Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky poradte mi co udelat z cokolady Milka.
Mam tady ctyri baleni, kazda je jina, nikdo to u nas nechce jist a uz jsou to min. dobe spotreby.
Na Milka recepty jsem se uz divala, ale nic me nezaujalo.
Diky
Ahoj. U nás Milka nikdy dlouho nevydrží (především mojí „zásluhou“
), ale občas holky dostávají takové ty pseudočokoládové figurky, tak ty jsem posledne rozdrobila do bábovky. A byla to mňamka.
Ja pridavam cokoladu do pudinku - kakaovej pudink a rozpustim tam jeste tabulku cokolady, je pak lepsi
Pak to treba naleju na banan a k tomu slehajdu a to ja smakulada ![]()
Jinak teda aby prosla cokolada, to se u nas nemuze stat.. Chlap mi sezere vsechno co nema nohy a neutece pred nim
Nejhorsi je, ze si treba pro nekoho koupim bonbonieru a pak ji chci predat a zjistim ze je nacata a pulka z ni je snedena, to bych vrazdila
![]()
Já dávám čokoládu do bábovky nebo když peču perník. Ona tahle čokoláda s málo % kakaa se ale ráda roztéká.
Jedině jí vzít třeba do MC nebo do školky,jestli chodíte, třeba by to udali do balíčků na Mikuláše a podobně
. Já se takhle každoročně zbavuju babičkami darovaných čokoládových kolekcí.
Domácí horká čokoláda
310 ml polotučného mléka
1 plátek másla
1 čokoládový pudinkový prášek
3 lžíce cukru
1 čokoláda
Uvaříme pudink. V hrnečku rozpustíme máslo s čokoládou. Do teplého pudinku zašleháme rozpuštěnou čokoládu.
Milli píše:
Já dávám čokoládu do bábovky nebo když peču perník. Ona tahle čokoláda s málo % kakaa se ale ráda roztéká.
Jedině jí vzít třeba do MC nebo do školky,jestli chodíte, třeba by to udali do balíčků na Mikuláše a podobně. Já se takhle každoročně zbavuju babičkami darovaných čokoládových kolekcí.
No jestli je prošlá nebo se k tomu datu blíží, tak to bych já jako matkaza to byla moc vděčná
.
Iduska píše:
Domácí horká čokoláda
310 ml polotučného mléka
1 plátek másla
1 čokoládový pudinkový prášek
3 lžíce cukru
1 čokoládaUvaříme pudink. V hrnečku rozpustíme máslo s čokoládou. Do teplého pudinku zašleháme rozpuštěnou čokoládu.
Mnam to vyzkousim..
I kdyz s oriskovou Milkou asi tezko.
Majdula83 píše:
Ja pridavam cokoladu do pudinku - kakaovej pudink a rozpustim tam jeste tabulku cokolady, je pak lepsi![]()
Pak to treba naleju na banan a k tomu slehajdu a to ja smakulada
Jinak teda aby prosla cokolada, to se u nas nemuze stat.. Chlap mi sezere vsechno co nema nohy a neutece pred nimNejhorsi je, ze si treba pro nekoho koupim bonbonieru a pak ji chci predat a zjistim ze je nacata a pulka z ni je snedena, to bych vrazdila
![]()
Milli píše:
Jedině jí vzít třeba do MC nebo do školky,jestli chodíte, třeba by to udali do balíčků na Mikuláše a podobně. Já se takhle každoročně zbavuju babičkami darovaných čokoládových kolekcí.
Ja bych proslou cokosku do skolky nikdy nedala.
Jinak ja mam taky rada cokoladu a jak ji otevru, tak do par minut vyhazuji prazdny obal, ale ja ty Milky fakt nejak nemusim.
Dělala jsem i z oříškové. Navíc jsem tam zapomněla dopsat že můžeme přidat i nasekané oříšky.
Já jsem to pochopila tak, že píšeš, že jsou ještě DO min. data spotřeby
. Prošlou bych teda normálně vyhodila, tu bych do pečení ani nedávala, natož abych jí nabízela někomu cizímu - přeci prošlá potravina je prošlá potravina a jedno jestli čokoláda, nebo něco jiného. Na tom není co vymýšlet.
No a jak dlouho to je prosle? Jestli to neni nekolik let, tak bych to neresila a na vareni klidne pouzila (pokud po otevreni vypada normalne, neni prolezla nejakymi zviratky a tak…)
no roztavit a polit s tim vanocni cukrovi! pokud je teda beze vseho…anebo me ji posli,jen se po ni zaprasi… ![]()
Majdula83 píše:
No a jak dlouho to je prosle? Jestli to neni nekolik let, tak bych to neresila a na vareni klidne pouzila (pokud po otevreni vypada normalne, neni prolezla nejakymi zviratky a tak…)
Dve jsou z cervence a dve ted z rijna.
Tady tato otazka uz me taky kolikrat napadla.Nebot tu mame jeste velikonocni zajicky a vajicka a to se blizi cokoladovy certi a mikolasove. ![]()
Uz jsem si tu cokoladu cpala i do kavy a to nesladim ![]()
no já právě hledám na netu recept na skvělou buchtu, jednou jsem ji pekla a neopsala si ten recept… dají se tam buď tyhla tučnější čokolády nebo figurky z kolekce, z velikonoc a tak, pak už nemusíš dávat máslo… ale nemůžu ho najít ![]()