Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezké poledne, možná mi někdo dokážete poradit. Jsem ve 30tt, asi tak 2 - 3 týdny pozoruji nepřiměřenou reakci na vůni dezinfekčních prostředků typu Savo, prostě mi to neskutečně voní. Bych si snad „sežrala“ ruce
takže neustále uklízím koupelnu
To samé mám s tabletkami Rennie, dost mě pálí žáha, ale já si na nich vypěstovala snad závislost. Je to pro mě jako božská mana. Netušíte co by mohlo tělo postrádat? díky za zkušenosti.
Je to normální, jedna má chuť pít ocet, druhá okusovat omítku… Prostě jsi těhotná ![]()
@anisa hehe, tak to by mě taky zajímalo, jelikož poslední dny pocituju to samé (dnes jsem 31+1), dezinfekční prostředky mě úplně „rajcují“
všechny tyhle věci mi ted hrozně voní, že bych je snad i snědla, no hrůzná úchylka. O víkendu jsem zacítila malířskou barvu na zdi a úplně se mi začly zbíhat sliny, je to šílený a snad to brzo přejde
a taky mi to ted moc voní v lékárnách ![]()
Tak to netušim ![]()
ale s tim uklízením, hlavně s tim savem, to nepřeháněj, ať tě nebolí hlava jak střep ![]()
Podle mě to je reakce na přirozený vývoj těhotenství. Je to dáno proto, protože rodička v této době prožívá tzv. zahnízďovací pud a všechno uklízí. A tak tedy, aby jí to nesmrdělo, tělo to zařídilo tak, že to mamince voní a proto v tuto dobu všechno uklízí a přípravuje na robátko ![]()
Tak vítejte do klubu, máme to uplně stejně
těhotná jsem po 4 a s klukama jsem to nikdy neměla. To že „hnízdím“ je OK, uklízím více. Ale tohle je pocit, že bych to opravdu snědla. S tou omítkou, taky jsem si na to vzpoměla, v dětství jsem jí okusovala
Tak třeba to může být nedostatek vápníku, ale to Savo mi v tom moc nehraje