Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Deti si radi hraji i s jidlem. Me taky omejvaj kdyz dam maly bobik a ji ho rukou a v druhy drzi lzici sice ne pokazde ale laka ji patlani. ![]()
@lucenka píše:
@Pizlam ve 13 měsících jedl klasické corn flakes rozmočené v bílém jogurtu. Teď ve 3 letech má nejraději kombinaci zapékaného mussli s kousky čokolády a nějaké lupínky nebo kuličky s mlíkem.
Vyzkousim. Me ani tak nejde o ty snidane. Nabidnu vzdy. Bud chce nebo nechce. Prospiva dobre, takze to neresim. Spis me stve, ze moc neda mleku a mlecnym vyrobkum. UM nepije cca od desateho mesice. A od sesteho mesice to bojkotoval. Me prijde, ze by nejradeji k snidani gulas, k obedu, ke svacine a k veceri! Manzel se smeje, ze je to chlap, a ze mi na nejaky jogurtiky zvysoka kasle
![]()
Ja jsem zrovna poti ostrosti zrnicek ve tmevem pecivu a musli nevim no. Do peti let by deicky mit vicezrne nemeli. Dela jim to neplechuv strevech muze poskrabat. Ac to zni smesne prijde mi to logicke.
@nikol.ondrášovka píše:
Uz se s tebou pul hodiny nikdo nebavi
Nebud zla! Nech ji, at si zatleska ![]()
@Pizlam píše:
Vyzkousim. Me ani tak nejde o ty snidane. Nabidnu vzdy. Bud chce nebo nechce. Prospiva dobre, takze to neresim. Spis me stve, ze moc neda mleku a mlecnym vyrobkum. UM nepije cca od desateho mesice. A od sesteho mesice to bojkotoval. Me prijde, ze by nejradeji k snidani gulas, k obedu, ke svacine a k veceri! Manzel se smeje, ze je to chlap, a ze mi na nejaky jogurtiky zvysoka kasle![]()
tak je to chlap, můj má taky nejradši maso ![]()
Zkoušela jsi jogurtový nepečený dort? Ten u nás nevydrží ani den.
@lucenka píše:
tak je to chlap, můj má taky nejradši maso
Zkoušela jsi jogurtový nepečený dort? Ten u nás nevydrží ani den.
Nezkousela. Recept? A nemyslis s tema piskotama?? Znam to se zakysanou. Nebo je to neco jineho? Ted me tak napada, ze to co myslim ja, by s jogurtem slo.
@Pizlam píše:
Nezkousela. Recept? A nemyslis s tema piskotama?? Znam to se zakysanou. Nebo je to neco jineho? Ted me tak napada, ze to co myslim ja, by s jogurtem slo.
jo myslím s piškotama - u nás mamča dělala odlehčenou verzi. Takže půlku zakysanky nahradila jogurtem. Jsem na něj dostala chuť ![]()
@lucenka píše:
jo myslím s piškotama - u nás mamča dělala odlehčenou verzi. Takže půlku zakysanky nahradila jogurtem. Jsem na něj dostala chuť
Super napad
Davam tam jeste ovoce.
@Pizlam píše:
Super napadDavam tam jeste ovoce.
Nemáš zač… Taky tam dávám ovoce. Miluju ho s jahodama, mužská část tam musí mít aspoň kousek banánu ![]()
@lucenka píše:
Nemáš zač… Taky tam dávám ovoce. Miluju ho s jahodama, mužská část tam musí mít aspoň kousek banánu
Ja myslela masa ![]()
Nečetla jsem diskuzi, reaguji jen na úvodní příspěvek.
Nabízím pohled odjinud. Podle ajurvédy jsou děti dóša kapha - sliz. Malý slizounek snídat moc nepotřebuje.
Podle tradiční čínské medicíny je nejvhodnější na snídani něco teplého - kaše z obilí (myšleno ovesní vločky, pohanka, jáhly,…) nebo polévka, záleží na preferencí chuti. Neměla by však chybět teplá tekutina, nejlépe voda.
Můj malý slizounek má pomalejší ranní starty a dostat do něj něco normálního je taky někdy boj. Takže už nebojuji. Má 3 roky. Udělám snídani všem, postavím před nás misky, co s ní, to sní. Nechce, nemusí, až bude mít hlad, ví kde má misku s kaší, může se najíst.
Jak kdy. Jeden čas u nás frčely jogurty, pak takový ty kuličky do mléka.
Teď většinou chce něco sladkého nebo dělám vajíčka.
Pečivo jí zásadně suchý.
Takže občas si dá suchý rohlík nebo chleba
Myslím, že ve školce se z něj zblázní
Do syna toho taky ke snídani moc nedostanu a to je mu skoro 7 let. Prostě snídaně jsou u něj problém už od malička. Pak ale přes den jí větší porce než já.