Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radši anonym, protože sem chodí manžel. Dneska mě totálně vytočil ač mi bylo líto naší dcery. Přestoupila ze základky na střední školu, která je zaměřená hlavně na matematiku, není to zrovna nejlehčí škola. I učitelky když jsme tam byli na otevřením dnů nám říkali že v tom pololetí většinou děti spadávají i na pětky nebo čtyřky než si zvyknout na ten rozjezd, prostě celkově ve vyších ročnící. Říkali mi to i kamarádky svých starších dětí. Dcera se každý den učí ale nějaký 4ky jí tam vychází. Dneska přišel manžel s tím že když bude mít jednu čtyřku že jí sebere mobil, ipad apod.
že první dva měsíce nebude moc nic, žádné diskotéky nebo oslavy a chození ven
jsem úplně nas*** dcera se tak snaží, je to přechod ale ho to nezajímá. Prý on měl jenom maximálně trojky. Dcera tu pláče
je mi jí líto, nevím co mám dělat
prostě on si jede to svoje. A to dcera dokonce doma pomáhá. Uklízí si pokojík, luxuje celý barák, je patrový, vytahává nádobí z myčky a vždycky když se dohodnem tak udělá, dokonce pomáhá někdy s učením i mladšímu bratrovi. Prosím poraďte co byste dělali vy
není důležité hlavně projít a dokončit si tu školu s maturitu? Měla i na základce pár 4.. když chce samý 1 nebo 3 tak jí měl dát na učiliště ne? ![]()
A když měla i na ZŠ pár čtyřek proč mu to vadí až teď? Normálně bych si s ním sedla a vše prodiskutovala, dohodla se na nejakých mírnějších opatřeních, vysvětlila mu to co nám ted a zahrála na city, aby mu bylo dcery líto.
No, to bude velice motivační, pokud je tak snaživá, jak píšeš, tak je teda mezi puber´tákama celkem poklad. By měl vidět tvůj muž mně
na víceletém gymplu, v ročníku odpovídajícím devítce pět čtyřek, někde čtyřky fakt z milosti. a maturita s vyznamenáním, i z tý matiky jsem měla za jedna
a teď v práci naprosto nikoho nezajímalo, co jsem měla v tercii na vysvědčení, jen to vyznamenání je fajn, že když předkládám doklad o matuře, tak se nemusím stydět ![]()
At se ji teda tatinek vic venuje, zeptal se ji nekdy, cemu nerozumi? Snazil se ji nejak pomoct?
Ja sama v prvnim rocniku sla hodne dolu. Prechod do neznama byl pro mne strasny.
S manzelem bych promluvila a snazila se mu vysvetlit a poukazat na to, ze se snazi a misto zakazovani, at si s ni teda sedne a zkusi ji pomoct - at s ni dela ukoly, priklady, kdyz je tak desne chytrej.
jinak si myslim, ze jsou pripady, kdy rodice nemusi byt za jedno, jen nic nedelej za jeho zady, ale huc do nej.
jinak poznamka, me fascinuji ty anonymy, co se ohaneji nekym, kdo sem chodi - copak se v tom stejnak nepozna?
Je většinou v práci, a když je v práci tak se učí, pak je třeba unavená a jde si na chvíli lehnout a nebo jde na chvíli na pc a to akorát příjde a pak říká že je pořád jenom u počítače nebo spí! Přitom to není pravda, fakt se přes den učí, a když za ním příjde ať jí teda vyzkouší tak řekne, že jí věří že to umí že teď nemá čas ![]()
@Anonymní píše:
Je většinou v práci, a když je v práci tak se učí, pak je třeba unavená a jde si na chvíli lehnout a nebo jde na chvíli na pc a to akorát příjde a pak říká že je pořád jenom u počítače nebo spí! Přitom to není pravda, fakt se přes den učí, a když za ním příjde ať jí teda vyzkouší tak řekne, že jí věří že to umí že teď nemá čas
na základě tohoto bych mu řekla, že nemá nárok jí dělat takové peklo doma, jako založit si ručičky dozadu a pak dělat bubu, to umí každej
Fakt, když na to on kašle, tak a´t se nejdřív zamyslí nad sebou. co udělit nějaké sankce jemu? ![]()
@Gladys říkali jsme mu že od zítřka je to vše na další tu část, v pátek uzavírali. Dcera by moc chtěla jít 25. února na koncert jednoho zpěváka a on před ní řekl hmmm to bude ještě brzo, to ještě neuvidím výrazné zlepšení
až tak za 2. měsíce možná
ani bych se nedivila kdyby se na to sprominutím už vykašlala když se mu nelíbí nic ![]()
Je mi 20, na základce jsem měla vyznamenání až do 9.třídy, jakmile jsem přestoupila na střední školu, naskákaly čtyřky, někdy jsem to tahala z 5 na čtyřku, řeknu ti, tvé dcery je mi upřímně líto, protože přesně vím, jak se cítí. Takového otce mám taky. Ale přechod ze základky na střední není jen tak, je tam nastaven úplně jiný způsob učení, zrychlí se tempo…Říká se, že to každý zvládnul tak proč ne já, ale když si zrovna vybere nějaký těžší obor, já měla management obchodu a služeb například, tak by jste ji měli si myslím chválit za každou lepší známku nebo i za to, že má snahu a sama si sedne a učí se…i když je to vlastně už jen její věc jestli školu udělá…no tohle je jen můj názor, tak přeju ať ho manžel taky trochu přehodnotí ![]()
Přesně jako @davidek12 na zš jedničky bez učení a na střední čtyřky sice jhsem se neučila ale ten skok byl velky a až ve druháku se to srovnalo, dělala jsem umeleckou školu je to spíš přípravka na vš takže celkem peklo do toho klauzury… prostě málo času hodne informací chodili sme domu v 20 a denne 3 písemky, mno kdo by se učil žejo:) hlavne meli sme tam holku co jí rodiče taky drtili byla chytra ale jednou o klauzury se složila a byla 2 mesíce v nemocnici protože se jí zhroutil organismus a to jen proto aby mela jedničky kvuli rodičum
![]()
Než jsem dočetla k větě, že i na základce měla 4ky, tak jsem chtěla napsat, že to od manžela je naprosto normální, protože děti většinou z jedniček spadnou, ale max. na 3ky. Po dočtení spíš nechápu, proč jste holku se 4kama dávali na střední škola, notabene na těžší ![]()
@Anonymní píše:![]()
![]()
Radši anonym, protože sem chodí manžel.
To tě kontroluje, co si s kým povídáš? Připadá mi to, že buzeruje tebe, vás obě. A že jsi podřídivá a vaše snaživá dcera také. A že kvůli tomu, i kdyby měla samé jedničky, tak to v životě bude mít hodně těžké. Moje rada je: obejměte se, přestaňte být „hodné holky“ a jděte si někam zvednou sebevědomí a nenechte se buzerovat.
A co sobota a nedele? To uz se vymlouvat nemuze. Je to sice vikend, ale ja se ucila i o vikendu
, ne furt teda.
Jinak souhlas s Gladys, kafrat umi kazdy. Taky u matematiky se da snadno dokazat ze se uci - pocita treba priklady, tak bych je dala tatinkovi ke kontrole, at se ukaze, ono ta matematika neni zadna legrace, ja si pamatuju scitani a spol, nejake vzorce na vypocet obsahu a spol. a sestrojim trojuhelnik, spoctu procenta a tim koncim ![]()
a kolikrat znamku ovlivni blba chyba na zacatku pocitani a uz je to spatne vsechno, pritom postup treba vi.
Já spíš nechápu, proč holka, která měla 4 i na ZŠ šla na tak těžkou střední školu?
Měla vůbec možnost se sama rozhodnout, kam by chtěla jít? Nejspíš ne, když píšeš, že manžel JI MĚL DÁT na učiliště, když chtěl, aby měla jedničky. To mi hlava nebere.