Co ted??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
BarborkaB píše:
Vzhledem k tomu, co jsem udelala za zkusenosti se zamestnavatelem, nebrala bych si servitky a tehotenstvi zaprela a zkusila to,jak to pujde. I navzdory tomu,ze budou nastvani, mozna jen je problem,ze ani po MD by Te pak nemuseli vzit. Ale vypada to,ze Ty zijes pritomnosti. Nevahala bych, zamestnavatel se k tobe taky nemusi chovat korektne a zadna vdecnost zamestnavatele vuci zamestnanci podle me neexistuje, jsme v kapitalismu.
děkuju
jelikož pochybuji,že by mě opět nepropustili po půl roce co jim platí úřad za mě.Proto jsem se chtěla zeptat jestli někdo nemá nebo neslyšel,že to jde.Nechci jen odsoudit,prostě už si nevim rady.A jen bejt hodná a naivní na to už jsem dojela
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,pročítala jsem si tady a prostě musím s nějakými názory nesouhlasiz-myslím tím,že je to nefér kůli zaměstnavateli,že to neřekneš..Koho zajímá co je nefér,je proště špatná doba a nikdo se taky neohlíží na tebe jestli máš nebo ne.I já plánuju s přítelem miminko a jsem momentálně 14 dnů bez práce a pokud otěhotním a dostanu nabídku jít někam pracovat,tak půjdu i přes lež.Nikdo za tebe složenky nezaplatí,takže já bych lhala a až prostě nastoupíš,zvážíš co dál.nevím jestli to ještě funguje ale těhotnou nesmí vyhodit,nebo už jo??Přeji hodně štěstí a mysli na sebe a své mimi,né na zaměstnavatele který má peněz dost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beka píše:
Protože je to tady zajímavě zařízený.jak tu můžou existovat firmy,které Tě zaměstnají jen kvůli tomu,že jsi na pracáku a vůbec neberou v potaz,že za půl roku už pro ně něco znamenáš a propustí tě,jelikož jim pracovní úřad proplatil to co měl a jedou si dál opět nabírají z prac úřadu.Já tam byla si potvrdit papír a už se tam ptala pani,že prý nabýrají:tak proč mě propustili?? že by mohl!!!!To je mi jasný,že mimčo nedám do zoo!
Lasicka píše:
Beko, sorry, ale o dítě se každej musí postarat sám, co do toho zatahuješ ČR?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasim s Kovinkou…
pekne receno…oni za tebe ty slozenky platit nebudou…a dnes je doba bohuzel takova, ze kazdy hledi jen na sve potreby, zamestnavatel si s tebou servitky brat nebude. Nerekla bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vzhledem k tomu v jaké jsi situaci a práci fakt nutně potřebuješ, tak bych nebrala ohledy a těhotenství nehlásila. Je možné že ve zkušební době už to zjistí a ty budeš mít vyhazov, ale pokud jsi na tom tak špatně, že nemáš z čeho žít tak bych do toho šla i za tuto cenu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kovinka2 píše:
ahoj,pročítala jsem si tady a prostě musím s nějakými názory nesouhlasiz-myslím tím,že je to nefér kůli zaměstnavateli,že to neřekneš..Koho zajímá co je nefér,je proště špatná doba a nikdo se taky neohlíží na tebe jestli máš nebo ne.I já plánuju s přítelem miminko a jsem momentálně 14 dnů bez práce a pokud otěhotním a dostanu nabídku jít někam pracovat,tak půjdu i přes lež.Nikdo za tebe složenky nezaplatí,takže já bych lhala a až prostě nastoupíš,zvážíš co dál.nevím jestli to ještě funguje ale těhotnou nesmí vyhodit,nebo už jo??Přeji hodně štěstí a mysli na sebe a své mimi,né na zaměstnavatele který má peněz dost…
Kovinko - pokud je smlouva na dobu určitou či zkušební doba tak můžou vyhodit i těhotnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beky sociálkou myslíš co? Co přítel nebo manžel? nemůžou ti nějak vypomoct? Popřípadně pokud s tatínkem nejsi a přesto budeš mít miminko, chtělo by to podat návrh na určení výchovy a výživy. Podle mě sis žádala o dávku v hmotné nouzi je to tak? Pokud ano, tak na vyřízení tvé žádosti mají 30 dní a bohužel to nebude žádná horoucí suma. Pokud se zdravotně cítíš a doktor ti práci povolí, protože stejně budou chtít potvrzení od lékaře, tak proč by si nesměla nastoupit do zaměstnání, a to že jsi těhotná je na tvém úvážení, zda to sdělíš zaměstnavateli či nikoliv. Důležité je, aby to neohrozilo tvé zdraví a zdraví miminka. To, že řekneš zaměstnavateli, že jsi těhotná, by neměl být důvod, proč by tě nemohl přijmout, pokud teda budeš v pořádku. A už tu děvčata psala, že je možné se domluvit i na brigádě, pokuď ti zaměstnavatel bude chtít vyhovět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata pokud úřad práce nevyplácí již podporu v nezaměstnanosti, tak i kdyby šla Beky na nemocenskou, tak ji nikdo do porodu nic nezaplatí a pak by šla hned po porodu na rodičovský příspěvek na 4 roky. Pokud nemá požádáno, tak ať zkusí požádat o dávky v hmotné nouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po půl roce tě vyhodit nemůžou, to buď v klidu. Rozdíl je, pokud máš smlouvu na dobu určitou, ale to není výpověď a o tom bys přece už teď věděla. Zkušební doba trvá max. 3 měsíce, takže ani to nemůže být důvodem pro „výpověď“ po půl roce. Jako těhotnou ti v podstatě výpověď dát nemůžou (je jen pár výjimečných situací). A buď ráda, že za tebe stát něco platí aspoň toho půl roku - jinak bys možná práci ani neměla a seděla bys doma. Je super, že se snažíš zaměstnat i přes svůj stav a nečekáš jen s otevřenou náručí na dávky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to také neříkala… Když vezmu v úvahu, že bys řekla po pravdě, že jsi těhotná, ale potřebuješ práci a po zdravotní stránce je Ti dobře, tak si myslín, že z 99 procent by s Tebou vypekli, ačkoliv by to od nich bylo taky nefér… Tak proč říkat pravdu, za kterou bys byla bita?
Navíc, mám dokonce ve svém okolí dvě známé, které zjistily, že jsou těhotné, až v 6. a druhá dokonce v 7. měsíci… Tak proč bys to nemohla být zrovna i Ty?
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Říkat to zaměstnavateli nemusíš, to není povinnost, sice jako těhotná nesmíš dělat noční, ale dokud to zaměstnavateli nesdělíš, tak on je z obliga…
Taky nemám ráda, když někdo těhotenství tají, ale na druhou stranu v kauflandu a podobných pracech bych to neřešila, hloupé je to v případě dlouhého zaučování, což 9 dní podle mě není.
Druhá věc je, že na to během zkušební doby přijdou a asi tě vyhodí, ale na druhou stranu, lepší něco než nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beka píše:BarborkaB píše:děkuju
Vzhledem k tomu, co jsem udelala za zkusenosti se zamestnavatelem, nebrala bych si servitky a tehotenstvi zaprela a zkusila to,jak to pujde. I navzdory tomu,ze budou nastvani, mozna jen je problem,ze ani po MD by Te pak nemuseli vzit. Ale vypada to,ze Ty zijes pritomnosti. Nevahala bych, zamestnavatel se k tobe taky nemusi chovat korektne a zadna vdecnost zamestnavatele vuci zamestnanci podle me neexistuje, jsme v kapitalismu.jelikož pochybuji,že by mě opět nepropustili po půl roce co jim platí úřad za mě.Proto jsem se chtěla zeptat jestli někdo nemá nebo neslyšel,že to jde.Nechci jen odsoudit,prostě už si nevim rady.A jen bejt hodná a naivní na to už jsem dojela
![]()
Souhlas, neudělala bych to jinak. Žádný zákon neukládá, že musíš při pohovoru hlásit těhotenství. Na druhou stranu, pokud se dělají nějaké lékařské prohlídky a vyplňují zdravotní dotazníky, to už by problém být mohl
ale co bys zrovna ty nemohla zjistit těhotenství až v 7. měsíci.
Jen si rozmysli, jestli to fakt dáš, jestli ta práce není pro těhuli moc náročná. Já bych to třeba neriskovala z těch zdravotních důvodů, ale kdyby šlo o lehkou práci v kanclu, klidně bych těhu zapřela. Mmch už jste viděli zaměstnavatele, co by vám dopředu na pohovoru řekl „vyjebu s váma, kde se dá, budete dělat přesčasy zadarmo, když budete mít své dny, budete nosit rudou pásku, abyste mohla 3× naWC za směnu, jinak můžete jen jednou a výplatu za poslední měsíc práce vám nepošlu?“ Zrovna u obch. řetězců bych si iluze o férovosti vůči zaměstnancům fakt nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych to nerekla, protoze jak uz nekdo psal, zamestnavatel taky neni casto fer vuci svym zamestnancum. A jestli to nutne potrebujes tak je lepsi prace na tri mesice nez nic, kdyby te potom chteli vyhodit. A nevim jak jsi na tom byla s praci doted, ale pro priznani materske muzou byt i ty tri mesice rozhodujici (neco jako ze musis platit 270 dni socialni a zdrav pojisteni jinak jdes hned na rodicovsky prispevek a ten je mensi) ale musis si to presne zjistit podle sve situace naco budes mit narok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje sestra taky nastoupila do práce a ve zkušební 3měsíční lhůtě otěhotněla, a měla celoudo bu nějakou ochrannou lhůtu, platili ji i mateřskou před porodem, i když s ní rozvázali poměr, ale je to 5 let zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jdu dnes na pracák a nevim jestli ji mam o té praci říct nebo co.Jinak jdu na prohlídku doktora.V Kauflandu otviraji nejake lahudky takze toto musi doktor potvrdit a tuto práci bych delala.Jinak od roku 2008 jestli se pocitaji 2 roky na 270 odpracovanych sní to bych snad mit mohla.Ja potrebuji praci jeste ted jelikoz mam jen sama sebe.Uvidím jak to dopadlo a napisu vám..
PS:až ted se to vše tak nějak..pracovala jsem už skoro 9 let jen ta pitomá krize mi tohle udělala a nemúžu narazit na slušného zaměstnavatele,ted tuplem ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit