Co si můžou v práci dovolit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
co si můžou dovolit..
Ahoj těhulky, potřebovala bych poradit.. pracuji v jednom obchodě jako prodavačka, ze začátku jsem byla na lahůdkách, pak kvůli těhu mě přemýstili na cukrovinky s tím, že tam budeme 2 a já nebudu tahat palety ani jiné těžké věci… Chvíli to klapalo, ale ouha pak se vyměnilo vedení a dočasně nás dostala ředitelka z jiné filiálky.. už skoro 2 měsíce jsem na úseku sama,a musím si všechno tahat sama.. nikdo jiný tam není kdo by mi pomohl. Když jsem se ohradila že tam sama být nemohu, tak mi bylo řečeno, že jsem JENOM těhotná a ne nwemocná abych to nemohla dělat… jsem v 19tt tak už mě to docela zmáhá, ale gyn. mě nechce dát neschopenkuk.. co s tím? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já měla problém podobný, pracovala jsem u svářeček a jako těhule jsem tam být nechtěla. Ač zaměstnavatel tvrdil, že je tam odsávání a nic nám nehrozí, tak asi nefungovalo úplně správně, protože z těch výparů mě hlava bolela dost často už předtím. No, na gyndě mi neschopenku napsat nechtěl, prý má zaměstnavatel povinnost najím mi vhodnou práci, prý mám vařit říďovi kafíčko
Je vidět, že vůbec neví, jak to někde chodí.
Když to nešlo na gyndě, tak jsem se domluvila s obvodním, u něj jsem byla cca 2,5 měsíce, než mi dr.z gyndy na mé ustavičné špačkování neschopenku přepsal k sobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xsaleen píše:
Ahoj těhulky, potřebovala bych poradit.. pracuji v jednom obchodě jako prodavačka, ze začátku jsem byla na lahůdkách, pak kvůli těhu mě přemýstili na cukrovinky s tím, že tam budeme 2 a já nebudu tahat palety ani jiné těžké věci… Chvíli to klapalo, ale ouha pak se vyměnilo vedení a dočasně nás dostala ředitelka z jiné filiálky.. už skoro 2 měsíce jsem na úseku sama,a musím si všechno tahat sama.. nikdo jiný tam není kdo by mi pomohl. Když jsem se ohradila že tam sama být nemohu, tak mi bylo řečeno, že jsem JENOM těhotná a ne nwemocná abych to nemohla dělat… jsem v 19tt tak už mě to docela zmáhá, ale gyn. mě nechce dát neschopenkuk.. co s tím?
Tak to máš teda situaci..nezávidím.no máš dvě možnosti.Ty palety bych rozhodně netahala i kdybych tam byla sama,nikdo by mě nepřinutil…a pak máš druhou možnost-změna doktora.Je blbí odcházet skoro v půlce těhu,ale jestli trvá na tom že neschopenku ti nenapíše,odešla bych k jinému i v půlce jak si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhrožovala bych zaměstnavateli žalobou pro porušení zákoníku práce a žádné těžké věci bych prostě nezvedala. Však jde o zdraví tvého dítěte, tak bych tam klidně seděla na p.deli celou prac. dobu, kdyby to nešlo po dobrém. Vyhodit tě vpodstatě nemůžou a po mateřské si jako prodavačka najdeš práci kdekoli jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, jakto, že Vám dr. nechce napsat neschopenku??? mě se doktor divý, že chci chodit do práce??? Fakt stačí mu jen říct a můžu jít marodit… když se prostě necítím tak se necítím, já bych řekla, že mě je prostě špatně a hotovo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tohle, já sice už nejsem těhule ale mamina, ale tenhle přístup mě teda pěkně ndzvedl. Být tebou, tak nic netahám, vždyt si můžeš ublížit! I kdyby jsi byla těhotná podle nich JENOM, tak prostě těhotná jsi, a těhotné nemají nic těžkého zvedat
Ozvi se znovu, tohle si nemůžou dovolovat a hlavně nic nezvedej.Klidně bych tam udělala i divadlo, že mě bolí břicho nebo tak, ale mimi si ohrožovat nedej.Taky jsem přenášela krabice, ale jako těhu jsem tohle nechávala jiným, jen jsem připravovala obsah. Nedej se, je to těžké dohadovat se v práci ale určitě se ti to povede se nějak domluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
obrat se na úřad práce tam budou vědět jak těžké věci,jako těhotná
ještě smíš tahat a co už ne a pak si promluv se zaměstnavatelem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí tě přeřadit na jinou práci nebo jdi pro neschopenku k OL. Já jsem bohužel na jinou práci přeřazená nemohla být, ale zaměstnavatel byl rád, že to vyřeším neschopenkou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v pracovní smlouvě je kolik smíš tahat. Já směla 10 kg nejvíc jako netěhotná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro zvedání břemen těhotnou ženou je myslím pořád ještě hygienický limit 11 kilo, pokud se předpisy nezměnily… Jinak pro ženy na zvedání břemen je limit do 15 kilo… říkám to správně?
Pokud ti někdo udělí postih za neplnění pracovních povinností (když nebudeš zvedat nic těžkého), tak si natoč paní (slečnu???) manažerku mobilem a suše jí oznam, že jí zajistíš popularitu i bez soutěže SUPERSTAR…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacenka1987 píše:
holky, jakto, že Vám dr. nechce napsat neschopenku??? mě se doktor divý, že chci chodit do práce??? Fakt stačí mu jen říct a můžu jít marodit… když se prostě necítím tak se necítím, já bych řekla, že mě je prostě špatně a hotovo…
jo,záleží na doktorovi…mě taky nchtěl napsal a to mám práci celý den na nohou a ještě hektickou na čas.Nepomohlo anitvrzení,že omdlívám,bolí mě záda,nohy a že mi tvrdne břicho!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Pro zvedání břemen těhotnou ženou je myslím pořád ještě hygienický limit 11 kilo, pokud se předpisy nezměnily… Jinak pro ženy na zvedání břemen je limit do 15 kilo… říkám to správně?
Pokud ti někdo udělí postih za neplnění pracovních povinností (když nebudeš zvedat nic těžkého), tak si natoč paní (slečnu???) manažerku mobilem a suše jí oznam, že jí zajistíš popularitu i bez soutěže SUPERSTAR…
Ahoj všem,
tak 11 kilo se mi zdá pro těhuli děsně moc-není to náhodou 10 kilo pro netěhu a pro těhuli ještě mín?!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
My na posledním školenbí v práci brali, že limit pro těhule je 10 kg, pro ženy obecně 15 kg, pro muže 30 kg, ale ruku do ohně už za to nedám. Mmch šéf tohle řešil, když rozhodoval, jestli přijme ženu jako skladnici, ale nakonec radši vzal chlapa, šovinista
Ani si nepamatuju, které právní ustanovení tohle řeší
Ale skoro jsme se shodli, takže tak nějak to bude ![]()
Jinak s tvým dalším návrhem postupu plně souhlasím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja delala hlavni pokladni v bance. Kazdy den jsem pytlikovala drobny, kazdy den prepocitat trezor, tam pytle s mincema po tisici kusech, vsichni slibovali, jak mi pomuzou, prdlajz, stejne jsem ty pytle nakonec do trezoru skladala ja. Kvuli neschopence jsem zmenila dr,ktera mi ji okamzite pri prvni navsteve napsala, stacilo rict, ze mi tvrdne bricho.
Mozna to nebylo fer, najednou jsem byla v cudu, ale v kombinaci s velmi neprijemnou atmosferou, tim tvrdnutim, dennim dojizdenim autobusem a metrem… Udelala jsem dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti nechce napsat neschopenku gynekolog, tak si ji nech napsat od obvodniho lekare.
Taky bych nic netahala…
- Citovat
- Upravit