Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
zkalena, zelena plodova voda neni indikace k okamzitemu cisari (samo pokud tam neni smolka). jestli jsi mela kontrakce tak cekali, jestli neporodis vaginalne. toho cisare po peti hodinach udelali, protoze porod nepostupoval nebo se mimcu podle monitoru prestalo darit?
Spíše není. Jestli dostaneš do ruky porodopis s kvalitním popisem porodu, šlo by to žalovat pro špatný postup. Ale vsadím se, že v porodopisu bude „porod bez komplikací“.
Pak máš smůlu, svědky na to nedostaneš.
Jestli v té plodové vodě byly choroboplodné zárodky, tak Ty i dítě máte ten zánět z toho. Ale stejně máš podle mně smůlu. Doufej, že se z toho dostaneš a nenávistí se neužírej, protože co doktor to originál a jiný názor na všechno.
Kdyby ta plodová voda měla standartní barvu, tak by to bylo OK, klidně Tě s ní můžou nechat, když dítě normálně dýchá a dát šanci na přirozený porod. Díky kontrakcím asi čekali, že se to rozjede samo pořádně.
Nevím jak s tou plodovou vodou. To já jsem nezažila. Ale nemocnice má opravdu právo na to převézt tvé dítě do jiné/specializovanější nemocnice. Zvlášť pokud měl nějaké komplikace ![]()
Mě museli na sále vody píchnout, byla zkalená a čekala sem cca 8 hodin s kontrakcemi než sem šla na císaře… Čekalo se jestli se otevřu, bohužel, ani na centimetr… Takže za mě asi to udělali správně … Ohledně zánětu a převozu nevím, to sem nezažila
Já měla taky zelenou plodovku. Nechali mě, porodila jsem cca za 14 hodin. Jediný porod, takže nemám porovnání, ale nepřišlo mi, že by mě nějak zvlášť kontrolovali. ![]()
behem porodu by meli pravidelne tocit co 3-4 hodiny monitor a kazdych 30-60
min poslouchat ozvy.