Ukrutné bolesti zad

2868
5.10.11 20:00

Ukrutné bolesti zad

Ahoj holky,už jsem úplně zoufalá :-( Jsem teď 36.týden a od minulého týdne mě příšerně bolí záda…ani ne tak v kříži,to je jen občas,když mám poslíčky,ale hlavně mezi lopatkami…v noci se bolestí i budím,přes den nemůžu dlouho sedět,ležet,chodit,prostě nic…přitom bříško moc veliký nemám,to spíš prsa… :roll:
Dočetla jsem se tady,že na to pomáhá suchý teplo,tak nahřejvám lahví,ale vždycky to pomůže jen na chvíli…do toho mě ještě hrozně bolí pod žebrama,hlavně na pravý straně…Jsem vážně vyřízená,už malou normálně prosím,ať jde ven,že měsíc už nezvládnu… :oops:
Prosím Vás,máte s tím někdo zkušenosti,poradíte? Budu moc vděčná :srdce:
Díky Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
5.10.11 20:05

Zkusenosti mam, presne stejny. Byl to zlucnik. Toto me chytlo jednou v tehotenstvi, do druheho dne preslo (ale byla to muka), a pak se to znovu rozjelo asi 2 tydny po porodu, a uz nikam neodeslo. Zlucnikovy zachvaty jak prase, jeden za druhym.
Asi jsem nepotesila. Treba je to neco jinyho, ja jen, ze ty priznaky byly uplne stejny, taky jsem si furt rikala, ze me boli zada, ze mam snad skriply nerv nebo co … a pak to slo pod zebra atd. Taky velkym priznakem u zlucnikovych zachvatu je zvraceni, ktery ovsem neprinasi ulevu. Ale to snad nemas. Treba je to jenom velikym briskem, prala bych Ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.10.11 20:08

já jsem v 25. týdnu, ale bolesti mám neuvěřitelný, hlavně ty křížový, hledala jsem na internetu a prý pomáhá podpůrný pás pro těhotné, dej si to do google, je to takový pás, který drží bříško a odleví zádům, sama ho ještě nemám, museli mi ho objednat, ale těším se na něj jak na smilování, snad pomůže…

přeju ti, ať se ti brzy uleví a v pohodě to doklepeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
5.10.11 20:10

Ahoj, takovy problemy jsem mela pred tehu a ted uz nejsou tak caste..
Me doktor rikal, ze je to zpusobene posouvanim zeber ja vzdycky brecela bolesti kdyz se to tam skriplo..
Poradil mi takovy protahovani u dveri u futer..
Polozis ruku na futro, z hluboka se nadechnes a vkrocis s vydechem do mistnosti a tu ruku nechas na futru, me to moc pomahalo, nebo jemne promackani v oblasti kde te to boli..
Ale nevim jestli ty cviky jsou mozne v tehotenstvi, chtelo by se to nekde zeptat..

• Citovat
  • Upravit
10032
5.10.11 20:12

Mě bolévaly taky hodně záda v těhu, ale měla jsem obrovské bříško, ale i prsa :-( mi manža pomáhal jemnou masáží, kolikrát bolestí jsem v noci nemohla ani ležet, tak jsem spala v polosedě :-( ale co jinak poradit ?? zkusit si koupit hřejivou mast a promasírovat a dát do tepla… :nevim: snad se Ti brzo uleví a ten měsíc uteče snad rychle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
5.10.11 20:17
suricata píše:
já jsem v 25. týdnu, ale bolesti mám neuvěřitelný, hlavně ty křížový, hledala jsem na internetu a prý pomáhá podpůrný pás pro těhotné, dej si to do google, je to takový pás, který drží bříško a odleví zádům, sama ho ještě nemám, museli mi ho objednat, ale těším se na něj jak na smilování, snad pomůže…přeju ti, ať se ti brzy uleví a v pohodě to doklepeš :)

Já ten pás měla, je fakt, že byl i na záda fajný, ale nejvíc mi pomohl s bříškem, bo jsem ho měla hodně dole a dost to bolelo v podbříšku :-) doporučila mi ho doktorka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.10.11 20:24

Jeste se zeptam - neulevi se Ti trochu, kdyz si lehnes na pravy bok a dychas jakoby „povrchne“? (takovy to psi dychani)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
5.10.11 20:26

Známá měla také bolesti v žebrech a byl to zánět ledvin :nevim: Někam bych si zašla, kdyby to byla „obyčejná "bolest zad od nošení "většího nákladu“, bolely by v kříži si myslím, ne mezi lopatkama a ne žebra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
5.10.11 20:35

Já přesně s tímto skončila na neurologii v cca 28tt a předepsal mi masaže a rehabilitaci, to pomohlo. Je to prý tím, že mimis tlačí vše nahoru, tudíž i žebra a ty se ještě navíc roztahují. To poznáš nejlépe na obvodu podprsenky :-) Skoč si někam také na neurologii nebo k obvodní, ať ti napíše poukaz k fyzioterapeutovi. Mě zabrala hned první masáž a cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.10.11 20:40
xangel87 píše:
Známá měla také bolesti v žebrech a byl to zánět ledvin :nevim: Někam bych si zašla, kdyby to byla „obyčejná "bolest zad od nošení "většího nákladu“, bolely by v kříži si myslím, ne mezi lopatkama a ne žebra :nevim:

No, ja s tim nechtela otravovat a strasit, ale kdyz uz jsi zminila ty ledviny - mas pravdu.
Ja to vezmu strucne -
v 28tt zacaly sileny bolesti mezi lopatkama a pod zebry. Dr resili jen to tehu, takze diagnostikovali rizikac, lezela jsem (zacala jsem se teda otvirat) a bolesti presly.
Pak se vratily 2 tydny po porodu. Obvodacka mi neustale tvrdila, ze to je pokazeny zaludek, a ordinovala suche rohliky (kojici matce) :cert: :roll: . Bolesti jsem mela cely dny, malej rval, bylo to strasny obdobi.
10 tydnu po porodu me schvatila naprosto strasna bolest v pravym boku (jakoby zezadu v zadech) - byla to ledvinova kolika se kterou me primo z postele odvezla rychla zachranka, a KONECNE doktori v nemocnici na utz odhalili i to, ze mam plnej zlucnik kamenu. Cimze se to vsechno vysvetlilo, proste uz v tom tehotenstvi to byl zlucnik.
Bolesti pak vyrazen zhorsovalo kojeni (ale kdo to mohl vedet), po te ledvin.kolice - kdy jsem lezela tyden v nem. - uz byl stejne s kojenim konec nastesti.
Kameny jsem si nechala laparosko.vyndat asi pul roku po porodu, kdyz uz jsem zachvaty nemela.

Nerikam, ze to Paja52 ma, ale to, co popisuje, mi to hodne pripomnelo, bylo mi uplne stejne.
S brichem, krizem apod to nemelo vubec co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
5.10.11 21:04

No páni,vůbec mě nenapadlo,že by to mohlo být taky od něčeho jinýho než od těhu…
nakukovatelko - psí dýchání na pravým boku jsem nezkoušela,tak nevím,ale zkusím to,díky za tip :-) A taky za zkušenosti,fakt mi to docela nahnalo strach,skočím si k dr. Ještě se chci zeptat - jak tě pod těmi žebry bolelo?U mě ta bolest právě vystřeluje z podlopatky pod žebra…no a když dýl sedím,tak to bolí fest a nepřetržitě…

Holky díky moc…masáž od manžela taky pomůže jen na chvilku,protahování to samý…je to fakt mazec,nedovedu si představit,že mám takhle fungovat ještě měsíc… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
5.10.11 21:07
Mě to právě taky přišlo,že je to tím,jak mi to malá všechno tlačí nahoru,ale za posledníd ny mi bříško kleslo,občas sice dostanu čutanec do těch míst,ale zas si říkám,že mi to přeci nemůže takhle bolet jen z toho,že bych to od ní měla okopaný… :roll:
Každopádně díky za radu,někam si určitě skočím :-)
Barusak78 píše:
Já přesně s tímto skončila na neurologii v cca 28tt a předepsal mi masaže a rehabilitaci, to pomohlo. Je to prý tím, že mimis tlačí vše nahoru, tudíž i žebra a ty se ještě navíc roztahují. To poznáš nejlépe na obvodu podprsenky :-) Skoč si někam také na neurologii nebo k obvodní, ať ti napíše poukaz k fyzioterapeutovi. Mě zabrala hned první masáž a cvičení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
5.10.11 21:35
Pája52 píše:
Mě to právě taky přišlo,že je to tím,jak mi to malá všechno tlačí nahoru,ale za posledníd ny mi bříško kleslo,občas sice dostanu čutanec do těch míst,ale zas si říkám,že mi to přeci nemůže takhle bolet jen z toho,že bych to od ní měla okopaný… :roll:
Každopádně díky za radu,někam si určitě skočím :-)
Barusak78 píše:

No já ho v tom 28tt také ještě neměla tak vysoko. A měla jsem jak kdyby i křeče z lopatek až dopředu do žeber. Hrůza. Ani pořádně nadechnout jsem se nemohla. Pištěla jsem jak potkan. A chytalo mě to nejčastěji, když jsem byla déle v jedné poloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.10.11 13:12
Pája52 píše:
No páni,vůbec mě nenapadlo,že by to mohlo být taky od něčeho jinýho než od těhu…
nakukovatelko - psí dýchání na pravým boku jsem nezkoušela,tak nevím,ale zkusím to,díky za tip :-) A taky za zkušenosti,fakt mi to docela nahnalo strach,skočím si k dr. Ještě se chci zeptat - jak tě pod těmi žebry bolelo?U mě ta bolest právě vystřeluje z podlopatky pod žebra…no a když dýl sedím,tak to bolí fest a nepřetržitě…

Bolelo me to hlavne mezi lopatkama, v jakekoli poloze, a postupne se bolest presouvala dopredu, jakoby vpravo pod zebra. Ale jak pises, ze Te to boli hlavne pri dlouhym sezeni, tak to vypada opravdu spis na to, ze se Ti tam mimi uz proste vselijak tlaci :think: . Me to bolelo porad, nemohla jsem spat, bolesti jsem brecela, zvracela, nemohla dychat :roll: pane boze to bylo hrozny, jen si na to vzpomenu,a to je uz 15let :mrgreen:
Kazdopadne si myslim, ze doktori s tebou nebudou nic moc delat. Mas to za par, budes to muset doklepat. Cokoliv by zjistili (nedej boze treba ty kameny), stejne by ted neresili.
Omlouvam se, ze pisu zase roman, ale pridam jeste story moji segry - ke konci tehu dostala z nelecenyho kasle (zadny dr ji nechtel dat leky) zapal plic. Mela takovej kasel, ze ji z toho vyhrezla plotynka. Bolesti co mela si umite predstavit. Ctvrt hodiny vstavala z postele na zachod apod, proste peklo. Musela to vydrzet do porodu, cely mesic. Doktori si ji predavali jeden druhymu, kazdy se bal ji neco dat a kazdy rekl jen „to musite uz resit s porodnikama“. Porodnici rekli „to musite vydrzet“ :mrgreen: Nakonec porodila prirozene 4,40kg kluka, uplne v pohode, proste telo se na posl.chvili přešaltovalo na porod a okamzikem porodu bylo po bolestech zad.
To, ze teda brala jeste 2mesice atb, aby vylecila ten zapal plic uz je jina kapitola (plicni dr ji POTOM rekl, ze tohle by si nelajsnul, protoze na tohle se bez lecby i v dnesni dobe da umrit). Nevim, proc ji nelecili, ja mela atb v tehotenstvi taky a nic se nestalo ani mne ani diteti.
Preju, at rodis treba uz 38+neco a at je pak dobre, ja myslim, ze bude. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
6.10.11 15:47
nakukovatelka píše:
Pája52 píše:
Bolelo me to hlavne mezi lopatkama, v jakekoli poloze, a postupne se bolest presouvala dopredu, jakoby vpravo pod zebra. Ale jak pises, ze Te to boli hlavne pri dlouhym sezeni, tak to vypada opravdu spis na to, ze se Ti tam mimi uz proste vselijak tlaci :think: . Me to bolelo porad, nemohla jsem spat, bolesti jsem brecela, zvracela, nemohla dychat :roll: pane boze to bylo hrozny, jen si na to vzpomenu,a to je uz 15let :mrgreen:
Kazdopadne si myslim, ze doktori s tebou nebudou nic moc delat. Mas to za par, budes to muset doklepat. Cokoliv by zjistili (nedej boze treba ty kameny), stejne by ted neresili.
Omlouvam se, ze pisu zase roman, ale pridam jeste story moji segry - ke konci tehu dostala z nelecenyho kasle (zadny dr ji nechtel dat leky) zapal plic. Mela takovej kasel, ze ji z toho vyhrezla plotynka. Bolesti co mela si umite predstavit. Ctvrt hodiny vstavala z postele na zachod apod, proste peklo. Musela to vydrzet do porodu, cely mesic. Doktori si ji predavali jeden druhymu, kazdy se bal ji neco dat a kazdy rekl jen „to musite uz resit s porodnikama“. Porodnici rekli „to musite vydrzet“ :mrgreen: Nakonec porodila prirozene 4,40kg kluka, uplne v pohode, proste telo se na posl.chvili přešaltovalo na porod a okamzikem porodu bylo po bolestech zad.
To, ze teda brala jeste 2mesice atb, aby vylecila ten zapal plic uz je jina kapitola (plicni dr ji POTOM rekl, ze tohle by si nelajsnul, protoze na tohle se bez lecby i v dnesni dobe da umrit). Nevim, proc ji nelecili, ja mela atb v tehotenstvi taky a nic se nestalo ani mne ani diteti.
Preju, at rodis treba uz 38+neco a at je pak dobre, ja myslim, ze bude. :kytka:

Tak dnes mě to bolí pořád víc a víc,už nevím,jak se „nakroutit“…zítra mažu k obvoďačce,pro jistotu…je pravda,že jsem se dočetla,že při žlučníkových záchvatech se zvrací a mě není ani špatně,jen v noci jsem se najednou vzbudila a bylo mi prostě divně… :nevim: Ale to možná spíš nervama,už toho mám nějak plný kecky.
A v úterý jdu do poradny,tak se zeptám,na jak dlouho to ještě vidí a jestli už by nemohla malá ven.Beztak mi pořád vyhrožujou předčasným porodem,mám málo plodovky a špatnou placentu,tak by byl klid po všech stránkách :-)
S tou segrou je to teda hustý,neléčit zápal plic je fakt o „hubu“…No jo,ale co doktor,to jinej názor a přístup… :think: Tak jsem zvědavá,co řeknou mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí