Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neboj, doktori ti vse reknou ![]()
Pred porodem asi jen otcovstvi a doktora, po poroduurcite rodny list - vetsinou delam pritel, zapsat se k tomu doktorovi a zajit na pojistovnu. Vic me momentalne nenapada, my jsme malou jeste hlasili na druzstvu, ale tam mi rekli, ze jsme ani nemuseli, ze jim to uz nahlasili - ale nevim kdo… ![]()
Barca12345 píše:
Neboj, doktori ti vse reknouPred porodem asi jen otcovstvi a doktora, po poroduurcite rodny list - vetsinou delam pritel, zapsat se k tomu doktorovi a zajit na pojistovnu. Vic me momentalne nenapada, my jsme malou jeste hlasili na druzstvu, ale tam mi rekli, ze jsme ani nemuseli, ze jim to uz nahlasili - ale nevim kdo…
aha, tak to je super, cekala jsem ze toho bude vic, ze jsem jeste na neco zapomnela a ono ne ![]()
Fakt to neni tak strasny behani! Taky jsem si psala seznamy a kdesi cosi a ono nakonec nic ![]()
Jo, jeste vyridit materskou a RD, ale to zase za me delal zamestnavatel… ![]()
Ahoj, my jsme si tu pojišťovnu - formulář vytiskli už doma a vyplnili, s tím že to tam pak jenom hodíme. A ouha, paní na pojištovně nám řekla, že tento formulář již nepoužívají,… tak proč ho mají na webovkách?
Pěkně jsme si vše znovu vyplnili. Hlavně až tam půjdeš nezapomeň rodný list mimča, nám ho dali už v porodnici. ![]()
Krom toho jsem musela ještě s mimčem na kyčličky, protože v naší porodnici nám kyčličky nekontrolovali,protože si pí dr. jela na nějaké školení.
To jako že mají v celé nemocnici jen jednoho dr na kyčličky, sem jaksi nepochopila. ![]()
já musela ještě na vyndání stehů, ale to se tě asi netýká…
Taky jsem sla zvlast na kycle, ale to uz jsem si nehlidala ja, to me poslala doktorka, tak s tim si nelam hlavu ![]()
Ještě musíš s rodným listem na obec - město, pro nahlášení.Zaplatit popelnice a to je myslím k představení u dr. a nahláášení na poj. vše. ![]()
Navli píše:
Ještě musíš s rodným listem na obec - město, pro nahlášení.Zaplatit popelnice a to je myslím k představení u dr. a nahláášení na poj. vše.
Na obci jsem s rodnym listem urcite nebyla, tak to snad hlasi urad, ktery vydava rodne listy,ne?
Před porodem jsme zařizovali na matrice přiznání otcovství a zavolala jsem si vybrané dětské doktorce, jestli nás vezme. Po porodu jsme vyzvedávali za dva týdny rodný list, až s rodným listem jsme jeli zařizovat pojišťovnu, kartička nám přišla až měl malej skoro dva měsíce. Přítel ještě volal na matriku, jestli je nutné nějak dítě nahlásit a tam mu řekli, že ne. V srpnu jsem šla platit popelnice (u nás se platí po půlroce) a platila jsem už i za malého, kterého měli už evidenci. Mateřskou mi zařizoval zaměstnavatel a k doktorům jsme potom už chodili podle toho, jak jsme měli napsáno. Neboj, ono to opravdu téměř nic není.
Navli píše:
Ještě musíš s rodným listem na obec - město, pro nahlášení.Zaplatit popelnice a to je myslím k představení u dr. a nahláášení na poj. vše.
U nás ne. Dítě v evidenci měli nahlášeno. Odkud to jde, to nevím.
Barca12345 píše:Navli píše:Na obci jsem s rodnym listem urcite nebyla, tak to snad hlasi urad, ktery vydava rodne listy,ne?
Jo, tak po nás to chtěli, takže manža tam po mém návratu naklusal, zaplatil rovnou popelnice a bylo..
Barca12345 píše:Navli píše:Na obci jsem s rodnym listem urcite nebyla, tak to snad hlasi urad, ktery vydava rodne listy,ne?
u nas to automaticky nahlasil obecni urad.. takze uvidis, kdyztak je lepsi se na to zeptat. Ale na maleho nam prisel samostatny vypis o popelnicich automaticky… ![]()
diky moc, holky ![]()
me uz chytaji uplne sileny predstavy ze se malej narodi driv a ja nebudu nic mit
(zhruba od 6tt
)
tatinek musel uz nekdy v 8tt koupit prebalovak a postylku protoze se mnou to bylo k nevydrzeni, mela jsem fakt nejaky zvlastni stavy ![]()
a ted me naopak chytlo ze nestihneme slozit postylku a nestihnu vse vyzehlit a vyprat ![]()
to vyprani a vyzehleni byl dobrej napad, ted uz by se mi do toho nechtelo a jsem nakonec rada ze to mam za sebou ![]()
jinak ted jsme 29tt takze uz silim ze se nestihnou vsechny ty veci na uradech, no proste katastrofa ![]()
Hlavne kliiid.
Rodila jsem desateho ledna. Ctvrteho prosince jsme dorekonstruovali byt a zacali se stehovanim!!!
Sotva jsem uklidila, supajdila jsem pect nejake to cukrovi, dobalit a pripravit darky a odjeli jsme na hory ![]()
Nestresuj, ono se tomu miminku fakt nic nestane, kdyz nebude doma vse tip top ![]()
Barca12345 píše:
Hlavne kliiid.
Rodila jsem desateho ledna. Ctvrteho prosince jsme dorekonstruovali byt a zacali se stehovanim!!!Sotva jsem uklidila, supajdila jsem pect nejake to cukrovi, dobalit a pripravit darky a odjeli jsme na hory
Nestresuj, ono se tomu miminku fakt nic nestane, kdyz nebude doma vse tip top
my mame termin na vanoce (26.) takze si asi ,,posuneme,, vanoce o mesic driv aby se stihlo udelat cukrovi a poradne to tady dat dohromady ![]()
jinak nas ceka rekonstrukce kompletni, mame zatim jen loznici a koupelnu, takze jeste minimalne kuchyn, obyvak a chodba nas ceka,.. vsude sundany koberce a lina a cekame kdy se nam bude chtit do te kuchyne
tatinek tak dlouho koumal jak by tu kuchyn udelal az prohlasil ze ji strhne a zavola firmu at mu tady udela novou a kasle na to
![]()
Ahoj,
holky co vse zaridit pred porodem?
jen matriku (otcovstvi) a detskou dr?
a hned po porodu zdravotni pojistovnu a co dal?
diky moc za rady