Co ted??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
15.9.10 15:31

Co ted??

Ahoj ,rozesílala jsem životopisy a vzali mě na pohovor do Kauflandu,že prý otvírají novou linku.Na 9 dní pojedu někam do pryč na zaučení a pak už budu za pultem.Chtěla jsem se zeptat je mojí poviností mu říct,že jsem těhotná??.Nevim jestli mi to doktor napiše do toho jejich papiru.Když se cítím dobře až na ty noční myslim,že bych to dala.Já opravdu potřebuju práci a ted si vybírat?:nevim: Jak tohle dopadne?..... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4222
15.9.10 15:35

Ahojky,

noční by se v těhu dělat neměly a co se týče říct neříct…záleží na tobě,ale mě by to přišlo docela dost nefér,když za cca dva měsíce odejdeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
15.9.10 15:37

Dle mého názoru, by jsi mohla mít problém z toho, že jsi to neřekla, protože ve 14tt už těžko můžeš nevědět o svém těhu. Je to těžká otázka, ale pravda bude mít asi za následek, že tě prostě nevezmou…Byla by jsi tam možná půl roku a pak tři roky na mateřské? Byli by blázni, kdyby tě vzali, když za tebou stojí dalších 15 lidí, kteří těhu nejsou…Bohužel si myslím, že to tak v ČR funguje. Ale budu ti držet palce, třeba se mýlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
15.9.10 15:37

Sice se mi to nestalo, ale určitě bych jim to řekla.
Dr to určitě napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
15.9.10 15:38

Ahojky Beko.

Tak není to Tvá povinnost hlásit těhotenství. Ale ruku na srdce - i pokud by Tě vzali, tak to nebude trvat tak dlouho a už to neutajíš - a pak se s Tebou mohou klidně rozloučit i bez udání důvodu ve zkušební lhůtě.
Chápu, že chceš udělat vše, abys získala práci.
Co se týká lékařské prohlídky - myslím, že Kaufland nemá své firemní lékaře a bude stačit to, co tam napíše Tvůj obvoďák - tak asi záleží na tom jaké s ním máš styky.

Držím palečky, aby to dopadlo co nejlépe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
15.9.10 15:38

Já si myslím že bys to říct měla skus se domluvit třeba na dobu určitou nebo brigádu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.9.10 15:39

Taky mi to přijde dost nefér vůči zaměstnavateli. Jedna holka to tak u nás v práci udělala, když nastupovala byla již těhotná,ale nikomu nic neřekla pokud ji neskončila zkušební doba. Sice má nato právo, ale všichni na ni byli ve firmě dost naštvaní, jelikož ji pracně zaučovali, představili všem zákazníkům, pomáhali a ona pak za chvíli šla na nemocenskou a pak na mateřskou. Ale záleží na tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.9.10 15:40

jenže problém je v tom,že já tu práci potřebuju.Pracovní úřad mi nepřiznal podporu a já už nemám z mých našetřených penez skoro nic.Tak jak to mám udělat.Sociálka tam jsem byla a ještě mi nic nepřišlo a čekat na to jestli jo nebo ne to přece nejde :nevim: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
15.9.10 15:44

Někde si dohodni brigádu, kde by Tě po MD přijali.
Určitě jsou takové práce. Věřím, že něco seženeš.
Držím :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.9.10 15:52

Holky já nemám ted z čeho žít tak co potom až bude miminko.Potřebuju třeba i hned zítra brigádu,jenže tech životopisů a nikdo mi neodepsal,neozval se až ted.je mi líto,že stát takto na nás myslí.,už jsem to psala,že miminko je neplánovaný,ale kvůli tomu přece nemusí trpet díky ČR!!! :nevim: Chci pro něj to nejlepší když už je tu se mnou :hug: ale jak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
15.9.10 15:57

Hlásit těhotenství nemusíš a ani lékař jim takovou informaci nemůže sdělit - na vstupní prohlídce musí pouze zjišťovat, jestli jsi způsobilá práci vykonávat nebo ne. Takže, i když těhotenství zjistí, maximálně ti může napsat, že tvůj zdravotní stav ti nedovoluje práci vykonávat, ale už ne proč. Já bych nic takového nehlásila - je to tvoje věc, na mateřskou máš právo nastoupit a pokud by na tebe byl někdo naštvaný, je to jeho věc - přece máš právo pracovat i jen těch pár měsíců a nespoléhat se na dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
15.9.10 16:03

Beko, sorry, ale o dítě se každej musí postarat sám, co do toho zatahuješ ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.9.10 16:06

Vzhledem k tomu, co jsem udelala za zkusenosti se zamestnavatelem, nebrala bych si servitky a tehotenstvi zaprela a zkusila to,jak to pujde. I navzdory tomu,ze budou nastvani, mozna jen je problem,ze ani po MD by Te pak nemuseli vzit. Ale vypada to,ze Ty zijes pritomnosti. Nevahala bych, zamestnavatel se k tobe taky nemusi chovat korektne a zadna vdecnost zamestnavatele vuci zamestnanci podle me neexistuje, jsme v kapitalismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
15.9.10 16:09
Protože je to tady zajímavě zařízený.jak tu můžou existovat firmy,které Tě zaměstnají jen kvůli tomu,že jsi na pracáku a vůbec neberou v potaz,že za půl roku už pro ně něco znamenáš a propustí tě,jelikož jim pracovní úřad proplatil to co měl a jedou si dál opět nabírají z prac úřadu.Já tam byla si potvrdit papír a už se tam ptala pani,že prý nabýrají:tak proč mě propustili?? že by mohl!!!!To je mi jasný,že mimčo nedám do zoo! :poblion:
Lasicka píše:
Beko, sorry, ale o dítě se každej musí postarat sám, co do toho zatahuješ ČR?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.9.10 16:10
Lasicka píše:
Beko, sorry, ale o dítě se každej musí postarat sám, co do toho zatahuješ ČR?

S timto nesouhlasim, vzhledem k tomu,ze stat zije z penez, co vydelaji lide, konkretni lide, mel by se o deti zajimat. Dite podle mne NENI je soukromou veci. I z jinych duvodu, ale tento je nejzasadnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat