Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chci se zeptat co s dětmi snidate?? Mě syn už dlouhodobě odmítá snidat.. Někdy se jen napije stavy nebo čaje… Hodně tedy vyžaduje i kakao… Ale to mu nechci dělat tak často… Někdy jen smetanek.. ale to je tak vše… Nechce ani později nějakou svacu, takže až oběd…
Ale mě je to líto, že se nenasnida a až do oběda ten zaludecek má prázdný…
@Filipinečka muj (14mes) ma snidani jako nejvetsi jidlo - 2chleby smaslem a marmeladou nebo medem k tomu banan a k tomu hrnek (150ml caje)
Syn taky po ránu nejí, to si dá třeba kousek rohlíku (cca 1/2) a stačí mu to, ale tak za hodinu až dvě si dá misku lupínků..
Taky jsme měli období, že malá nesnídala, nebo jen minimálně. Já to moc neřešila, vychrtlá není a násilím do ní šišky házet nebudu. Teď se to zlepšilo, zas už jí normálně a i se sama přijde hlásit o svačinu.
Většinou snídá lupínky s jogurtem nebo mlikem, když je napečeno, tak nějakou tu buchtu apod. Když si tatínek dělá vajíčka na slanině, tak posnídá s ním ![]()
Syn měl taky období, kdy nesnídal Teď jak kdy
jogurt, lupínky s mlékem, buchta…máme sladké snídaně, já bych po ránu nic slaného nepozřela a on chce to, co mám já ![]()
Mlíko, pak by i jedla, ale nějak neumí myslet na to krmit se sama, takže když jí to do pusy nešoupu já, nejedla by a vůbec ji to nevadí.. někdy se tedy ozve, že jí bolí bříško, samozřejmě hlady. Nejčastěji k snídani pečivo se sýrem, kousek zeleniny. 3+
@boransilafan nespamuj tady všude s těma turkama, tak si založ diskuzi.
K diskuzi.
Ráno taky nechce nic moc většinou to zůstane netknuté. Pak mu dávam tak v 10 polévku ![]()
@Filipinečka V kolik a co večeří? Náš syn třeba jí večer hodně a pak logicky ráno nemá moc hladu. Většinou se nají až tak dvě hodiny poté, co vstane. Pomáhá dát mu to prostě na stůl a průběžně nabízet. Když to nesní, zabalím to jako sváču a venku to vždycky zbouchá na 100%. Holt pohyb na vzduchu ![]()
Kluk teď nejradši snídá misku müssli. Nebo si dá kousek buchty, dortu, koláček, rohlík s medem/marmeládou. Většinou chce to, co vidí u mě. Jenom ovesný kaši nepřišel zatím na chuť.
Když mám náladu, tak ještě dělám palačinky. To v pohodě zvládne 3.
Příspěvek upraven 27.02.14 v 22:14
Tak u nás je to taky tak. Já nesnídala nikdy a nesnášela jsem, když to do mě rodiče cpali. Syn to zdědil po mně a prostě snídat nechce. Takže musím koupit něco, co má opravdu rád. Takže kupuji lupínky do mlíka (Nesquik, Chocapic, Cini Minis atd.) To mi zblajzne.
Edit: To se týká staršího syna. Mladší papá normálně kojenecké mlíčko.
Příspěvek upraven 27.02.14 v 22:13
@Vrtul píše:
@boransilafan nespamuj tady všude s těma turkama, tak si založ diskuzi.K diskuzi.
Ráno taky nechce nic moc většinou to zůstane netknuté. Pak mu dávam tak v 10 polévku
Nemůžu si tu založit diskusi, jsem nováček
![]()
Ceralni kulicky s mlekem, nrkdy jogurt, pecivo, kdyz je napeceno tak buchtu. Moc toho ale nepoji, pozdeji rozdam misky s ovocem a zeleninou a to zmizne behem chvilky.
@boransilafan píše:
Nemůžu si tu založit diskusi, jsem nováček![]()
![]()
![]()
![]()
To je jenom dobře! ![]()