Co vše před porodem?

Lilišák
6.10.11 08:30

Co vše před porodem?

Ahoj,

holky co vse zaridit pred porodem?

jen matriku (otcovstvi) a detskou dr?

a hned po porodu zdravotni pojistovnu a co dal? :think:

diky moc za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
6.10.11 08:34

Neboj, doktori ti vse reknou :-)

Pred porodem asi jen otcovstvi a doktora, po poroduurcite rodny list - vetsinou delam pritel, zapsat se k tomu doktorovi a zajit na pojistovnu. Vic me momentalne nenapada, my jsme malou jeste hlasili na druzstvu, ale tam mi rekli, ze jsme ani nemuseli, ze jim to uz nahlasili - ale nevim kdo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
6.10.11 08:35
Barca12345 píše:
Neboj, doktori ti vse reknou :-)Pred porodem asi jen otcovstvi a doktora, po poroduurcite rodny list - vetsinou delam pritel, zapsat se k tomu doktorovi a zajit na pojistovnu. Vic me momentalne nenapada, my jsme malou jeste hlasili na druzstvu, ale tam mi rekli, ze jsme ani nemuseli, ze jim to uz nahlasili - ale nevim kdo… :nevim:

aha, tak to je super, cekala jsem ze toho bude vic, ze jsem jeste na neco zapomnela a ono ne :palec:

• Citovat
  • Upravit
9649
6.10.11 08:43

Fakt to neni tak strasny behani! Taky jsem si psala seznamy a kdesi cosi a ono nakonec nic :lol:

Jo, jeste vyridit materskou a RD, ale to zase za me delal zamestnavatel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
6.10.11 08:48

Ahoj, my jsme si tu pojišťovnu - formulář vytiskli už doma a vyplnili, s tím že to tam pak jenom hodíme. A ouha, paní na pojištovně nám řekla, že tento formulář již nepoužívají,… tak proč ho mají na webovkách? :cert: Pěkně jsme si vše znovu vyplnili. Hlavně až tam půjdeš nezapomeň rodný list mimča, nám ho dali už v porodnici. :palec:
Krom toho jsem musela ještě s mimčem na kyčličky, protože v naší porodnici nám kyčličky nekontrolovali,protože si pí dr. jela na nějaké školení. :pocitac: To jako že mají v celé nemocnici jen jednoho dr na kyčličky, sem jaksi nepochopila. :think:
já musela ještě na vyndání stehů, ale to se tě asi netýká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.10.11 09:12

Taky jsem sla zvlast na kycle, ale to uz jsem si nehlidala ja, to me poslala doktorka, tak s tim si nelam hlavu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
6.10.11 09:26

Ještě musíš s rodným listem na obec - město, pro nahlášení.Zaplatit popelnice a to je myslím k představení u dr. a nahláášení na poj. vše. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.10.11 09:33
Navli píše:
Ještě musíš s rodným listem na obec - město, pro nahlášení.Zaplatit popelnice a to je myslím k představení u dr. a nahláášení na poj. vše. :kytka:

Na obci jsem s rodnym listem urcite nebyla, tak to snad hlasi urad, ktery vydava rodne listy,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.10.11 09:34

Před porodem jsme zařizovali na matrice přiznání otcovství a zavolala jsem si vybrané dětské doktorce, jestli nás vezme. Po porodu jsme vyzvedávali za dva týdny rodný list, až s rodným listem jsme jeli zařizovat pojišťovnu, kartička nám přišla až měl malej skoro dva měsíce. Přítel ještě volal na matriku, jestli je nutné nějak dítě nahlásit a tam mu řekli, že ne. V srpnu jsem šla platit popelnice (u nás se platí po půlroce) a platila jsem už i za malého, kterého měli už evidenci. Mateřskou mi zařizoval zaměstnavatel a k doktorům jsme potom už chodili podle toho, jak jsme měli napsáno. Neboj, ono to opravdu téměř nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.10.11 09:36
Navli píše:
Ještě musíš s rodným listem na obec - město, pro nahlášení.Zaplatit popelnice a to je myslím k představení u dr. a nahláášení na poj. vše. :kytka:

U nás ne. Dítě v evidenci měli nahlášeno. Odkud to jde, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
6.10.11 09:46
Barca12345 píše:
Navli píše:
Na obci jsem s rodnym listem urcite nebyla, tak to snad hlasi urad, ktery vydava rodne listy,ne?

Jo, tak po nás to chtěli, takže manža tam po mém návratu naklusal, zaplatil rovnou popelnice a bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
6.10.11 10:24
Barca12345 píše:
Navli píše:

u nas to automaticky nahlasil obecni urad.. takze uvidis, kdyztak je lepsi se na to zeptat. Ale na maleho nam prisel samostatny vypis o popelnicich automaticky… :)

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
6.10.11 12:56

diky moc, holky :kytka:

me uz chytaji uplne sileny predstavy ze se malej narodi driv a ja nebudu nic mit :lol: (zhruba od 6tt :mrgreen: )

tatinek musel uz nekdy v 8tt koupit prebalovak a postylku protoze se mnou to bylo k nevydrzeni, mela jsem fakt nejaky zvlastni stavy :lol:

a ted me naopak chytlo ze nestihneme slozit postylku a nestihnu vse vyzehlit a vyprat :mrgreen:

to vyprani a vyzehleni byl dobrej napad, ted uz by se mi do toho nechtelo a jsem nakonec rada ze to mam za sebou :-)

jinak ted jsme 29tt takze uz silim ze se nestihnou vsechny ty veci na uradech, no proste katastrofa :lol:

• Citovat
  • Upravit
9649
6.10.11 13:08

Hlavne kliiid.
Rodila jsem desateho ledna. Ctvrteho prosince jsme dorekonstruovali byt a zacali se stehovanim!!! :mrgreen: Sotva jsem uklidila, supajdila jsem pect nejake to cukrovi, dobalit a pripravit darky a odjeli jsme na hory :mrgreen:
Nestresuj, ono se tomu miminku fakt nic nestane, kdyz nebude doma vse tip top :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
6.10.11 13:28
Barca12345 píše:
Hlavne kliiid.
Rodila jsem desateho ledna. Ctvrteho prosince jsme dorekonstruovali byt a zacali se stehovanim!!! :mrgreen: Sotva jsem uklidila, supajdila jsem pect nejake to cukrovi, dobalit a pripravit darky a odjeli jsme na hory :mrgreen:
Nestresuj, ono se tomu miminku fakt nic nestane, kdyz nebude doma vse tip top :kytka:

my mame termin na vanoce (26.) takze si asi ,,posuneme,, vanoce o mesic driv aby se stihlo udelat cukrovi a poradne to tady dat dohromady :-)

jinak nas ceka rekonstrukce kompletni, mame zatim jen loznici a koupelnu, takze jeste minimalne kuchyn, obyvak a chodba nas ceka,.. vsude sundany koberce a lina a cekame kdy se nam bude chtit do te kuchyne :lol: tatinek tak dlouho koumal jak by tu kuchyn udelal az prohlasil ze ji strhne a zavola firmu at mu tady udela novou a kasle na to :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky