Může zvracení v těhotenství ublížit miminku?

418
6.10.11 08:00

zvraceni v tehotenstvi

Ahojky, chtela jsem se zeptat vcera jsem celej den prozvracela at sem se napila nebo neco snedla vsechno slo ven byla jsem curat jen jednou az vece jsem vypila za celej den jen 2 vody..No a rano jsem sla na zachod a mela jsem takovou zluto hnedou moc tmavou je mozny ze je to tim jak jsme v sobe nemela skoro zadnou vodu jak sem zvracela? Jen se bojim aby nebyla neco s prckem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
6.10.11 08:04

Určitě je to z toho, neboj. Zvracela jsem taky všechno. Zkus pít během dne jen po lžičkách,aby v tobě nějaká voda zůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
6.10.11 08:33

taky si myslím, že je to z toho jak málo piješ..taky dost zvracím..ze začátku i právě vodu, co jsme vypila.. ta moč je tak tmavá, protože je málo naředěná..

občas mi pomužou zázvorový lízátka,ale občas vrhám i z nich.. v kolikátém jsi tt? Já to měla nejhorší 8-9tt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
6.10.11 09:07

Jo moč byla zahuštěná, tudíž tmavší. Taky se brví po vitamínech tak se neděs. Pokud tě nic nepálí a nesvědí tak by to nemělo být nic hrozného. Pít po lžičkách aby jsi nebyla dehydrovaná. Já zvracela od 8mého do 20tého týdne, nebýt torekanu skončila jsem na kapačkách. Sice jsem trošku zhubla ale pak jsem to dohnala :lol: a na začátku je mimčo maličké, tak toho moc nepotřebuje. Drž se.

• Citovat
  • Upravit
17629
6.10.11 09:42

rozhodně je to nedostatkem tekutin, jak píšou holky, moč by neměla taková zůstat rozhodně dlouho, mohla by ses i dehydratovat, je nutný do sebe tekutiny dostat, zkoušej, co by šlo, voda s pár kapkami citronu, nebo se zázvorem, někomu kupodivu pomohou bublinky, cocacola na lžičku, slabej černej čaj vychlazenej, někdo zvládne i ovoce nebo kompot či šťávu z něj (to mi teda fakt nepomohlo)

ale já nezvracela skoro vůbec, ovšem když jo, tak celej den a večer jsem se nemohla postavit na nohy, dlouhodobě si to nedovedu představit

držte se holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.10.11 09:48

S prckem není vůbec nic. Je to z nedostatku tekutin. Máma cvičí jógu a tam ji říkali: když je moč jako sifon, tak je to OK, pijete dosatečně. Když není jako sifon, je žlutá až tmavá a hustá, pijete málo!

Udělej si černý čaj (spíš studený) nebo po lžičkách pij Coca-colu. Čím častěji, tím lépe, spíš po trošičkách než moc naráz. Hlídej si čas a zkus něco sníst ne později než po 2 hodinách! Třeba schřoupat jeden blbý suchar či bebe-sušenku, ale snaž se ďobat to jídlo v kratších časových intervalech. Blbě ti bude i tak, ale ne tolik, jako když budeš hladová - to jsem měla pak kolapsové stavy.

Paradoxně jsem nakonec (až mi bylo trochu líp) v těhotenství měla snad nejlepší pitný režim za celý svůj život. Vypila jsem 4-5 litrů bublinkové vody denně (SodaStream). Ty bubliny mi překvapivě dělaly dobře, asi jak si člověk odbrkl, tak jsem se cítila líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.10.11 09:51

MNě když bylo nejhůř, tak mi dr radil cucat kostky ledu. Je fakt, že to jediný mi celkem pomáhalo a neletěla jsem zvracet hned. Ale chce to zkusit, na každého zabírá něc jiného. Držím palce, ať tě zvracení brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
6.10.11 09:57

jj ledové kostky pomáhají na žaludek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
6.10.11 10:15

Taky mi to ze začátku těhotenství dělalo, připojuju se k radám zkusit pít různý druhy tekutin, až najdeš něco, co ti sedne a udržíš to líp v žaludku. Mně třeba paradoxně dělala hodně zle čistá neochucená voda, lepší byla cola nebo nestea čaj. Nebo když už voda, tak mi sedí neochucená minerálka s bublinkama. Taky jsem poslední dobou zkoušela zázvorovou limonádu, která se na ty nevolnosti doporučuje, ale přijde mi hodně ostrá, nevím, jestli bych to udržela v žaludku v těch prvních měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.10.11 10:16
Saroya píše:
jj ledové kostky pomáhají na žaludek

Nebo ledňáky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
6.10.11 12:05

ahoj,já zvracím od třetího týdne(neustále) až do ted,začínám dvanáctý týden(už to pomalu ustává),zezačátku mi pomáhal vývar po lžičkách a studená cocacola,po tý jsem si vždy dobře odkrkla a bylo mi chvilku líp,tu tmavou moč jsem neměla,ale špinila jsem něčím tmavým a zjistili mi hematom v děloze a už čtvrtý týden mám absolutní klid na lůžku a byla jsem i v nemocnici,tak nevim,holky s tím mají asi zkušenosti,ale stejně nejlepší si je dojít k doktoru,já jsem dokonce na to zvracení dostávala čípky a pak kapačku,protože jsem byla úplně vysílená…a jestli do sebe opravdu nic nedostaneš,měla by sis k doktoru alespon zavolat,jak to vidí on.....přeju ti at ti je líp,ty moje stavy bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
6.10.11 12:15

Neboj, to je z toho zvracení. Měla jsem to samé. Jak tu někdo říkal, pít po lžičkách. Pomůžou lízátka se zázvorem. Já lízala snad pořád. Mně ještě pomohla cola, taky po lžičkách. Taky kvašák po kousíčkách. Já bych zašla ke svému doktorovi. Jestli nejsi schopná do sebe nic dostat, tak můžeš být potom dehydratovaná a vyvrátit se. Nebrala bych prášky proti zvracení - torecan, o tom jsem psala deníček. Je to svinstvo.

• Citovat
  • Upravit
17629
6.10.11 18:03

někdy to zajde tak daleko, že jsou nutné kapačky, může to hodně pomoct obnovit síly do dalšího boje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
6.10.11 19:03

Ahoj holky :kytka: já teda zatím nezvracím, což jsem nezvracela ni u prvního těhu,ale poslední 3 dny cítím, že se k tomu muj žaludek dříve nebo později dostane. :nevim: Mám nízký tlak a tak mám „motolice“ na denním pořádku :zed:
A předevčírem ráno a právě teď je mi opravdu na moc špatně. Takže na vás holky myslim a trošku mě to utěšuje, že nejsem sama :lol: Jinak jsem na začátku 7+2tt,takže mě to ještě všecho čeká :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
7.10.11 09:04

mně bylo nejhůř ke konci prvního trimestru a trochu divně ještě zač. druhého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie