady o přestupku nebo nic. Bunda už dávno takovou hodnotu nemá.
Já bych raději začala šetřit ![]()
@Maddlen píše:
Já se obávám, že i kdyby nějakého toho svědka že tam bundu odkládal měl, tak diskotéka bude mít tisíc dalších svědků, že byl ožralý jak doga a to samo o sobě podle mě by stačilo policajtům k tomu, aby nad tím mávli rukou a řekli si, že byl tak zlitý že ani nemůže s jistotou vědět kde ji nechal a teď to na ně jen zkouší. Trestní oznámení je blbost, neuspěje a ještě se ztrapní. Příště bude chytřejší.Manžel od jisté doby chodí na chlastačky ve věcech, co nevadí když zničí nebo ztratí a zásadně bez dokladů a bez peněženky, s prachama jen v kapse. Taky totiž jednou vymamlasil podobnou historku.
no to je fakt, ja si pamatuju, ze jsme sli s kamoskou/kolegyni na akci z prace. Ona si tam nalita zlomila podpatek u novych drahych lodicek a rano jsem mela na mobilu vzkaz, jestli nahodou nemam jeji sako od kostymu (kostym stal skoro desitku), no nastesti v podniku byli slusni a sako se naslo, priste se v praci radsi prevlikla ![]()
@paola white píše:
@sad 1 a proč by nemohl podat trestní oznámení? věc jiná je že se nic neprokáže a oni to odloží…
protože trestní oznámení se podává, pokud je podezření, že někdo mohl spáchat tr. čin, ne přestupek
![]()
@sad 1 píše:
Měl tu bundu v šatně? Nebo volně odloženou?
@pikola píše:
A on tu bundu mel v satne nebo kde?
Zakladatelka prece pise, ze v šatně zůstala jeho celkem drahá bunda a mikina.
Jinak je to blba, prekerni situace
Satna slouzi k odkladani veci a provozovatel odpovida za veci v ni odlozene. Blby je, ze tam tyden nebyl, proc nesel hned v sobotu, trouba? Co nosil ten tyden, kdyz je ted bez bundy? Zkusila bych se obratit na majitele klubu a pak pripadne na policii, ale moc velkou sanci na uspech to asi nema.
No jasně, to píše, ale víme jistě, jak to bylo? Pokud v šatně, tak má určitě doklad, a je jedno, že ho předloží po týdnu. Pak by se s tím dalo něco dělat.
@sad 1 Ja si prave rikam, ze kdyby tam nakracel s listkem v sobotu, tak by bunda byla treba jeste na svem miste, nez otevrou satnu pro novou akci. Takhle po tydnu uz to satnu vyklidi a ocividne se nekomu bunda sikla.
@beodenka píše:
@sad 1 Ja si prave rikam, ze kdyby tam nakracel s listkem v sobotu, tak by bunda byla treba jeste na svem miste, nez otevrou satnu pro novou akci. Takhle po tydnu uz to satnu vyklidi a ocividne se nekomu bunda sikla.
no to by bylo úplně nejlepší řešení. Sama nechápu, že mu týden nechyběla. Ale zase pokud by lístek měl, případně by byl i jiný důkaz, aspoň by se dalo s něčím na tu policii jít. Zodpovědnost by zřejmě nesl šatnář.
A taky si myslim, ze kdyby na policii nahlasil (nebo kdyby rekl majiteli, ze nahlasi), ze mu tvrdi, ze veci vyhazuji, ale mikinu mu vratili a drahou bundu uz ne, tak by je to mohlo zaujmout.
Ja myslim ze i satni listek plati na ten den. prece neni povinnost provozovatele skladovat zapomenute hadry.
@beodenka píše:
A taky si myslim, ze kdyby na policii nahlasil (nebo kdyby rekl majiteli, ze nahlasi), ze mu tvrdi, ze veci vyhazuji, ale mikinu mu vratili a drahou bundu uz ne, tak by je to mohlo zaujmout.
No, ono ani tak nejde o to, jestli to policii zaujme, jako fakt o to, jak to je, co dotyčný má v ruce, co vypoví, atp. Ale policie musí prověřit každý podnět, třeba i ten, když někdo oznámí, že mu kolem oken domu lítá létající talíř, ale neznamená to, že se jedná o přestupek nebo tr. čin.
Holky mizím, více se stejně asi nedozvíme, ale i tak. Zkusit to příbuznej na policii může, podat oznámení, nikoliv trestní. Jak uspěje, to se ukáže.
Uzavřu to, že za blbost se platí a ať se nediví, až se ho tam budou ptát, proč to řeší po týdnu, apod. Ono i málokdo uchovává třeba i ty kamerové záznamy déle než 3 dny. Více to komentovat nebudu. hezký večer všem.
Nestíhám odepisovat. On tu bundu nechal v šatně, ale v podstatě ji tam nezapoměl, oni ho vyhodili bez ní a zpátky už ho nepustili… Druhý den neměl čas (chodí taky do práce že a má malé dítě) a pak tam bylo otevřeno až za týden no… Taky mě napadlo kdyby měl nějakého svědka… A možná by bylo dobré oznámit to na policii i když by to nakonec bylo bez úspěchu, protože se tam děje něco co není moc košér - vyhazují věci, které někdo nechá v šatně, do „kontejneru“, to by se mělo prošetřit… Zakl.
Já nevím, asi půjdu proti proudu, ale mě by nenapadlo, že tam ta bunda bude… Neřeknu týž den. ALe víte kolik lidí se tam během týdne muselo pohybovat návštěvníci a všichni??
Já si myslím, že věci hlídají týž den a vůbec může být rád, že má aspoň tu mikinu..
Já nechala jednou na plese svetr a ptala jsem se na druhý den toho člověka co je tam zodpovědný, tak mi řekl, že za to zodpovídají týž den..že věc nechají na ramínku a bohužel.. nebyl tam