Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sibyla0 píše:
Mě by teda vadilo, že se učitelka vykecává na emiminu![]()
1. Moc se mi nepozdává zo shromažďování dětí, jsou tři třídy a rozdělují se v jedné, spí v jedné…
ale nejvíc mě točí znechucený ksichty učitelek a ředitelky, jako kdyby je všichni otravovaly… jen jedna je tam za všech okolností milá ![]()
2. Několikrát jsem se na dítě ptala, dobrý. Když se něco děje, hlásí to učitelky sami. Dítě je spokojený, chodí tam ráno, nemám potřebu víc řešit.
3. Aby bylo dítě spokojený ![]()
nemám problém nahlásit to co se mi nelíbí ![]()
Prcek teď teprve začal, takže mám zkušeností málo, ale kdybych pracovala (mám PN, do práce jsem se ale chystala), potřebovala bych otvírací dobu dřív, i když by vodil/vozil manžel. Jeho šéfa by z pravidelného (cca 2- 3× týdně) půlhodinového zpoždění šlehlo a i když se dá doplatit půlhodina před otvíračkou, tak by jen kvůli našemu prckovi pěkně naskákaly učitelkám hodiny. Jinak s učitelka jsem zatím spokojená, pokaždé referují, co se dělo (dítě ještě moc nemluví). Zatím ho chválí, tak mi nevadí, když mi něco sdělují
.
Mrněti se tam asi líbí, protože když mi ho vrací, tak se nechce od učitelky odlepit a vrací se a chce jí dát pusu a mává apod.
Akorát zítra tam bude prvně spát a já nevím, jestli mu mám dát pyžamo ![]()
EDIt jde o soukromou malou školku
Příspěvek upraven 06.05.15 v 12:10
Neni to moje zkušneost ale mojí švagrové, její holčička ve školce nespí/už od 2,5 let přes den nespí) učitelka po ní chce aby byla zticha cca hodinu a poslouchala pohádku? tohle je normální? aby dítě bylo potichu když nespí??? jako nechápu
Kblack, dobrý popisek
škoda že neznám ty kočky s počátečníma písmenkama, ale Šáju tu znám
![]()
Ahoj, tak já tedy zareaguju ![]()
Mě vadí ve školce moc dětí na jednu učitelku, informace o dítěti bych ráda dostávala přímo od pani učitelky - chci vědět jak se chová ve školce, jestli poslouchá, jak se zapojuje, jak jí apod. (bohužel malou vodí do školky manžel či tchýně a když malou vyzvedávám tak tam její učitelka už neni a jen mi jí předaji mezi dveřmi..) Jinak mi nedělá problém se zeptat, pokud se tam učitelka zdrží dýl..
Aktivity mají děti ve školce fajn..
Otevírací doby by mohla být dýl (my máme do čtyř..)
To s tím nespaním mi přijde zas výplod emancipované ženy(jak se řešilo dnes na sedmilhářích-NOVA)…
odjakživa se spí-odpočívá, tak proč by nemělo teď. Mě děti nespí od roka a ve školce neni problém
musej si odpočinout, zvláště ty, co tam jsou od otevíračky do zavíračky ![]()
@danyk Ježiši…buď ráda, že se mu tam líbí…
Pyžamo vem s sebou, odnést ho můžeš vždycky…
1. vadí mi, že je školka do půl páté, bychom potřebovali do pěti - ale už se to řeší je nás víc rodičů, co by to potřebovali o půl hodky posunout:-). No byla jsem trochu překvapená z první třídní schůzky. Řekli nám to co už dávno víme, visí to na nástěnkách, nebo na netu. Čekala jsem hlavně u nových dětí, že nám konkrétně řeknou jak to dětem jde nebo nejde ta adaptace. Takže mi to trochu přišlo jako ztráta času. Jinak jsem spokojená.
2. snažím se komunikovat s učitelkou pořád, hlavně první týden jsme mluvily spolu skoro denně abych věděla jak se syn chová a aby i paní učitelka věděla, jaký je můj postoj a můj zájem. Tak jsme se jenom utvrdily jak syn opravdu potřebuje ty pevné hranice a já jsem spokojená, že to vidí podobně jako já a ona vidí, že nečekám jenom na chválu na syna, ale realitu.
3. individuální přístup k dětem - což mi zatím montessori školka splňuje
Příspěvek upraven 24.09.13 v 21:16
Mně nevadí nic, naopak já jsem s naší školkou tak spokojená…
![]()
Paní učitelky jsou hodné, příjemné, bezproblémové, naše malá se do školky těší a chodí tam ráda, pořád mají nějaké akce a zajímavé programy, takže i po této stránce spokojenost… no prostě máme tu nejlepší školku v okolí ![]()
Vadí mi některé šílenosti na oběd, smažený hermelín například
ale s tím „naše“ učitelky nic nezmůžou, vozí se ze školní jídelny do všech budov školky (všechny školky ve městě mají jednu ředitelku).
Jinak nic, jsem spokojená až na půdu, proto taky Majda nechodí do té nejbližší školky (mohla by), raději ji vodím dál (2km).
Když je něco závažného, chtěla bych, aby mi to uč. řekla. Ale zas bych nemusela každé odpoledne poslouchat, že Pepíčkovi vzala na písku lopatku (např.), kdyby ho s ní majzla po hlavě a rozsekla mu obočí, to už bych vědět chtěla
.
Zatím jsme nic neřešili.
Majda je tam spokojená, to je hlavní. A našla si ženicha, Adámka, už mu dala pusu
Je to syn mojí učitelky ze základky
![]()
@Jitka1976 no to já jsem mooooc ráda, protože od tý doby, co je na tři hodiny (a bude i na 6) z domu pryč, já začínám mít v některých prostorách i uklizeno, přerovnáno, srovnáno. Abych se v prosinci netloukla do hlavy, že nemám do čeho píchnout
.
Příspěvek upraven 06.05.15 v 12:11
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj…jsem už od přírody baba zvědavá, tak se ptám…hlavně těch, co se jich to týká, samozřejmě
Proč se ptám? Protože mi to u nás ve školce nechce NIKDO říct…!!!