Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ve zprave je podle me „Vykonava opakovane pohyby“ a nic extra vic, I kdyz to autostimulacni zavani tim, co zminuje Anonym prede mnou
@Anonymní píše:
Ty kráso, tahat dítě po doktorech kvůli masturbaci
To jako vážně? V takovém věku? ![]()
Neviděla jsem to, ale nepřijde mi to teda nějak zvlášť divný abych kvůli tomu tahala takhle malý dítko od čerta k ďáblu
… Pokud se normálně vyvíjí teda. Ach jo…
@impossible píše:
To jako vážně? V takovém věku?
No on samozřejmě neví, že jde o erotické pocity, prostě objevil, že jsou mu příjemné, jako kdyby se třeba hladil na nožce nebo si drbal ouško. 🥳
@Lucius08 píše:
Neviděla jsem to, ale nepřijde mi to teda nějak zvlášť divný abych kvůli tomu tahala takhle malý dítko od čerta k ďáblu… Pokud se normálně vyvíjí teda. Ach jo…
I kdyby šlo jenom o tohle, tak jestli to dělá 2-3 hodiny v kuse a nespí kvůli tomu, tak už to asi je věc k řešení, ne?
@Kassy píše:
I kdyby šlo jenom o tohle, tak jestli to dělá 2-3 hodiny v kuse a nespí kvůli tomu, tak už to asi je věc k řešení, ne?
Není. Dětský lékař vám to potvrdí. Můžete se pokoušet odvést mu pozornost, ale většinou se s tím nedá nic dělat. Dělají to i holčičky. Nevšímat si a hlavně netrestat, nekarat.
@impossible píše:
To jako vážně? V takovém věku?
Není to impossible ![]()
Tak já fakt nevím, možná tu máme dětskou sexuální revoluci, ale fakt by mi prišlo divné, aby dítě cokoliv dělalo 2-3 hodiny vkuse.
Já se zakladatelce nedivím, že ji to stresuje a prijde mi to jako něco neurologického.
@Alriga píše:Že i malé děti masturbují vím, i to, že se za to nemají trestat. O ničem takovém taky nemluvím. U svých dětí jsem se s tím nesetkala, takže nemám nastudované názory odborníků a nevím, co by na to řekl náš pediatr, ale jako matku by mě asi taky nenechalo úplně v klidu, že to vydrží dělat tak dlouho a hlavně že to narušuje spánek. To se opravdu nijak neřeší, i když už to nese znaky nutkavého chování?
Není. Dětský lékař vám to potvrdí. Můžete se pokoušet odvést mu pozornost, ale většinou se s tím nedá nic dělat. Dělají to i holčičky. Nevšímat si a hlavně netrestat, nekarat.
@Kassy píše: Že i malé děti masturbují vím, i to, že se za to nemají trestat. O ničem takovém taky nemluvím. U svých dětí jsem se s tím nesetkala, takže nemám nastudované názory odborníků a nevím, co by na to řekl náš pediatr, ale jako matku by mě asi taky nenechalo úplně v klidu, že to vydrží dělat tak dlouho a hlavně že to narušuje spánek. To se opravdu nijak neřeší, i když už to nese znaky nutkavého chování?
Podle mě ne. Ať to zakladatelka řeší s lékařem, ale podle mě se to fakt nedá řešit. Přejde to.
@Betty MacDonald Jo, dvě. Kluka i holku. Ale nic takového jsem nezažila.
Zdravím, mám syna který před spaní ve spaní a někdy i ráno nebo přes den když se vzbudí tak napíná a kříži nohy, byli jsme u neurologa zatím nás eeg čeká za 3 tejdny ale ve zprávě máme napsáno,,opakované motoric. Symptomy - spíše Autostimulač. Symptomy. Řekli že nic nebudou říkat do předu že se uvidí na eeg… Malymu jsou 16 měsíců a dělá to už od 4 měsíce, mylsleli jsme že postupem času to přestane dělat ale už to dokáže dělat klidně i 2-3h v kuse než usne a když ho zvednu tak se mu to nelíbí a začne strašně plakát takže zkouším úplně cokoliv aby to dělal co nejmíň ale někdy prostě to neovlivním ani trošku. Do 8 měsíců spal semnou pak do 14 měsíců v postýlce a od 13 měsíců je to horší po těch nocích v těch 14 měsících si ho beru k sobě spát, trochu líp spí ale i tak s tím nepřestal a dělá to… Je moc šikovnej jen nemluví občas řekne něco ale říkám si pořád že má ještě čas že umí spoustu jiných věcí, vnímá umí si hrát jen nas trápí to co dělá… Prosím můžete mi vysvětlit co tím mysleli v té zprávě?. Děkuji